$
בארץ

נחתם הסכם שת"פ בין בורסות היהלומים של ישראל ודובאי

חברת האם של בורסת היהלומים בדובאי, ה-DMCC, תפתח משרד בבורסה ברמת גן. נשיא בורסת היהלומים הישראלית: "יש פוטנציאל עצום לשת"פ, היקף המסחר בבורסה בדובאי יהלומים עומד על 25 מיליארד דולר"; לראשונה: ברינקס ישראל הטיסה יהלומי גלם ישירות לדובאי

נווית זומר 11:1717.09.20
שיתוף פעולה נוצץ: ההסכם עם איחוד האמיריות: בבורסה ליהלומים ברמת גן ייפתח לראשונה משרד של ה-DMCC - חברת האם של בורסת היהלומים בדובאי, שבבעלות הממשלה ומאגדת יותר מ-16 אלף חברות המתמחות בסחר יוקרתי. במקביל ייפתח במגדל אלמאס בדובאי משרד של הבורסה ליהלומים הישראלי. כך עולה מהסכם לשיתוף פעולה שנחתם הבוקר בין DMCC לבורסת היהלומים ברמת גן.

 

חתימת ההסכם נערכה הבוקר בשיחת וידיאו בין ישראל לאיחוד האמירויות. מצד ישראל חתם על ההסכם יורם דבש נשיא בורסת היהלומים הישראלית ואחמד בן סולייאם יו"ר בורסת היהלומים בדובאי, שאמר: "ממשלת דובאי הטילה על ה- DMCC את המשימה להניע את סחר הסחורות העולמי, ההסכם שנחתם הוא אסטרטגי . איחוד האמירויות וישראל הן ביתן של שתיים מהכלכלות הדינמיות והחדשניות ביותר במזרח התיכון. הסכם זה סולל את הדרך לשיתוף פעולה נוסף במגוון סחורות בתקופה מרגשת מאוד להתפתחות באזור. אנו מצפים לעבוד לצד השותפים שלנו בישראל".

 

נשיא הבורסה ליהלומים, יורם דבש נשיא הבורסה ליהלומים, יורם דבש צילום: גיל לביא

 

דבש אמר לכלכליסט : "זהו הסכם היסטורי וחשוב ביותר, הטומן בתוכו אפשרויות כלכליות אינסופיות ברמה האזורית והבינלאומית, הפוטנציאל עצום. בורסת היהלומים בדובאי הוקמה רק בשנת 2014 בתמיכה ממשלתית משמעותית ומתקיים בה מסחר יהלומים בהיקף של כ-25 מיליארד דולר. בבורסה הישראלית ההיקף עומד על 12 מיליארד דולר.

 

"הפוטנציאל עצום. עד עכשיו מכרנו יהלומים לדובאי בדרכים עקיפות. הייתי שולח להונג קונג, מחליף מדבקות ושולח משם לדובאי. היום אנחנו בקשר ישיר ויכולים לעשות מסחר של מיליארדים. זה הבדל גדול", אמר דבש.

  

משלחת יהלומנים מישראל צפויה לצאת בקרוב לדובאי משלחת יהלומנים. בכוונת הבורסה הישראלית לבחון קידום פרויקטים נוספים מול בורסת היהלומים בדובאי, כדי לאפשר מנועי צמיחה לתעשיית היהלומים הישראלית, שספגה מכה קשה בשנה החולפת. יצוא היהלומים מישראל ירד בחודשים האחרונים ב- 80%. דבש העריך בחודש יולי האחרון, את הנזק המצטבר לתעשיית היהלומים בישראל ביותר מ-2 מיליארד שקל.

 

"הפוטנציאל עצום. עד עכשיו מכרנו יהלומים לדובאי בדרכים עקיפות. הייתי שולח להונג קונג, מחליף מדבקות ושולח משם לדובאי. היום אנחנו בקשר ישיר ויכולים לעשות מסחר של מיליארדים. זה הבדל גדול.

 

לראשונה: ברינקס ישראל הטיסה יהלומי גלם ישירות לדובאי

 

בתוך כך, חברת ברינקס ישראלהודיעה כי הבוקר (ה') היא הטיסה לראשונה יהלומי גלם ישירות לדובאי. כחברה אמריקאית בינלאומית, ברינקס מחזיקה נציגויות ברחבי העולם וגם במדינות המפרץ ביניהן גם איחוד האמירויות. עד כה, בשל היעדר יחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות, מסחר של יהלומים בין ישראל לאיחוד התאפשר באמצעות צד ג' בלבד, לרוב דרך מדינות אירופה ואסיה. שינוע יהלומים דורש אבטחת מטען לאורך כל הדרך, ועל כן תוספת העלויות התפעוליות בגין שימוש בצד ג' הפכו את מחירם הסופי של היהלומים ליקרים עוד יותר.

 

בנוסף, כחלק משיתוף פעולה שנחתם בין חברת גלובל רמיט הישראלית לחברת אל פרדן הפועלת באיחוד האמירויות, כבר בימים הקרובים צפויה ברינקס לבצע שינוע מאובטח של שטרות מט"ח לאיחוד האמירויות, שישמשו את פעילות המסחר והתיירות בין שתי המדינות. ישי צוויקל, נשיא ברינקס ישראל: "לאחר שנים של פעילות עקיפה מול מדינות המפרץ, אנו שמחים בפעם הראשונה לנהל את העסקים בצורה ישירה, ללא מתווכים".

x