$
Duns טכנולוגיה
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

אלו 50 חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן

לפי הדירוג השנתי של דן אנד ברדסטריט, מיקרוסופט ניצבת במקום הראשון, כשאחריה טאבולה וגוגל ישראל - שהחזיקה בראש הרשימה אשתקד; הדירוג נשען על סקרים מקיפים שמילאו חברות וגורמי משאבי אנוש

שירות כלכליסט 20:0124.09.19

נחשף דירוג 50 חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן. הרשימה, שמתפרסמת זה השנה החמישית, כוללת חברות ממגוון ענפי טכנולוגיה וביניהם סייבר, פינטק, ביוטק, גיימינג, תעשייה ביטחונית ועוד. את המקום הראשון קטפה מיקרוסופט (שזכתה במקום השלישי אשתקד), את השני טאבולה ואת השלישי - גוגל ישראל, שהחזיקה במקום הראשון בשנה שעברה. פייסבוק ישראל, שהחזיקה במקום השלישי ב-2018, הגיעה למקום השישי. 

 

השנה נכנסו לרשימה כמה וכמה חברות, ביניהן ענקיות עולמיות כסימנטק וחברות ישראליות כ-Walkme. לצד רשימת החברות, פורסמה רשימה נפרדת שהוקדשה נקודתית לסטארט-אפים, ובה העשרה שקיבלו את הדירוג הגבוה מכולם.

 

בדירוג הסטארט-אפים זכתה במקום השלישי חברת Honeybook שפיתחה ממשק מקוון לניהול חתונות, שצמח במהרה גם לתחומים אחרים; במקום השני חברת מוביט (Moovit) שפיתחה את אפליקציית התחבורה הציבורית הפופולרית; במקום הראשון דורגה חברת Namogoo. נמוגו פיתחה פתרון שמאפשר למותגים לנטרל פרסומות לא מורשות המוחדרות לדפדפן של המשתמש והיא מעסיקה עובדים בישראל ובבוסטון. "אנחנו כל הזמן אומרים לעובדים שהאחריות שלנו היא לקחת אותם לאקסטרים של היכולות שלהם, לא בשבילנו, אלא כדי לראות אותם צומחים", אמרו מייסדי נמוגו.

 

 

הדירוג נחשף באירוע שהתקיים במתחם חללי העבודה המשותפים LABS TLV, בהנחיית כתב כלכליסט עמיר קורץ. מודל הדירוג של דן אנד ברדסטריט מתבסס על שקלול נתוני שאלונים מפורטים שמילאו החברות וכן על סקר שבוצע בקרב מנהלי משאבי אנוש בחברות הייטק מובילות.

 

השנה, לראשונה, חצה מספר העובדים בתחום ההייטק בישראל את רף ה-300 אלף, עם 19 אלף מצטרפים חדשים לענף במהלך 2018, כך לפי נתונים של רשות החדשנות מחודש אוגוסט האחרון. עם זאת, נכון לסוף 2018 היה עדיין מחסור של כ-15 אלף עובדים בתחום והצמיחה המהירה של חברות מקומיות רבות מצביעה על כך שהתחרות בתחום צפויה רק להחריף. התחרות היא לא רק סביב גובה השכר שמציעים, ואפילו לא על התנאים הנלווים ויש לקחת בחשבון פרמטרים רבים נוספים.

 

הדירוג מתבסס על מחקר נרחב, שנערך על ידי דן אנד ברדסטריט ובחן מאות חברות הייטק וסטארטאפים. במסגרת המחקר, פנתה החברה למנהלי ה-HR ובחנה מגוון פרמטרים, כגון: יכולת העובד להשפיע, הסביבה הטכנולוגית, פיתוח קריירה ושימור עובדים, חווית סביבת העבודה, תנאים ושביעות רצון העובדים. במקביל, פנו גם לעובדים עצמם, ובדקו את שביעות רצונם במגוון פרמטרים (תנאי העסקה, אתגר מקצועי, יכולת השפעה, איזון בית-עבודה ועוד). כמו כן, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR מיהן, לתפיסתם, חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן (ללא קשר למקום עבודתם). ממצאי המחקר המקיף שוקללו לדירוגים הסופיים. 50 המדורגות, אגב, מעסיקות ביחד כ-70 אלף איש.  

 


 

לפי דן אנד ברדסטריט, העובדים הכי מרוצים מסביבת עבודה מספקת ואתגרית ועצם היותם בחברה מובילה, והכי פחות מרוצים מהאיזון בין הבית לעבודה. ב-40% מתוך החברות המדורגות, העובדים דיווחו על שביעות רצון נמוכה במדד זה.

 

דורון כהן, מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, אמר באירוע: "יש לנו מהנדסים בכל העולם, אבל יש משהו ייחודי במהנדס הישראלי. לא תמיד אפשר לשים את האצבע עליו אבל כשאני אומר משהו לעובדים שלי בישראל אני יודע שזה יקרה".

