$
בורסת ת"א

שוקי גלייטמן מחזיר 220 מיליון דולר למשקיעים

חברת הספאק אדבנסט טכנולוג'י שהקים גלייטמן ביטלה את הסכם המיזוג עם חברת ביונס האמריקאית, לאחר שהצדדים לא קיבלו את האישורים הדרושים לעסקה בתוך שישה חודשים

עומרי כהן 16:0902.06.09
חברת אדבנסט טכנולוג'י אקוויזישן (ATAC) שהקימו הד"ר שוקי גלייטמן, משה בר־ניב וליאורה לב, הודיעה היום על ביטול העסקה למיזוג עם חברת ביונס האמריקאית לפי שווי של 456 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

ATAC הוקמה כחברת ספאק (SPAC), כלומר חברה, המגייסת מהציבור הון על סמך המוניטין
של מנהליה, ואשר תכליתה היא מציאת מטרה ראויה לרכישה בתוך פרק זמן של עד 18 חודשים והשלמת העסקה בתקופה של עד שנתיים מיום הגיוס. חברה שלא מצליחה לעמוד בפרק הזמן הקצוב נאלצת להחזיר לבעלי המניות את כספם, שמוחזק לאורך התקופה אצל נאמן.

 

ביוני 2007 השלימה ATAC גיוס של 175 מיליון דולר בוול סטריט ובמשך 18 חודשים התקשתה למצוא מועמדות להתמזג עימה. לקראת סוף דצמבר 2008, ימים ספורים לפני סיום תקופת החיפוש, דיווחה החברה על חתימת מכתב כוונות למיזוג עם ביונס, בה שולט המיליארדר היהודי־אמריקאי אלפרד מאן שמחזיק 70% ממניותיה. מאן גם מחזיק ב־25% ממניות חברת תעוזה הבורסאית, שמחזיקה בעצמה ב־6% מביונס.

 

לאחר חתימת ההסכם, נותרו לביונס שישה חודשים להגיש תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), לקבל את אישורה ולאשר את העסקה גם באסיפת בעלי המניות של ATAC. אולם גם אחרי יותר מחמישה חודשים מיום חתימת ההסכם, התשקיף טרם הוגש ואושר, ול-ATAC לא נותר אלא להכריז אתמול רשמית על ביטול העסקה ועל השבת הכסף למשקיעים, שבינתיים צבר ריבית ושוויו גדל לכ-220 מיליון דולר (8.12 דולר למניה).

 

ביונס עוסקת בפיתוח ושיווק של מערכות לשחזור התפקוד של נפגעי גפיים כתוצאה משבץ מוחי או מפגיעה בחוליות העליונות של עמוד השדרה. לביונס מוצרים ליד ולרגל המאפשרים הפעלת שרירים באיברים משותקים, והיא מפתחת מוצרים בתחום השיקום הנוירולוגי ומוצרים לטיפול בכאבים כרוניים. בסוף דצמבר 2007 היא השלימה את רכישת חברת נ.א.ס.ס הישראלית בכ־75 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x