$
בארץ

דיווח שוטף

הממשלה אישרה את העוצר הלילי; 785 חולים במצב קשה

העוצר ייכנס לתוקפו בחמישי ב-20:30 ויהיה בתוקף כל לילה עד השעה 5:00. יסתיים ביום ראשון; הפרויקטור: "מסיבת הסיום לקורונה לא יכולה להתחיל"; הסגר הלילי לא יחול על יישובים ערביים; קנס על הפרות התקנות - 500 ש"ח; משרד הבריאות מתחיל בפיילוט לפיקוח על מבודדים באמצעות צמיד אלקטרוני; מרד הרשויות: תלמידי ז'-י' חזרו לבתי הספר ל"מפגשי פורים" ב-11 ערים גדולות; נמשכת העלייה במקדם ההדבקה

כלכליסט ו-ynet 22:3624.02.21

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

22:31 - הממשלה אישרה את העוצר הלילי בפורים; ייכנס לתוקף בחמישי ב-20:30

 

בהודעה משותפת שפרסמו בשעה זו משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות נמסר: בהמשך להחלטת הממשלה אתמול בעניין הגבלות בימי חג הפורים, אישרה הממשלה הערב (ד׳, במשאל טלפוני) את תקנות משרד הבריאות:

 

1. החלטה על סגר לילה. איסור על יציאה ממקום המגורים בשעות 20:30 עד 5:00 למחרת בבוקר. למעט למטרות החיוניות המותרות, כולל יציאה לעבודה מותרת, או יציאה עד 1,000 מטרים ממקום המגורים. איסור זה יחול גם לגבי מי ששוהה בבתי אירוח.

להלן התאריכים והשעות בו יחול סגר הלילה:

- יום חמישי, 25.2, בין השעות 20:30 עד 05:00 בבוקר ביום שישי, 26.2.

- יום שישי,26.2, בין השעות 20:30 עד 05:00 בבוקר ביום שבת, 27.2.

- יום שבת, 27.2, החל מהשעה 20:30 עד 05:00 בבוקר ביום ראשון, 28.2.

 

2. איסור פתיחת בתי עסק בשעות הסגר, למעט עסקים חיוניים.

 

3.איסור קיום מסיבה במהלך שעות הסגר (קביעת איסור זה גם תאפשר הטלת קנס על מחזיק מקום שהתקיימה בו מסיבה) ואיסור על שהייה בבית של אדם אחר.

 

4. הקנס על הפרת הסגר או שהייה בבית של אדם אחר הוא 500 ש"ח.

 

5. התקנות לא יחולו על יישוב שמרבית תושביו אינם יהודים ובאזור מזרח ירושלים.

 

21:45 - משרד הבריאות: 3,084 נדבקים בקורונה אובחנו מחצות, 785 חולים במצב קשה

 

משרד הבריאות עדכן כי מחצות אובחנו 3,084 נדבקים מאומתים בנגיף הקורונה. בסך הכול מספר החולים הפעילים בארץ עומד על 40,147 בני אדם. מצבם של 785 מוגדר קשה, ו-216 חולים מונשמים. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 6% מתוך כ-51 אלף בדיקות שנערכו. מפרוץ המגפה נפטרו כתוצאה מסיבוכי הנגיף 5,660 בני אדם.

 

19:40 - "המשטרה לא מעוניינת בעימות עם האזרחים, תהיה ערוכה לאורך הסופ"ש"

 

השר לביטחון פנים אמיר אוחנה אמר לקראת אכיפת תקנות הסגר בפורים כי "המשטרה לא מעוניינת בעימות עם האזרחים". אוחנה הוסיף כי "המשטרה תהיה פרוסה במלואה בסוף השבוע כדי לאכוף את החוק. אין לי ספק שיהיו הפרות וגם אם לא נגיע לכולן, נגיע לחלקן". מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי אמר כי הנחה לפעול בהליכים פליליים לצד הקנסות לכל מי שמארגן התקהלויות בחג הפורים. לדברי שבתאי, "יהיו כוחות ייעודיים לאכיפה, אנחנו פועלים לסכל את האירועים".

