$
השקעות ומימון

נקודת זכות לאריאל: איך הזניקה האוניברסיטה את הנדל"ן בסביבתה?

עם כ-15 אלף סטודנטים ופקולטה חדשה לרפואה, ממשיכה האוניברסיטה המקומית "להרים" גם לנכסים בקרבתה. בקבוצת MORE הבונה באריאל, ראו איך לאורך השנים הפכה העיר ליעד מבוקש למגורים ולהשקעה

מאת רונן ניב 09:1605.03.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

עם תוכנית המאה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ או בלעדיה, העובדות בשטח מצביעות על כך שאזור יהודה ושומרון מתעורר לחיים וכבר משנה אט אט את כללי המשחק בשוק הדיור בישראל. אחד הנתונים המאששים קביעה זו הוא מספר היתרי הבנייה שניתנו באזור, ועלה באופן משמעותי בשנים האחרונות.

 

"אחד הסימנים המובהקים לשינוי שחל ביהודה ושומרון ולהבנה של יותר ויותר משקיעים כי השומרון הוא לא הדבר הבא אלא הדבר הנוכחי, בא לידי בעלייה בהיתרי הבנייה", הצהיר ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, במסגרת ועידת הנדל"ן שנערכה בדצמבר האחרון באילת. לדבריו, מספר היתרי הבנייה בשומרון גדל ב-50% בחמש השנים האחרונות, בה בעת שמחירי הבתים באזור עלו בעשרות אחוזים וחלקם אף הכפילו את עצמם.

 

 

"קיים ביקוש הולך וגובר הן למגורים והן לאזורי תעשייה ומסחר בשומרון", מסבירה שמאית המקרקעין דליה עסיס. "הצפיפות במרכז הארץ ומחירי הדיור הגבוהים בה, שטחה המוגבל של מדינת ישראל והגידול הרציף באוכלוסייתה, מביאים את הציבור לחפש חלופות. בזכות הקרבה היחסית למרכז, הופכים יהודה ושומרון לאלטרנטיבות קורצות. נכון להיום ההיצע לא מדביק את הביקוש, ולכן המחירים שם ממשיכים לטפס". 

אריאל. מחירי הדיור בעיר ממשיכים לעלות אריאל. מחירי הדיור בעיר ממשיכים לעלות צילום: ויקיפדיה

 

דבריהם של דגן ועסיס משתקפים היטב בקפיצת המדרגה שמבצעת בירת השומרון אריאל. בעיר שחוגגת 42 שנים להיווסדה, רושמים מחירי הדירות עלייה של ממש: לפי אתר מדלן, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים באריאל היה באוקטובר אשתקד 1.26 מיליון שקל, כמעט פי שניים ביחס למחיר עשור קודם לכן, 652 אלף שקל. ועם זאת, ועל אף הזינוק המרשים, יש לזכור כי מדובר עדיין במחיר נמוך לעומת דירות בסדר גודל דומה בתל אביב ושכנותיה.

 

השקעה או השתקעות

זרז משמעותי לתנופת הפיתוח שחווה אריאל מספקת האוניברסיטה המקומית – אוניברסיטת אריאל בשומרון, בשמה הרשמי. כיום מנקזת אליה האוניברסיטה כ-15 אלף סטודנטים, כשהמספר עתיד לצמוח במהלך העשור הקרוב בעקבות פתיחת הפקולטה החדשה לרפואה.

 

"קיים קשר ישיר בין קרבה למוסד אקדמי לבין עלייה בערכם הנדלני של הנכסים המצויים בסביבתו – להשקעה ולמגורים", מנתחת עסיס. "זה נכון לעולם ונכון גם לישראל, מהסיבה הפשוטה שסטודנטים, כמו גם אנשי סגל, מרצים ועובדי המוסד תמיד ישאפו להתגורר בקרבה מקסימלית לקמפוס. נכסים מהסוג הזה מתאפיינים על פי רוב גם בשכירות ארוכת טווח ובתשואה נאה לבעליהם. אנחנו רואים את זה בין היתר בחיפה, בבאר שבע ובאריאל. ככל שהמוסד האקדמי ירחיב את פעילותו, צפויים גם הנכסים הסמוכים לו ליהנות מהרוח הגבית".

