סגור

ליברמן לחקלאים: "תקימו צימרים ושימו אנטנות, תהיו סטארט-אפ ניישן"

שר האוצר אביגדור ליברמן בטוח שיהיה רוב לתקציב ולחוק ההסדרים שיונחו מחר על שולחן הכנסת. בדרך למליאה, הוא ציין מדוע תמך בתוספות לפנסיות בצה"ל: "רוצים לשמור על צבא איכותי. זו הסוכריה היחידה". הוא התייחס לישרוטל: "מחלקים דיבדינדים ומקבלים סיוע מהמדינה". שוק הדיור הרותח יחכה לתוכנית "שתפורסם אחרי החגים"

יממה לפני הנחת חוק התקציב וחוק ההסדרים על שולחן הכנסת, כינס בצהריים (יום ב') שר האוצר אביגדור ליברמן תדרוך כתבים שבו מסר פרטים על החוקים שמגלמים 27 שינויים מבניים ו-15 חקיקות פיסקאליות. תקציב 2021 נאמד ב-432.3 מיליארד שקל ותקציב 2022 נאמד ב-452.5 מיליארד. ליברמן הביע ביטחון שיהיה רוב לחוקים שעליהם נשען המשך קיומה של הממשלה. הוא חזר על עמדתו ש"מצב המשק מעולה" ולכן אין צורך לשנות את עמדתו בעניין התמיכה בעסקים
באשר לתוספת הרמטכ"ל לפנסיות הצבאיות שתעוגן בחוק, אמר ליברמן: "אנחנו רוצים לשמור על הצבא האיכותי, היום התחרות מול השוק הפרטי היא קשה ביותר. המשכורות בצבא קבע לא יכולות להתחרות, לא ב-8200 ולא מג"ד לוחם. יש הבדלים בשירות, זה לא אותן שעות. היתרון היחסי שאפשר לתת להם זה בנושא הפנסיה, אין שום סוכריה אחרת. בכל האיזונים זו החלטה טובה".

3 צפייה בגלריה
שר האוצר אביגדור ליברמן חדש
שר האוצר אביגדור ליברמן חדש
ליברמן בתדריך העיתונאים
(צילום: דוברות משרד האוצר)
הוא אמר כי נדרשת מהפכה בתחום החקלאות בישראל, "אנחנו רוצים שחקלאים יגוונו את מקורות ההכנסה. לאפשר להם לבנות צימרים, לשים אנטנות וכדומה. רפורמת החקלאות היא לטובת החקלאות. יש אנשים שמנצלים את זה. המבנה של כל מועצות הייצור בחקלאות הוא מיושן ולא מתאים. צריך לעבור לחדשנות".
בין היתר התייחס לכוונה להפחית מכסים ולפתוח את שוק הפירות והירקות ליבוא, "אני לא צריך אף אחד בשביל לפתוח את המשק ליבוא, ואנחנו נעשה זאת. עם החקלאים נגיע להסכמה, לא בטוח שנגיע עם כל חברי הכנסת להסכמות. אם אני רוצה להגזים - יש היום 7,000 חקלאים בישראל, גיל ממוצע של חקלאי הוא 66. אין שם חדשנות ואין רווחים, וחייבים לשנות את זה. מי שמצטרף כעת לעולם החקלאות זה העולם השלישי (מדינות לא מפותחות). אין לנו סיכוי לעמוד מולם בתחרות, ולכן אנו חייבים להפוך לחקלאות של סטארט-אפ ניישן. ולכן הסעיף הראשון ברפורמה זה 2.6 מיליארד שקל לתוספת חדשנות והשקעה בחקלאות. החלק השני הוא חצי מיליארד שקל לתמיכה ישירה בחקלאים".
ליברמן ציין שכבר חתם על הכנסת 6,000 עובדים זרים לחקלאות. באשר למחיר המים, ציין כי החליט להקפיא את מחירי המים למרות שהנציבות רצתה לעלות מחירים. "צריך לבחון מחדש את מחירי המים לחקלאות, אבל רק לחקלאות, לא ליוזמות נדל"ניות בכל מיני מועצות אזוריות". הוא אמר שיש לבדוק את חלקן של הרשתות הגדולות בהתייקרות האדירה של מחירי הפירות והירקות, "אצלנו הקמעונאי הוא גם סיטונאי וגם יבואן, הכול נשלט על-ידי שלושת הרשתות הגדולות (שופרסל, רמי לוי, ויקטורי) ואני רואה שהרווחים שלהם הוכפלו מאז הקורונה, ויש צורך לבדוק את כל השרשרת הזו, זה יקח זמן ואנחנו נבדוק את כל זה".

