$
בארץ

רגע לפני הדיון על תקציב הביטחון: תעשייה אווירית הדגימה שיגור טיל ל-400 ק"מ

שיגרה מלב ים את הטיל הבליסטי המדויק "לורה", שנרכש בינתיים רק בידי לקוחות זרים. בשל מגבלות הקורונה, בוצע הניסוי באמצעות שדה ניסוי נייד וצוות קטן שניהל את הניסוי מרחוק

אודי עציון 18:1802.06.20

התעשייה האווירית ביצעה בימים האחרונים ניסוי ירי כפול מבצעי מוצלח במערכת הנשק LORA – טיל תקיפה בליסטי מדויק. הניסוי תוכנן ובוצע בהצלחה תחת מגבלות הקורונה וכחלק מתוכנית העבודה העסקית והדגמת יכולות ללקוחות מערכת הטילים המתקדמת.

 

הניסוי כלל שיגור מספינה של שני טילי LORA ארוכי טווח אל עבר נקודת פגיעה מתוכננת מראש בלב ים בשני מתארים. בניסוי המורכב נבחנו יכולות מתקדמות של הטיל, האחד שוגר לטווח של 90 ק"מ, והשני לטווח של 400 ק"מ.

 

 

ניסוי שיגור טיל "לורה" מלב ים ניסוי שיגור טיל "לורה" מלב ים צילום: התעשייה האווירית

 

מערכת הנשק בגרסתה היבשתית הוצבה על גבי ספינה בלב ים כחלק מדרישות הבטיחות בניסויים מסוג זה. הטיל שוגר ממערכת מבצעית הכוללת קרון פיקוד ומשגר יבשתי שהוצבו על הספינה. בשני מתארי הניסוי הטיל שוגר למסלולו, ניווט את עצמו אל עבר המטרה ופגע במטרה בדיוק רב. לאור מגבלות הקורונה, בוצע הניסוי באמצעות שדה ניסוי נייד וצוות קטן (קפסולה) שניהל את הניסוי מרחוק.

 

לורה, שפותחה על ידי מפעל מלמ של התעשייה האווירית, הינה מערכת נשק ימית ויבשתית הכוללת טיל קרקע- קרקע ארוך טווח, עם דיוק של 10 מטרים. מדובר בטיל שיכול להחליף תקיפה בידי מטוסי קרב, באזורים שמאוימים בנשק נ"מ, ובעלויות נמוכות יותר.

 

חיל האוויר נאבק במשך שנים בהצטיידות של צה"ל בטילים ורקטות ארוכות טווח. אביגדור ליברמן, כאשר כיהן כשר הביטחון, החליט על הצטיידות ברקטות ארוכות טווח מתוצרת אלביט, שפותחו עוד בידי התעשייה הצבאית. כעת נמצאת על הפרק הגדלת מלאי החימוש המדויק של צה"ל במסגרת תוכנית החומש החדשה תנופה, שספק אם צה"ל יוכל לממש כפי שתיכן בעקבות הגרעון הגדול בתקציב המדינה שיצרה הקורונה.

 

את ההחלטה על גודל תקציב הביטחון יקבלו ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ. מי שעוד תהיה לו השפעה על אופן מימוש התוכנית הרב שנתית יהיה מנכ"ל משרד הביטחון החדש, אלוף (מיל') אמיר אשל, מפקדו הקודם של חיל האוויר. חיל האוויר, כמו חיל הים ומשרד הביטחון השתפו בניסוי הנוכחי.

 

עד כה נחשף רק לקוח אחד של הלורה, צבא אזרבייג'ן, שהציג את הטיל במצעד צבאי.

 

סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת מערכות, טילים וחלל, בועז לוי: "לורה היא מערכת טילים אסטרטגית וניסוי מורכב זה, שבוצע תחת מגבלות הקורונה, הוכיח והדגים את יכולותיה המתקדמות של התעשייה האווירית ומערכת הנשק. הניסוי בוצע במתאר מבצעי מלא ובו נבדקו יכולות התמרון, התקיפה ודיוקי המערכת יחד עם פיתוחים ושיפורים טכנולוגיים שבוצעו על ידי הצוות ההנדסי בחברה".
x