$
בארץ

בלעדי

אינוויטק מרעננה תספק למשרד הביטחון 1,000 מכונות הנשמה

המכונות הראשונות יסופקו במאי. המנכ"ל, אודי קנטור: "יש לנו הזמנות מאירופה, ובקרוב גם ארה"ב, אבל העדיפות הראשונה שלנו היא אספקה לישראל. עובדים ש-100% מהייצור יהיה ישראלי, למקרה של סגירת גבולות בעולם"

אודי עציון 08:3022.03.20

אינוויטק (Inovytec) הישראלית תספק למשרד הביטחון 1,000 מכונות הנשמה, כחלק מהצטיידות החירום להתמודדות עם משבר הקורונה. המשרד הזמין בנוסף 1,500 מכונות הנשמה שייוצרו בחו"ל לפי דרישות משרד הבריאות, בעלות כוללת של יותר מ-50 מיליון שקל לשתי ההזמנות.

 

"יש לנו הזמנות מאירופה, ואנחנו על סף קבלת אישור FDA שיאפשר לנו למכור לשוק האמריקאי, אבל העדיפות הראשונה שלנו היא לספק את צרכי השוק הישראלי", אמר אמש לכלכליסט אודי קנטור, אחד ממייסדה ומנכ"ל החברה. "אנחנו עושים כעת מאמצים להגדלת כושר הייצור שלנו מכמה מאות מכונות בשנה לאלפים, בתמיכת ממשלה ותעשיות נוספות. אנחנו נערכים להגיע ל-100% ייצור כחול לבן, כדי שלא תהיה בעיית אספקה בגלל מחסור ברכיבים במקרה של סגירת גבולות".

 

אינוויטק שירותים רפואיים, שפועלת מרעננה, נערכת לתחילת הייצור ומעסיקה כ-20 עובדים, ולפי החוזה עם מנהל הרכש במשרד הביטחון (מנה"ר) תתחיל לספק את המכונות למדינה במאי. האספקה תתנהל בקצב מוגבר וכל הכמות מיועדת למסירה עד סוף אוגוסט.

 

 

מכונת הנשמה של חברת אינוויטק מכונת הנשמה של חברת אינוויטק צילום: אתר החברה אינווטק

 

החברה הוקמה ב-2011, בידי חבורה של פורשי מערכת הביטחון כדי לפתח ולייצר פתרונות חדשניים לשרשרת ההחייאה. עד היום קיבלה אינוויטק השקעות אסטרטגיות מרשת שירותי הרפואה הגרמנית Rohn Klinikum, שהשקיעה בה כמה מיליוני דולרים, ומ-Vincent Medical Holdings מהונג קונג, המתמחה בציוד נשימה, שהשקיעה בה 3 מיליון דולר תמורת 15% ממניותיה.

 

מכונת ההנשמה שרוכש כעת משרד הביטחון יצאה לשוק לפני שנה וחצי, ומכונה בחברה ונטורי-ספארו, ומשמשת כבר את חיל הרפואה בצה"ל ולקוחות באירופה. היא נקראת על שם אחד ממפתחיה, דרור מטלון ז"ל.

 

התעשיות הביטחוניות הגדולות קיבלו מאז פרוץ המשבר פניות ממערכת הרפואה והביטחון, כדי לבחון את יכולתן להשתלב בייצור המהיר של מכונות הנשמה בישראל, בשל החשש כי המכונות שנמצאות כיום בשימוש בתי החולים ובמחסני משרדי הבריאות ופיקוד העורף, לא יספיקו לטיפול במספר חולי הקורונה שמחלתם גורמת לכשל ריאתי. לתעשיות הביטחוניות יש יכולות ייצור מגוונת של רכיבים אלקטרוניים וגם של רכיבים פלסטיים שונים בהדפסה תלת ממדית, וחלקן עשויות להיות מצורפות לפרויקט ייצור מכונות ההנשמה בארץ.

 

התעשייה האווירית עשויה להשתלב בייצור מכונות ההנשמה באינווויטק, באמצעות מפעל מבת חלל שלה, ביהוד. מהחברה נמסר כי "התעשייה האווירית בקשר רציף עם מערכת הביטחון והבריאות לשילוב יכולות הפיתוח והייצור הטכנולוגיות של החברה במאבק נגד מגיפת הקורונה".

 

במנהלת פיתוח אמצעי הלחימה במשרד הביטחון (מפא"ת) הוקם צוות חירום להתמודדות עם מגיפת הקורונה, בראשות ראש מפא"ת, תא"ל במיל' ד"ר דני גולד, זוכה פרס ביטחון ישראל על פיתוח מערכת כיפת ברזל. הצוות יתמקד בפיתוח וזיהוי מהיר ואיתור מוקדם של נשאי הנגיף, מניעת הפצת הנגיף והדבקת אוכלוסייה רחבה, ניטור ומניעת הדבקה בתוך בתי החולים, ומימוש יכולת ייצור אמצעי מיגון לצוותים רפואיים. זאת על בסיס טכנולוגיות מתקדמות, צבאיות ואזרחיות, ביניהן ביג דאטה, בינה מלאכותית, מערכות ניווט ושו"ב, חיישנים וסלולר.

 

בצוות חברים גם נציגים מהמועצה לביטחון לאומי (מל"ל), משרד האוצר, משרד רה"מ, צה"ל, רשות החדשנות, בתי חולים שונים, תעשיות ביטחוניות, חברות אזרחיות, חברות סטארט-אפ, מכוני מחקר ואקדמיה.

 

בין הפיתוחים שנבחנים: זיהוי מיידי ואיתור מוקדם של חולה מרחוק. שימוש בטכנולוגיות מובייל למיפוי מסלול, כולל בתוך בתי חולים ומתקנים רפואיים, לבידוד הנשא וצמצום הדבקה המונית, מימוש יכולות ניקוי וטיהור משטחים במרחבים רפואיים, פיתוח בזק וייצור בישראל של מכונות הנשמה נוספות, ועוד.

 

"מיטב המוחות בישראל מכלל המגזרים השונים מגוייסים, מסביב לשעון, בניסיון לאתר את הטכנולוגיות שיסייעו בהתמודדות עם נגיף הקורונה ומקווים להביא בשורות למדינת ישראל בהקדם", אמר דני גולד.

x