ליברמן: זה התקציב הכי חברתי בתולדות המדינה

לדברי שר האוצר, כלכלת ישראל נמצאת על עלייה בצמיחה. "שלושת הפרמטרים הם דו"חות רבעוניים של החברות שנסחרות בבורסה הישראלית, המצביעים על פעילות מוגברת במשק. הפעילות בכרטיסי אשראי יפה מאוד וגביית המסים האחרונה גם טובה, אפילו טובה מאוד". עוד אמר כי זה "התקציב הכי חברתי שמובא בתולדות מדינת ישראל, למשרד הבריאות הוספנו שני מיליארד שקל לבסיס התקציב בלי קשר לתוספות לקורונה. כולל בנייה של שני בתי חולים חדשים בקריית אתא ובבאר שבע. אגב, ההחלטה על הקמת בתי החולים בצפון התקבלה בשנת 2000, ועד היום הסבתא בנהריה נמצאת שם. על הקמת בית החולים בדרום ב-2025 התקבלה בספטמבר 2014".
3 צפייה בגלריה
מלון ישרוטל לגונה אילת ישראל מקום 23 הכל כלול
מלון ישרוטל לגונה אילת ישראל מקום 23 הכל כלול
מחלקים דיבידנדים ומקבלים סיוע מהמדינה. רשת ישרוטל
(צילום: TripAdvisor)
3 צפייה בגלריה
בניין ב רחוב הפרחים רמת השרון מנוף ב אתר בנייה
בניין ב רחוב הפרחים רמת השרון מנוף ב אתר בנייה
שוק הנדל"ן הבוער יחכה לתוכנית שתפורסם אחרי החגים
(צילום: עמית שעל)
הוא ציין כי התקציב למשרד הרווחה, מגלם תוספת לבסיס התקציב של 700 מיליון שקל, כולל תקוב ההחלטה מ-2017 למאבק באלימות משפחה. 50 מיליון שקל - לביטחון תזונתי. עוד 700 מיליון שקל נוספו לבסיס התקציב למשרד החינוך. עוד אמר כי המשרד לביטחון הפנים קיבל תוספת של מיליארד ו-400 מיליון שקל וגם 300 מיליון שקל למאבק באלימות במגזר הערבי - כולל 11,000 שוטרים חדשים.
באשר להעלאת גיל פרישה לנשים, אמר השר: "עשינו את זה הכי מדורג שאפשר. זה מתפרס על 11 שנה, ותוך כדי תנועה נוכל לפרוס את זה עוד יותר. גם שמנו לא מעט כסף על רשת ביטחון לאותן נשים שלא יוכלו להמשיך לעבוד. אנו לא יודעים להגדיר טוב מה זה 'מקצוע שוחק', מורה, קופאית, תופרת. ועיצבנו מנגנון במסגרת ביטוח לאומי שיש לו ועדות רפואיות שכוללת אנשי מקצוע שיקבעו באופן פרטני. אבל אין כזה דבר בעולם גיל פרישה של 62. תוחלת החיים שהייתה פעם זה לא מה שיש היום".

ישרוטל מרוויחים ומקבלים סיוע

הוא חזר על עמדתו שמצב המשק מעולה, ולכן אין צורך בשינוי במדיניות הסיוע לעסקים: "הבעיות הן לא בצד הביקוש, אלא בצד ההיצע. יש מחסור בעובדים, בזמן האחרון כולם מבקשים בקשות לעובדים זרים. אנחנו לא רוצים לתת עכשיו תמיכה ולמצוא את עצמנו במצב של ישרוטל, גם יש להם רווחים, גם מחלקים דיבידנד, וגם מקבלים תמיכה מהמדינה. האטרקציות שהנכדים שלי הלכו אליהם היו מלאות, אולי יש ג'ימבורי שכונתי שאיננו מלא". הוא גם התייחס לסיוע לחברות התעופה: "הצענו הצעה הוגנת לכל חברות התעופה, ואנחנו ממתינים לתשובה שלהם".
בתדרוך לכתבים התייחס שר האוצר בהרחבה לסוגיות השחיתות: "אני היחיד בחדר שקרא את כל העדויות לגבי פסק הדין של פאינה קירשנבאום, חלק מהחינוך הרוסי של להיות יסודי. כל מי שקורא את העדויות לא יבין את פסק הדין הזה. למי נותנים עשר שנים? על רצח על אונס. יש חוסר פורפורציה בפסק הדין הזה".
לגבי ההכנסות של בתו מיכל, אמר: "הבת שלי לא הרוויחה יותר מ-16-14 אלף שקל באותה חברה שהייתה קיימת רק שנתיים וחצי. אני מתנדב להעביר לכם את כל החשבונות של הבת שלי, בתנאי שגם נתניהו יעביר את החשבונות של יאיר נתניהו. גם לגבי הצהרות ההון, אני אשמח להעביר את הצהרת ההון שלי, אבל שגם נתניהו יעביר. אני העברתי בכנסת הקודמת הצעת חוק של כל שרי הממשלה יחשפו לציבור את ההון שלהם. מי שהתנגד לזה היו דרעי, ליצמן, גפני ונתניהו".
ליברמן הביע תמיכה בפתיחת שנת הלימודים במועדה והציג קו נחרץ נגד הגבלות נוספות: "אני מציע לכל העיתונאים לעקוב אחרי מה שקורה באוסטרליה ובניו זילנד, יש שם סגרים מאוד נוקשים, אין שום קשר בין סגר לבין תחלואה למקרים קשים. אני מסתכל על הנתונים שם ומציע לכולם לעקוב. האם סגר הוא דבר אפקטיבי? מה שבינתיים מוכח ככלי אפקטיבי זה החיסונים, והמסכות. מה שבטוח הוא שיש קשר בין פגיעה בכלכלה לבין סגר. כולנו מסכימים שהקורונה תלווה אותנו כמה 'שנים לא טובות', הרוטינה הזו תלווה אותנו ואנחנו חייבים ללמוד לחיות לצד הקורונה. ואני תומך בכמה שיותר מהר לחזור לשגרה, יש חששות ויש סיכונים, אבל בשיקול הכולל - עדיף לפתוח ב-1 בספטמבר. כל החיים שלנו זה ניהול סיכונים, אם נחפש כסת"חים של סגר ולא לקחת סיכונים, לא נתקדם. במסגרת ניהול סיכונים זו החלטה טובה. יש לי חששות, זה לקיחת סיכון, אבל נכון לעכשיו זו החלטה נכונה".
ומה באשר למחירי הדיור? לשר האוצר לא הייתה בשורה בנושא זה, והוא הסתפק באמירה כללית: "מיד אחרי החגים נפרסם תוכנית כוללת בנושא הדיור ועליית המחירים".