אוניברסיטת אריאל. "ככל שהמוסד ירחיב את פעילותו, צפויים גם הנכסים הסמוכים לו ליהנות מהרוח הגבית"  אוניברסיטת אריאל. "ככל שהמוסד ירחיב את פעילותו, צפויים גם הנכסים הסמוכים לו ליהנות מהרוח הגבית" צילום: Ronel12345 (מתוך ויקיפדיה)

 

את הנחת העבודה שמציגה עסיס מיישמת הלכה למעשה קבוצת MORE – בראשות היו"ר חנן מור והמנכ"ל אבי מאור – שבונה את פרויקט MORE אריאל. מדובר בשני בנייני בוטיק חדישים ומודרניים המוקמים ממש ליד האוניברסיטה, כשבכל באחד מהם 7 קומות ו-25 דירות. המיזם דוגל בעירוב שימושים ומבקש לספק לדיירים את כלל השירותים בקרבת הבית, עם 1,050 מ"ר במפלס הקרקע שיוקדשו לטובת שטחי מסחר ושירותים קהילתיים.

 

"בזכות האוניברסיטה ממצבת עצמה אריאל כיעד פופולרי", אומר יוסי קורן, סמנכ"ל השיווק של קבוצת MORE. "לצד ציבור סטודנטים שמספרו רק הולך וגדל, גם המשקיעים מפנים אליה את תשומת הלב ומבינים את היתרונות שמציע נכס הניצב ממש בכניסה לקמפוס".

 

בלי גורמים מתווכים

ואכן, הפרויקט של קבוצת MORE נהנה ממיקום אידיאלי: לצד הקרבה לאוניברסיטה הוא נבנה במרחק הליכה ממוקדי תרבות, קניות ופנאי דוגמת האמפי, קניון מגה אור, הקנטרי והפארק המרכזי. גם בכל מה שנוגע לנגישות לכבישים הראשיים וליציאה מאריאל, מהדיירים העתידים תימנע עמידה מורטת עצבים בפקקים, כשההתחברות לכביש 5 המוביל לתל אביב ולכביש 60 המוביל לירושלים תהיה חלקה ומהירה.

 

"הפרויקט הזה מציע יותר", מוסיף קורן. "יותר קרוב – גם ללב הפועם של אריאל ולמיטב האטרקציות שבתחומה, וגם לעורקי התחבורה החשובים שלה; יותר נוף – מרפסות גדולות ומרווחות ונוף פתוח להרי השומרון ולמישור החוף; יותר מוקפד – מפרט טכני עשיר ובלתי-מתפשר. העובדה שבפרויקט הזה משמשת קבוצת MORE גם כזרוע היזמית וגם כזרוע הקבלנית משמעותה שכל התהליך מתנהל תחת גוף אחד, בלי גורמים מתווכים ושחקני משנה".

 

פרויקט MORE אריאל. תמהיל דירות מגוון בהתאם לתקציב ולצרכי הדיירים פרויקט MORE אריאל. תמהיל דירות מגוון בהתאם לתקציב ולצרכי הדיירים הדמיה: 3d

 

העבודות בשטח כבר מתבצעות במרץ, ואף שהאכלוס מתוזמן לעוד כשנתיים, המיזם כבר מרכז אליו תשומת לב נרחבת מצד סטודנטים, זוגות צעירים ומשפרי דיור, מאריאל ומחוצה לה. "הפרויקט פונה במוצהר לקהל יעד רחב, עניין שבא לידי ביטוי בדירות בגדלים ובמספר חדרים משתנה - כך יוכל כל אחד להתאים את רכישת הדירה לתקציבו ולצרכיו", מפרט קורן. "אני יכול לספר שהתעניינות בפרויקט גדולה, ומרבית הדירות, כולל הפנטהאוזים והמיני-פנטהאוזים, כבר נמכרו. נכון להיום נשארו דירות אחרונות של 4 ו-5 חדרים".

 

MORE אריאל מהווה המשך ישיר לפעילות של קבוצת MORE בעיר, במסגרתה כבר השלימה החברה מגוון פרויקטים ואיכלסה בהצלחה תשעה בניינים ו-144 דירות. "אנחנו מאוד מאמינים באריאל", מסכם קורן. "זו עיר סטודנטיאלית, צעירה ומתפתחת, שעוד רחוקה ממימוש הפוטנציאל שלה. במבט קדימה, ועל רקע התרחבותה של האוניברסיטה, אנו בטוחים כי אריאל רק תמשיך במגמת הצמיחה".

 

MORE אריאל – תעודת זהות

הפרויקט: 2 בנייני בוטיק בני 7 קומות עם 50 יחידות דיור ו-1,050 מ"ר שטחי מסחר

התמהיל: דירות 4 ו-5 חדרים, מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים

המחירים: דירת 4 חדרים החל מ-1.399 מיליון שקל, דירת 5 חדרים החל מ-1.479 מיליון שקל

האכלוס: 2022

החברה היזמית: קבוצת MORE השקעות בע"מ

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן