סגור
בנק ישראל ירושלים
בנק ישרא (צילום: שלו שלום)

נתוני האינפלציה דוחפים את השקל - הדולר על 3.41 שקלים

לאחר פרסום מדד המחירים שעלה ב-5.1% בקצב שנתי: הדולר נחלש ב-0.7% ונסחר בסביבת 3.41 שקלים; לידר: "ההאצה באינפלציה תומכת בהעלאת ריבית של 0.75% בהחלטת בנק ישראל בשבוע הבא"

השקל ממשיך להתחזק, לאחר פרסום נתוני האינפלציה הגבוהה בישראל. הדולר נחלש ב-0.7% ונסחר בסביבת 3.41 שקלים, היורו יורד ב-1% ל-3.54 שקלים.
שני כוחות מניעים את המטבע המקומי שלנו על חשבון הדולר. האחד הוא האינפלציה המטפסת אצלנו כאמור, שצפויה לגרור המשך העלאות ריבית מצד בנק ישראל. בה בעת, הירידה המסתמנת בקצב האינפלציה בארה"ב צפויה לפי הערכות לגרור האטה בקצב העלאות הריבית מצד הפד האמריקאי. ריבית בכיוון עולה בישראל צפויה לדחוף את הביקושים לשקל, והמגמה בארה"ב היא בכיוון ההפוך.
מדד המחירים לצרכן עלה באוקטובר ב-0.6%, ושיעור האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומד על 5.1% - כך פרסמה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה". במקביל, אתמול פורסם בארה"ב כי מדד המחירים ליצרן עלה באוקטובר ב-8% בחישוב שנתי, מול תחזיות לעלייה של 8.3%. בחישוב חודשי עלה המדד ב-0.2% - התחזיות עמדו על 0.4% ולאחר קריאה של 0.2% בסטפמבר.
וזה לא הכול - רק לפני שבוע פורסם בארה"ב כי מדד המחירים לצרכן טיפס באוקטובר ב-7.7% בחישוב שנתי, מול תחזיות לעלייה חזקה יותר של 8%. בחישוב חודשי עלה המדד ב-0.4%, מול תחזיותץ לעלייה של 0.6%. שני המדדים, הצרכני והיצרני, משקפים כאמור האטה מעודדת בקצב עליית המחירים בארה"ב.
בשוק ציפו לאינפלציה גבוהה יותר, עם עלייה חודשית של 0.6% ועלייה שנתית של 8%. זאת אחרי שבספטמבר עמד קצב העלייה השנתי על 8.2%.
הכלכלן יונתן כץ מלידר שוקי הון ציין אתמול לאחר פרסום מדד המחירים כי "החלק החשוב עבור בנק ישראל נוגע להאצה באינפלציית הליבה (ללא אנרגיה ופירות וירקות), שעלתה ב-5% בקצב שנתי, בהשוואה ל-4.7% לפני חודש. האצה באינפלציה ואינפלציה רוחבית תומכות בהעלאת ריבית של 0.75% בהחלטת בנק ישראל בשבוע הבא. ייתכן, בהחלט שהריבית תושפע גם מחשש ממדיניות פיסקאלית מרחיבה על ידי הממשלה החדשה, לצד לחץ להסכמי שכר בסקטור הציבורי".