$
אינטרנט

התוכנה זייפה את קולו של המנכ"ל, החברה העבירה 220,000 יורו לפושעים

בוס או בוט? עבריינים התקשרו לבכיר בחברת אנרגיה בריטית, וזייפו את קולו של מנכ"ל חברת האם בגרמנית שדורש לבצע העברת כספים מיידית לאחד הספקים. הבכיר ציית - וגילה באיחור שהשיחה זויפה בידי תוכנת דיפ פייק מתקדמת שמסוגלת לסנתז דיבור במדויק

שירות כלכליסט 08:2604.09.19
פושעים השתמשו בתוכנת בינה מלאכותית כדי להתחזות למנהל בכיר בעזרת סנתוז קולו, ולדרוש בשמו העברה של 220,000 יורו. המקרה ארע במרץ האחרון ונחשף השבוע; הוא תואר בידי מומחי פשעי רשת כמקרה יוצא דופן של ניצול בינה מלאכותית להונאה מקוונת.

 

 

מנכ"לה של חברת אנרגיה מבריטניה חשב שהוא מדבר בטלפון עם מנכ"ל חברת האם הגרמנית שלו, שביקש ממנו להעביר את הכסף לספק הונגרי. המתקשר אמר שהדבר דחוף, והנחה את המנכ"ל הבריטי להעביר את הכסף תוך שעה, כך מסרה חברת הביטוח של החברה הבריטית, Euler Hermes.

 

 

 

בוס או בוט? בוס או בוט? צילום: שאטרסטוק

 

 

רשויות אכיפת החוק ומומחי בינה מלאכותית ידעו לחזות שפושעים ישתמשו בבינה מלאכותית על מנת לבצע אוטומציה של הונאות ואף מתקפות סייבר. מי שעמדו מאחורי ההונאה הנוכחית כנראה השתמשו בהצלחה בתוכנת בינה מלאכותית כדי לחקות את קולו של מנכ"ל החברה הגרמנית. מנכ"ל החברה הבריטית זיהה את מבטאו הגרמני הקל של מנהלו, ואת צורת התנגנות הדיבור שלו בטלפון, מסר רודיגר קירש, מומחה הונאות בחברת Euler Hermes. מספר פקידים בחברה אמרו שלמיטב ידיעתם הונאה קולית זו היא פשע הרשת הראשון מסוגו שמבוצע באירופה.

 

 

 

קירש אמר שהונאות באמצעות בינה מלאכותית מהוות אתגר חדש עבור חברות. כלי ביטחון סייבר מסורתיים שנועדו לעזור לחברות להדוף מתקפות סייבר לא מסוגלים לזהות קולות מועתקים, למשל. חברות סייבר פיתחו לאחרונה מוצרים שיכולים לזהות הקלטות דיפ פייק.

פיליפ אמאן, ראש האסטרטגיה במרכז פשעי הסייבר של היורופול – המשטרה האירופית – אמר שלמעשה לא ידוע האם זהו המקרה הראשון, כיוון שיכול להיות שמקרים נוספים אירעו אך לא זוהו ככאלה. אמאן אמר שלמרות שאין לדעת האם נראה בעתיד הקרוב עלייה במספר ההונאות שמערבות בינה מלאכותית, סביר שעבריינים ישתמשו בטכנולוגיה זו כדי לשפר את סיכויי הצלחתם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x