$
בארץ

דב לאוטמן: "רק מערכת חינוך ציבורי היא הפתרון לפערים"

לאוטמן ישתתף אחר הצהריים באירוע מחאה שמארגנת עמותת חינוך ישראלי בתל אביב, כחלק מיום סוער שבו יפגינו המורים, עובדי הסגל הזוטר, הגננות, ועובדי חסות הנוער במשרד הרווחה. המורים הציגו אתמול את רשימת הדרישות המפורטת שלהם

"הדרך היחידה לצמצם פערים היא להשקיע בהשכלה", אומר דב לאוטמן, חתן פרס ישראל וחבר בעמותת חינוך ישראלי, בשיחה עם "כלכליסט". "אין יותר מעמד ביניים בישראל. הפערים מתרחבים ולדעתי הם מסכנים אותנו יותר מהחמאס. רק מערכת חינוך ציבורי היא התשובה, ועל זה אנחנו הולכים לדבר".

 

לאוטמן
יישא דברים היום אחר הצהריים, במסגרת אירוע שמארגנת עמותת חינוך ישראלי בשדרות ח"ן בתל אביב. "נתחיל בתקצוב דיפרנציאלי. ילד בשדרות וילד ברעננה מקבלים אותו סכום מתקציב משרד החינוך, אפילו שתמיכת הרשויות המקומיות שונה", הוא מציין. "הדבר הראשון הוא לתת לפריפריה את הכסף. לא להורים מתל אביב ורעננה. שנית אנחנו נאבקים באפליה במערכת החינוך, אם על רקע עדתי, גיאוגרפי או איכותי. שלישית, אנחנו נאבקים על לימודי ליבה. 20%–25% מתלמידי ישראל לא יודעים אנגלית וחשבון, לא למדו עד גיל 18 מדעים ולא יודעים להיכנס למחשב".

 

שלוש הפגנות במקביל

 

אורן יהי שלום, מנכ"ל עמותת חינוך ישראל, אמר לקראת האירוע: "הגיע הזמן שהמנהיגים יפסיקו לעבוד עלינו. אל תמכרו לנו הסכמי 'פלסטר' שעונים בעיקר על האינטרסים של איגודי המורים, ותקראו לזה 'רפורמה בחינוך'. נדרשת כאן רפורמה עמוקה שתציל את החינוך הציבורי".

 

האירוע מצטרף לגל מחאת החינוך, שהחל עם הפגנות המורים בתחילת השבוע, וממשיך היום בסערה. ב־10:00 יפגינו עובדי חסות הנוער מול משרד הרווחה בירושלים, בדרישה שהממשלה תחזיר לאחריותה את הטיפול בנוער בסיכון ואת העובדים המטפלים בהם.

 

ב־19:00 יתקיימו במקביל שלוש הפגנות נוספות - משותפות למורים, לגננות ולארגון הסגל הזוטר באוניברסיטאות - בתל אביב, בירושלים ובבאר שבע. בירושלים יצעדו המפגינים ממאהל המחאה בגן הסוס אל משרד החינוך, ובתל אביב תצא הצעדה מהמאהל ברוטשילד לביתו של שר החינוך גדעון סער במזא"ה.

 

בין דרישות המורים, שאותן הם הפיצו לראשונה בפירוט אתמול: החלת חוק חינוך חובה על ילדים מגיל 3 חודשים, והעלאת שכר המורים ללא מרכיב דיפרנציאלי המושפע מהישגי התלמידים.

 

"שטיח פרסי בדירה דולפת"

 

"צריך לשנות את שיטת העסקת המורים באוניברסיטאות", אומרת ל"כלכליסט" ד"ר אסתר סרוק, יו"ר הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר. "בין 12 ל־13 אלף חוקרים ומתרגלים מועסקים כעובדי קבלן, בלי תקן, בלי תנאים סוציאליים ובלי ביטחון תעסוקתי".

 

סרוק סבורה כי "צריך לשנות את מודל התקצוב כדי שיהיה לאוניברסיטאות תמריץ להעסיק סגל זוטר במשרה קבועה. לא נפתח את השנה אם לא יוסדר תהליך ההעסקה שלנו". סרוק מפנה אצבע מאשימה לשר החינוך ש"אחראי על המדיניות". על הקמת מרכזי המצוינות היא אומרת: "הם כמו אגרטלי קריסטל בסלון כשבמטבח אוכלים מכלים חד־פעמיים. הם כמו שטיח פרסי בסלון כשהדירה דולפת. לא יעזור למערכת עוד מומחה מחו"ל כשאין מתרגלים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x