$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

סעיף קטן איפשר ליגאל אהובי לבטל מכירת 44 דירות שנמכרו בת"א

בעלי רבד רכש בניין בפינת הרחובות אבן גבירול ואנטוקולסקי מהיזם אורי הלר ב־76.5 מיליון שקל. אף שחלק מהדירות בבניין נמכרו קודם לכן ל־44 רוכשים אחרים, סעיף בחוזה איפשר לאהובי לבטל את המכירה ולהשיב להם את המקדמות ששילמו

דותן לוי 07:0810.05.16

בעלי חברת רבד יגאל אהובי ביטל את ההסכמים עם רוכשי הדירות בפרויקט אנטקולסקי שטרוק, כך נודע ל"כלכליסט".

 

אהובי רכש מהבעלים הקודם, היזם אורי הלר, מבעלי חברת BIT, את השליטה בפרויקט (60%) לפני כחודשיים בתמורה ל־76.5 מיליון שקל (המשקפים לקרקע שווי של כ־127 מיליון שקל), אלא שזמן קצר לאחר הרכישה קיבלו רוכשי הדירות בפרויקט הודעה ולפיה ההסכם שלהם לרכישת דירה מבוטל.

 

ביטול ההסכם התאפשר בזכות סעיף בחוזה אותו הכניס היזם הקודם - הלר. בהתאם לסעיף זה, כספי הרוכשים יעברו לנאמנות עד לקבלת היתר הבניה, אך במידה ולא מתקבל היתר הבניה שנתיים ממועד הרכישה ניתן לבטל את ההסכם. כאמור, עד כה הפרויקט לא קיבל היתר מעבר להיתר לדיפון וחפירה של החניון ואהובי החליט לפעול בהתאם לסעיף זה לבטל את ההסכם ולהשיב לרוכשים את המקדמות שהעבירו.

 

הבניין בפינת אבן גבירול ואנטוקולסקי. אהובי שילם 76 מיליון שקל עבור הפרויקט הבניין בפינת אבן גבירול ואנטוקולסקי. אהובי שילם 76 מיליון שקל עבור הפרויקט צילום: עמית שעל

 

פרויקט שטרוק אנטקולסקי משתרע על כ־3 דונם בלב ת"א, בפינת הרחובות אבן גבירול ואנטוקולסקי על קרקע שהייתה בבעלות הדואר. על פי התוכניות ניתן להרוס את המבנה הקיים ולהקים בניין חדש של 103 יחידות דיור ב־2 בניינים בני 9 קומות ושטחי מסחר בהיקף של 9,400 מ"ר. בעבר הצהירה בי.אי.טי כי מכרה 44 דירות בפרויקט.

 

מבחינת אהובי מדובר במהלך שיאפשר לו למקסם הכנסות מהפרויקט, בזמן המכירה הראשונית על ידי הלר נמכרה דירת 2 חדרים בשטח של 54־70 מ"ר, החל מ־2.3 מיליון שקל המשקף מחיר של 32–42 אלף שקל למ"ר. מחירה של דירת 3 חדרים בשטח של 70־92 מ"ר עמד על סכום שהתחיל ב־3.03 מיליון שקל המשקף מחיר למ"ר דומה.

 

עם זאת, לפי נתוני מדל"ן המחיר הממוצע למ"ר באזור זה עומד על כ־47 אלף מ"ר כאשר דירות חדשות נמכרות במחירים של 50־70 אלף שקל למ"ר. לפני מחיר שמרני של כ־50 אלף שקל למ"ר המחיר ההתחלתי של הדירות הקטנות יעלה בכחצי מיליון שקל לפחות ובתמחור גבוה יותר יכול להגיע בקלות להפרש של מיליון שקל לכל דירה.

 

מחברת רבד נמסר: "היזמים הראשונים של הפרוייקט, מהם רכשה רבד את הזכויות, חתמו על מספר חוזים למכירת דירות טרם שאושרה תוכנית בנין עיר סופית. ההסכמים היו מותנים בהוצאת היתר בניה תוך פרק זמן קצוב של שנתיים, שלאחריו כ"א מהצדדים היה רשאי להביא את ההסכם לסיומו. בהתאם להסכמים הופקדו על ידי הרוכשים אחוזים בודדים מתמורה בידי עו"ד נאמן. למרות מאמצים רבים של החברה, בעקבות קשיים שהתעוררו על ידי הרשויות, ובין היתר ערר שהגישו השכנים הגובלים ושטרם הוכרע, טרם ניתן היתר בנייה. לאור זאת, ועל פי הוראות ההסכם, החברה פועלת לביטול החוזים כנגד השבת מלוא הסכומים ששולמו על ידי הרוכשים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x