$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

חברת אביסרור בדרך למגדל יוקרה ברחוב הירקון

החברה היזמית רכשה חלקה ראשונה מתוך שבע במתחם הירקון־אהרונסון בתל אביב, שעליו ניתן לבנות מגדל של 18 קומות למגורים ולמלונאות. על אף שומה ראשונית שהעריכה את מחיר החלקה ב־28 מיליון שקל, אביסרור תשלם 16 מיליון שקל בלבד

אמיתי גזית 06:4926.10.16

צעד ראשון בדרך למגדל יוקרה נוסף בתל אביב, הפעם ברחוב הירקון: היום צפוי בית משפט השלום בעיר לאשר מכירת מגרש בפינת הרחובות הירקון ואהרונסון לחברת הבנייה אביסרור ובניו בתמורה ל־16 מיליון שקל. בחלקה ניצבים כיום בית צמוד קרקע ובניין קטן בן שלוש קומות שבו ארבע דירות, בבעלות המשפחות כלב, ישועה ולוי. לאחר הרכישה תצטרך אביסרור לרכוש עוד שש חלקות מעשרות בעלי זכויות, כך שלפי הערכות יעברו שנים עד שהחברה תוכל להתחיל בבנייה.

 

התוכנית שקידמה עיריית תל אביב וקיבלה תוקף בחודש מאי נמצאת על רחוב הירקון בין רחוב אהרונסון מצפון לרחוב זרובבל מדרום בצמוד למלון רויאל ביץ’, ושטחה 3 דונמים. התוכנית מאפשרת לבנות במתחם מגדל של 17–18 קומות בשטח בנוי כולל של 14 אלף מ”ר, שיכלול שטחי ציבור ומסחר ויהיו בו 52–57 דירות יוקרה ו־114–140 חדרי מלון. בנוסף, כחצי דונם יופקע מהשטח להרחבת רחוב הירקון.

 

את החלקה תרכוש אביסרור בעקבות הליך מכירה שהוביל כונס הנכסים עו"ד יגאל דורון. ההליך נפתח לאחר ששניים מבעלי הזכויות בבניין המשותף הגישו בקשה לפירוק השותפות — למורת רוחו של הדייר בבית צמוד הקרקע, אפרים יעקבי, שכלל לא ידע שהוא שותף איתם בחלקה ולא היה מעוניין במכירת ביתו.

 

המבנים בחלקה שנמכרה. הסיכון ברכישה הוערך בכ־10 מיליון שקל המבנים בחלקה שנמכרה. הסיכון ברכישה הוערך בכ־10 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

 

בשומה הראשונה שקיבל דורון נקבע ששווי החלקה הוא כ־28 מיליון שקל, אולם התקבלו חמש הצעות בלבד לרכישת הנכס, שהגבוהות בהן היו 13 מיליון שקל שהציעה אביסרור ו־12.5 מיליון שקל של היזמים יהודה כתב ועזרא יונה.

 

הפער הגבוה הוסבר בסיכון הטמון ביכולת להשלים את הפרויקט. בעקבות זאת, ערך השמאי רן וירניק שומה חדשה בהתאם לתוכנית שאושרה. על פי חלופה אחת, שבה שטחי המלונאות והדיור מסתכמים ב־9,800 מ”ר, שווי שטחו של המתחם (אם היה זמין לבנייה היום) הוא 317 מיליון שקל, והמגרש שבו זכתה אביסרור הוא כ־12% ממנו, 38 מיליון שקל. לפי חלופה שנייה, שבה נגרע מהתוכנית מגרש שמקודמת בו תמ”א 38, שווי המתחם 277 מיליון שקל ושווי החלקה של אביסרור 42 מיליון שקל.

 

מסכום זה הפחית השמאי כ־13 מיליון שקל היטל השבחה ואת הסיכון הגלום בפרויקט, וכך העריך את המגרש ב־19 מיליון שקל. במשא ומתן שערך הכונס עם אביסרור, סוכם בסופו של דבר על מכירת השטח ב־16 מיליון שקל.

 

גיל וינלס, שמאי מקרקעין ושותף בקבוצת חצור־וינלס, מסביר כי המשוכה שעומדת לפני אביסרור אינה פשוטה. "החברה תצטרך להגיע להסכמות משפטיות עם עשרות השותפים במתחם", אמר וינלס שהעריך שעסקה כזאת יוכל להוביל גוף אחד, ומכיוון שדרושה חברה בעלת יכולת מימון — סביר שזו תהיה אביסרור. מנכ"ל החברה אלי אביסרור סירב להרחיב בעניין, אך אישר שבכוונת החברה לאחד את החלקות השכנות.

 

הפיצוי לבעלי הזכויות יכול להגיע בעסקת קומבינציה, אך להערכת וינלס לאביסרור יכולת לרכוש את שאר הנתחים במזומן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x