 

פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש אמר בתדרוך לקראת חג הפורים כי "מסיבת הסיום לקורונה לא יכולה להתחיל. צריך לעבוד קשה גם בהתחסנות וגם בשמירה על הנהלים". לדברי פרופ' אש, "אנחנו עדיין נמצאים עם כ-800 חולים במצב קשה ומתמודדים עם הווריאנט הבריטי שהתפשט מהר במדינה וגרם לתחלואה רבה יותר ואולי גם יותר קשה".

 

 

הפרויקטור נחמן אש הפרויקטור נחמן אש צילום: דנה קופל

 

נתניהו: "העברנו חיסונים במספרים סמליים לגורמים שכבר קיבלנו מהם תמורה"

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לחיסונים בתדרוך שערך לקראת חג הפורים ואמר כי "בניו יורק, במיאמי, בלוס אנג'לס ובאירופה אי אפשר להשיג חיסונים, אנשים מתחננים להשיג חיסונים שם". לדבריו, "כאן, החיסונים מחכים לכם ואפשר לצאת ביחד מהקורונה בשלום ובביטחה". נתניהו הציג את השלבים ליציאה כשבשלב החמישי והאחרון באפריל מדובר על פתיחה מלאה של המשק.

 

נתניהו בתדרוך הערב נתניהו בתדרוך הערב צילום: לע"מ

 

 

נתניהו התייחס להעברת החיסונים למדינות שונות בעולם ואמר כי מדובר בהחלטה שהוא קיבל בהתייעצות עם גורמים בממשלה. לדבריו, "מדובר במספרים סמליים שאנחנו נותנים למדינות השונות בהתאם להרבה תמורות שכבר קיבלנו והרבה מאוד מגעים בתחומים שונים שלא אפרט אותם". נתניהו ציין כי ההעברות "לא גורעות אפילו חיסון אחד מאזרח במדינת ישראל".

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין התייחס ליציאה מהסגר: "יש יעדים ויש מפה איך מגיעים ליעדים האלה. שני המסלולים ברורים - התחסנות וזהירות". לדבריו, "אם נדע ללכת לפי המפה הזאת, נימנע מסגרים נוספים ונוביל את המדינה מעבר לאסון הקורונה.

 

18:07 - הסגר הלילי לא יחול על יישובים ערביים; קנס על הפרות התקנות - 500 ש"ח

 

הסגר הלילי שיכנס לתוקף מחר לא יחול על יישובים ערביים ובאזור מזרח ירושלים. כך, לפי התקנות שאישרו השרים במשאל טלפוני. כמו כן, גובה הקנס על הפרת מגבלת ההתרחקות מהבית או שהייה בביתו של אדם אחר יעמוד על 500 שקלים.

(איתמר אייכנר)

 

16:40 - משרד הבריאות מתחיל בפיילוט לפיקוח על מבודדים באמצעות צמיד אלקטרוני

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין הודיע בצהריים כי בסיכום עם יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה), משרד הבריאות יתחיל באופן מיידי בפיילוט לפיקוח על מבודדים עם צמידים אלקטרוניים.

 

בדיון ציין ח"כ יעקב אשר: "לא חשבנו שנלך עם מסיכות או נכלא אנשים במלונות בחדר סגור. אך אנו נמצאים בתוך אירוע והוועדה נאלצה לקחת החלטות לא פופולאריות". לדבריו, "הארכנו כבר כמה פעמים את ההכרזה על בידוד במלוניות כשאין כל פתרון באופק. אין חלופות כלשהן. ואם יש חלופות שהן ידידותיות ומאפשרות לאדם להתבודד בביתו – לשם כך נדרשים פתרונות והממשלה לא הביאה אותם. איני מאשים את ראש הממשלה או את השרים אלא את כותבי התקנות ואת המשטרה. אנו מבינים שיש לחסוף מוטציות, אך כשיש ברירה חייבים להתעשת כולנו".

