$
נדל

בלעדי ל"כלכליסט" - פתח תקווה: חודשו השיחות לפינוי מחנה סירקין מהעיר

לאחר שנים של קיפאון במגעים, עיריית פתח תקווה, מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הביטחון מתקרבים לפתרון שיאפשר בניית שכונת מגורים במקום הבסיס הצבאי, שיועבר לדרום

שי פאוזנר 06:5911.04.10

עיריית פתח תקווה חידשה את מאבקה לפינוי המחנה הצבאי סירקין לטובת הקמת שכונת מגורים במקומו. פינוי המחנה הצבאי והעברתו לדרום נידונו לפני כחמש שנים בין העירייה, מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הביטחון, אך הצדדים לא הגיעו להסכמה על היקף שכונת המגורים שתיבנה והפינוי הוקפא. בישיבה סגורה שנערכה בערב פסח במשרדי עיריית פתח תקווה גילה ראש העיר יצחק אוחיון כי לאחרונה חודשו השיחות בין הצדדים. אוחיון העריך כי המגעים יבשילו לכדי תוכנית בקרוב, כך שבשנים הקרובות יפונה הבסיס.

 

 

מחנה סירקין, המשתרע על שטח של כ־600 דונם בפאתייה המזרחיים של פתח תקווה, גובל בשכונות פג'ה, סירקין ועמישב, וקרוב לציר הגישה המזרחי המרכזי של העיר בכביש 40. הוא נמצא במקום עוד מימי המנדט הבריטי ומשמש כמה יחידות של צה"ל.

 

על פינוי הבסיס והעברתו לדרום הארץ הוחלט ב־2003, במסגרת רשימת הבסיסים שאותם צה"ל הסכים להעתיק ממקומם. בסיסים נוספים שהופיעו ברשימה הם מחנה תל השומר, מחנה צריפין ובסיס השלישות ברמת גן. ב־2005 החלו דיונים בין עיריית פתח תקווה, מינהל מקרקעי ישראל ומשרד הביטחון על עתיד המתחם.

 

המינהל, בעל הקרקע, התנה את קידום התוכנית בהסכמת העירייה כי במקום ייבנו כ־12 אלף יחידות דיור בבנייה רוויה. העירייה, מנגד, התעקשה כי מספר הדירות בשכונה לא יעלה על 6,000, וכי יוקם פארק ציבורי במרכזה.

 

הטיעון המרכזי של העירייה היה כי היקף גדול יותר של השכונה לא יאפשר לה להתמודד עם העומס התשתיתי שיווצר באזור. המינהל דחף להעלאת מספר הדירות במתחם כדי לגבות תשלום גבוה יותר על הקרקע כשתשווק ליזמים פרטיים. ב־2007 הוקפאו השיחות בין הצדדים כליל, לאחר ששר הפנים דאז מאיר שטרית הקפיא תוכניות רבות לבנייה במרכז הארץ, כדי לקדם תוכניות לפיתוח הפריפריה.

 

מדבריו של אוחיון כיום מסתמן כי בשיחות שחודשו הצדדים פועלים להגיע לפשרה, שלפיה מספר יחידות הדיור בשכונה החדשה יהיה נמוך יותר מדרישות המינהל, והיא תכלול גם פארק.

 

השכונות החדשות שנבנו בפתח תקווה ב־20 השנים האחרונות הכפילו את מספר תושבי העיר וסימנו אותה כחלופה מרכזית לערי המעגל הראשון של תל אביב, ובהן רמת גן וגבעתיים. שלוש שכונות הענק המרכזיות שנבנו בתקופה זו בעיר הן אם המושבות בצפון, הדר גנים במזרח וכפר גנים ג' בדרום. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x