$

30 דקות או פחות

נתן לינדר רוצה לחבר את מכשירי הייצור הוותיקים לאינטרנט

אחרי שהקים את מרכז הפיתוח הישראלי של סמסונג ונחשף לעבודת הייצור בהיקפים גדולים, הקים נתן לינדר את טוליפ, שמשדרגת את רצפת הייצור במגוון תעשיות. בפודקאסט "30 דקות או פחות" הוא מספר איך עושים את זה ומה האתגרים בדרך

שירות כלכליסט 11:2305.10.21

נתן לינדר התחיל לעבוד על פיתוחים לטלפונים סלולריים במשרדי סאן בישראל עוד לפני שהיה סמארטפון, הפיתוחים משכו את תשומת הלב של סמסונג ולינדר הקים את מרכז המחקר והפיתוח הישראלי של הענקית הקוריאנית. במסגרת התפקיד הוא נחשף לפעילות הייצור - מה שהוביל בסופו של דבר להקמת טוליפ, הסטארט-אפ שהוא מוביל כיום.

 

 

 

 

טוליפ, שגייסה כ-150 מיליון דולר, פועלת בתחום שנקרא "תעשייה 4.0" ומסייעת לשלב מערכות מתקדמות ברצפת הייצור במגוון תעשיות, מקום שאליו האינטרנט ומכשירים מתקדמים עוד לא ממש הגיעו. טוליפ נותנת למהנדסים שעובדים בסביבה כזו כלים שמאפשרים לבנות את רצף העבודה הרצוי, כולל חיבור למכשירים וחיישנים אחרים.

 

 

נתן לינדר נתן לינדר צילום: Tulip

 

 

בדרך הוא גם התגלגל כמעט במקרה במקרה לדוקטורט במדיה לאב של MIT, אחד מהמוסדות האקדמיים הנחשבים בעולם, סוג של מגרש משחקים לכל מי שטכנולוגיה וחדשנות זורמים לו בדם. זה קרה אחרי שאשתו הודיעה לו שהיא התקבלה לתואר במנהל עסקים באותו מוסד, אז נתן פשוט הגיש הצעה והתקבל לתואר שני.

 

מאז הוא נמצא בבוסטון, וכיום הוא עומד בראש שתי חברות: יו"ר פורמלאבס, שאותה הקים, אחת החלוצות בתחום הדפסת התלת ממד, וטוליפ, שבה הוא מכהן כמנכ"ל.

 

איך משלבים מערכות חדשות ברצפת הייצור, איזה אתגרים יש בדרך ולמה הוא לא ממהר להקים פעילות של החברה בישראל? כל התשובות בפרק החדש של הפודקאסט "30 דקות או פחות". 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

 

 

x