 

הסלולרי הצמיד והתג הסלולרי הצמיד והתג

 

 

במסגרת המתווה המגיעים לישראל יחויבו בכניסה למלוניות, אך בפניהם יועמדו גם ברירות אחרות, אשר ידרשו את שיקול דעתו האישי של הנכנס לישראל ולא יכפו עליו. לדברי אשר: "לא היו 2,000 כניסות לישראל מעולם. וגם כשהיה אישור לאלפיים אז רק 600 נכנסו למלוניות. כוח האדם אינו מסוגל לטפל באנשים. שוטרים נאלצו לגרור אנשים – והוועדה שלנו לא אישרה את המלוניות כדי להתניע את התהליך שיאפשר לישראלים לשוב ארצה. ומעבר לכך אף אחד לא יודע האם תיווצר מוטציה חדשה ולכן עלינו לפעול שהמתווה הזה יפעל זמן רב".

 

במסגרת המתווה שהציג חבר הכנסת קיש יקודם מודל שלא יתבסס עוד על בידודי בית. לדברי קיש: "ניסינו את זה וזה לא קורה. בידוד בית לא עובד ולכן הלכנו על המלוניות. אין פתרון אחר שיכול להקפיד שבידוד ישמר". לפי קיש, כל מי שחייב בידוד יגיע למלונית. רק לאחר קבלת תשובה שלילית ראשונה יוכל המבודד לשוב לבידוד בית. עם זאת, מי שתגיע בדיקה המעידה כי הוא מאומת, יחויב להישאר במלונית. הנכנסים לישראל לא יוכלו לצאת מן המלונית במהלך היממה הנדרשת לקבלת תוצאות הבדיקות. לצד זאת יבחן משרד הבריאות מנגנונים – מבחירה - של שימוש בצמיד דיגיטלי שיאפשר איכון של הנכנסים לישראל.

(תומר הדר)

 

 

14:35 - הצעת החוק אושרה: מידע על מי שלא התחסן יועבר לרשויות המקומיות

 

מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאות שנייה ושלישית את הצעת החוק לתיקון פקודת בריאות העם, שלפיה משרד הבריאות יורשה להעביר מידע על מי שלא התחסן לרשויות מקומיות, למנכ"ל משרד החינוך ולגורמים במשרד הרווחה המפעילים מוסדות טיפוליים, "במטרה לאפשר לגופים אלה לעודד אנשים להתחסן, במסגרת פנייה אישית לאותו אדם ופעולות נוספות שיוגדרו על ידי מנכ"ל משרד הבריאות". הצעת החוק אושרה במליאה בקריאה שלישית עם 30 תומכים ו-13 מתנגדים.

 

 

חיסון לקורונה חיסון לקורונה צילום: אביגיל עוזי

 

 

09:45 - מרד הרשויות: תלמידי ז'-י' חזרו לבתי הספר ל"מפגשי פורים" ב-11 ערים גדולות

 

"פורום ה-15" הודיע כי הבוקר תלמידי כיתות ז' עד י' חזרו לבתי הספר ולפעילות הבית ספרית ב-11 ערים גדולות, וברשויות מקומיות רבות נוספות מתקיימים מפגשי פורים לתלמידים אלה. מדובר בהפרה של תקנות הממשלה, שלא אישרה את החזרת התלמידים למוסדות החינוך בשכבות אלה. מהפורום נמסר כי "עיריות חיפה, תל אביב, חדרה, נתניה, ראשון לציון, כפר סבא, רמת גן, הרצליה, גבעתיים, רמת השרון, באר שבע, המנהלות, המנהלים וצוותי ההוראה, שמחים לשוב ולהיפגש עם התלמידים, ומאחלים לכולם פורים שמח". נציין כי בחלק מהרשויות נפתחו רק חלק מחטיבות הביניים. יש להדגיש - בערים הללו לא מדובר בלימודים רגילים, אלא במפגשי פורים בבתי הספר או בגינות ציבוריות לפני היציאה לחופשת החג.