 

במקום החמישי של הדירוג ממוקמת השנה חברת הגיימינג פלייטיקה, שמעסיקה היום יותר מ-2,000 איש בעולם; במקום הרביעי חברת התוכנה Soluto שנרכשה ב-2013 על ידי חברה אמריקאית; במקום השני, כאמור, מדורגת חברת המלצות התוכן טאבולה, שהודיעה לאחרונה על הקמת מרכז חדש בירושלים; ובמקום הראשון חברת מיקרוסופט, שמעסיקה 1,600 עובדים בישראל.

 


 

אסף רפפורט, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, דיבר באירוע על הדגשים החשובים עבורו כמנכ"ל ועבור עובדי החברה: "אמנם אני עומד פה על הבמה כמנכ"ל מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, אבל אני חייב להודות שמי שאחראי לטיפוס שלנו אל צמרת הדירוג, ומי שהופך את מיקרוסופט לחברה שהכי טוב לעבוד בה, הם בעצם העובדים והמנהלים המופלאים שלנו. התפקיד שלי הוא בסך הכל להקשיב להם".

 

הוא הדגיש את הפעילות הקהילתית של העובדים: "הנושאים שאנו שמים עליהם פוקוס והפעילויות החברתיות שלנו לא מגיעים מישיבות הנהלה או מדירקטוריון, אלא נולדים אצל העובדים שלנו, וממה שבוער אצלם. מתוך ההקשבה לעובדים נולדה אצלנו פעילות ענפה למען האוכלוסיה הלה"טבית. העובדים שלנו משתתפים בפעילות התנדבותית עם חברי הקהילה, אנחנו תורמים לארגון הנוער הגאה איג"י ופעילים גם בפרויקט עם ארגון 'מעברים', שבמסגרתו אנחנו מחלקים מלגות לימודים באקדמיה לטרנסג'נדרים. במקביל, חשוב לנו לתת לנושא פוקוס גם בתוך מיקרוסופט, ולכן החלטנו לתת מענק של 60 אלף שקל לכל עובד שמעוניין בהליך פונדקאות.  

 


 

"גם נושא קליטת עובדי הקבלן שלנו כעובדים של מיקרוסופט ישראל, נבע מהקשבה לעובדים. בחודש יוני האחרון קלטנו כ-100 עובדי קבלן להעסקה ישירה, ואנחנו ממשיכים במאמצים האלה. זה תהליך מורכב, אבל מבחינתנו הוא חשוב מאין כמותו, כי אלו הערכים שמנחים אותנו. ואם יש בכוחנו לעשות שינוי במשק הישראלי, מחובתנו לפעול כדי שהוא יקרה. ככה חושבים העובדים במיקרוסופט, כך חושבים המנהלים וכך גם אני עובד. רק שלשום קלטנו להעסקה ישירה את ראובן, עובד בן 82, שמועסק במיקרוסופט כבר יותר מעשר שנים כעובד של חברה קבלנית. הייתם צריכים לראות לא רק את השמחה וההתרגשות שלו, אלא של כל מי שמכיר אותו ועובד איתו".

 

בדרוג 2019, פייסבוק צנחה מהמקום ה-2 למקום ה-6 וגוגל מהמקום ה-1 למקום ה-3 בלבד. אפרת שגב, סמנכ"ל כלכלה, מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט אמרה על כך: "לאחר שנים בהן אותן חברות שלטו בצמרת החברות הנחשקות, ניכר כי ענקיות ההייטק הישראליות בהחלט מצליחות להדביק את הפערים. אין ספק שהחברות הגלובליות שנכנסו לשוק הישראלי הציבו סטנדרטים גבוהים מאוד בגיוס ושימור עובדים, וחלק מהעדות לבגרותה של תעשיית ההייטק הישראלית הוא העובדה שחברות רבות מצליחות כעת לייצר נחשקות בקרב הטאלנטים ולהציב אלטרנטיבות ברמה גבוהה.  

 


 

"התחרות המתמדת על הטאלנטים הביאה תועלת משמעותית לשוק העבודה הישראלי, בכך שתרמה לשילובן של אוכלוסיות בתת ייצוג דוגמת המגזר החרדי והמגזר הערבי. אין ספק ששינויים אלו כבר ניכרים בחברות והשתקפו גם בשאלוני המועסקים בהם רבים בחרו לציין את מאמצי החברות בשילוב אוכלוסיות מיעוט באופן המיטבי".

 

שגב הוסיפה גם כי "הצוות שלי ואני היינו עסוקים בלהבין מה הופך חברה לנחשקת. כחלר מהתהליך פנו אלינו לא מעט סטארט אפים, האמנו שיש להם מקום אבל היה לנו ברור שיש להם הצעת ערך שונה ולא יכולנו לדרג אותם יחד עם חברות הענק ולכן השנה דרגנו את עשרת הסאטרט אפים שהכי טוב לעבוד בהם".  

 


 

בטל שלח
    לכל התגובות