 

08:55 - נמשכת העלייה במקדם ההדבקה

 

4,395 ישראלים אובחנו אתמול (יום ג') כחיוביים לקורונה. מקדם ההדבקה ממשיך במגמת העלייה ועומד הבוקר על 0.9. בדו"ח אמ"ן נכתב הבוקר כי "מקדם ההדבקה מראה עלייה מחודשת בימים האחרונים, אם כי עודנו קטן מ-1". אתמול התקבלו תוצאות של כ-74 אלף בדיקות, ושיעור החיוביים עמד על 6.1%.

 

77.1% מהמאובחנים אתמול הם בני פחות מ-39. לעומת זאת, רק 5.5% הם בני פחות מ-60. הנתון הזה מגיע בעקבות מבצע החיסונים הנרחב.

 

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: אבי מועלם

 

 

08:15 - אדלשטיין: "אין לנו מספיק מחוסנים כדי לחגוג בלי הכרה בפורים"

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין עדכן הבוקר כי אתמול התחסנו כ-150 אלף איש במנה הראשונה ובמנה השנייה. עד כה קיבלו כשלושה מיליון ו-147 אלף בני אדם את מנת החיסון השנייה. את המנה הראשונה קיבלו יותר מארבעה מיליון וחצי בני אדם. "שהחיסונים לא יכניסו אותנו לאופוריה. עדיין אין לנו מספיק מחוסנים כדי לחגוג בלי הכרה בפורים", הוסיף אדלשטיין. "אל תלכו למסיבות, גם לא לטישים. תחגגו בבית".

 

07:45 - הממשלה "שכחה" את ירושלים: חשש מהתקהלויות במוצאי שושן פורים

 

הממשלה אישרה הגבלות בפורים - אבל מישהו שכח את שושן פורים בירושלים. ההכרזה על עוצר לילי בין חמישי לראשון בבוקר בשעות 05:00-20:30 אינה כוללת את הלילה שבין ראשון לשני, מוצאי שושן פורים, שבו מציינים את החג בבירה. התוצאה: החלטה רשלנית המשאירה פרצה לקיום מסיבות והתקהלויות אסורות – ובחצרות חסידיות רבות כבר נערכים ל"טישים" המוניים.

 

ההיגיון מאחורי ההצעה להגביל את התנועה רק בלילות היה הרצון למנוע את האירועים הגדולים, המתקיימים בדרך כלל בשעות אלה, וזאת מבלי לפגוע באפשרות לקיים את המצוות הדתיות המרכזיות של פורים (כמו קריאת המגילה ומשלוחי המנות), שאותן ניתן לעשות גם בשעת ערב מוקדמת יותר.

 

אלא שסיום הסגר בבוקר יום ראשון הבא הופך למעשה את שושן פורים לפרוץ כמעט לחלוטין, ובקהילות מרכזיות - בעיקר במעוז הפלגים הקיצוניים בשכונת מאה שערים – יודעים לנצל זאת. ההערכה היא שאנשיהן היו מנסים להתקהל בכל מקרה, כפי שנעשה בחנוכה, אך הגבלה חמורה יותר על התנועה הייתה מקשה עליהם מאוד. כעת, משהותר הרסן, הופכת משימת האכיפה לכמעט בלתי אפשרית.

 

 

מחסום משטרתי מחסום משטרתי צילום: אלכס קולומויסקי

 

07:40 - רבנים חרדים בכירים: אסור להשתכר השנה בפורים בגלל הקורונה

 

רבנים בכירים בציבור החרדי פסקו כי אין לשתות בפורים לשוכרה, חרף המצווה להתבסם בחג. הפסיקה של הרבנים נגד התופעה, שנחשבת בעיני רבים לאחת המצוות החשובות של פורים, תתפרסם באמצעות "גילוי דעת" בכלי התקשורת החרדיים. בין החתומים: רבנים ודיינים בכירים שחלקם מזוהים במיוחד עם נושאי רפואה והלכה. יוזמי המהלך חוששים מאובדן שיקול הדעת, בעיקר בקרב צעירים, באופן שעלול להביא לזלזול בהנחיות הקורונה - ולכן החליטו להחמיר אף יותר מההגבלות שהטילה הממשלה בחג, בראשן סגר לילי.

 

x