$
חדשות נדל

למרות ההתנגדויות: הממשלה אישרה הבאת עובדים זרים לענף הבנייה

על פי הצעת החוק שהגיש שר האוצר משה כחלון תותר כניסה זמנית של עובדים לענף הבנייה ממדינות שמולן אין לישראל הסכמים וזאת למרות חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה לפיה המהלך עלול לעודד סחר בבני אדם

שירות כלכליסט 13:0220.09.15

ממשלת ישראל אישרה את הצעתם של ראש הממשלה ושר האוצר להסדיר כניסת עובדים זרים לביצוע עבודות בענף הבניין, זאת למרות התנגדויות רבות בנושא שהגיעו מצד משרד הכלכלה, רשות ההגירה והיועץ המשפטי לממשלה. בדיון שהתקיים הבוקר הביעו שר הפנים סילבן שלום ושר הכלכלה אריה דרעי את התנגדותם להצעה כפי שהיא, והצביעו נגדה. הצטרף אליהם גם שר החקלאות אורי אריאל.

 

שר האוצר, משה כחלון אמר בתום ההצבעה: "יש לנו אחריות גדולה והיא לדאוג לדירות לזוגות הצעירים. לכן החלטנו על תוספת של 20 אלף עובדים סינים מיומנים שיהוו זריקת מרץ משמעותית להיצע הדירות בישראל. כוח אדם איכותי ומיומן הוא אמצעי קריטי להגדלת ההיצע שיסייע בהדבקת הביקוש לדירות. אני מודה לראש הממשלה על התמיכה והגיבוי שהעניק ומחויבותו העמוקה לפתרון משבר הדיור".

 

פועלי בניין. חשש לתופעת דמי התיווך פועלי בניין. חשש לתופעת דמי התיווך צילום: שאול גולן

 

לפי הצעת החוק תותר זמנית כניסה של עובדי בניין מסין ללא הסכם בין המדינות, בניגוד להחלטת ממשלה מ־2011. על פי ההחלטה מלפני ארבע שנים, כניסת עובדים זרים מותרת רק ממדינות שישראל חתמה איתן על הסכם שנועד למנוע מגופים פרטיים זרים לגבות מהעובדים דמי תיווך של אלפי, ולעתים עשרות אלפי, דולרים. לפני ההחלטה ההיא נאלצו עובדים להעביר נתח ניכר ממשכורתם להחזרת החוב, ובפועל שועבדו למתווך. וינשטיין מציין כי ישראל הגיעה להסכמות עם סין בעניין דמי התיווך, אך בסופו של דבר לא נחתם הסכם בין המדינות בגלל מחלוקת מדינית.

 

ממשרד האוצר נמסר כי הגדלת מספר העובדים הזרים תביא לצמצום משך הבניה הממוצע של בניינים גבוהים ב-20-30%, פעולה שצפויה להוריד את העלות לקבלן בכ-50 אלף שקל לדירה. בהתאם לבקשתו של שר החינוך, נפתלי בנט, בעוד שנתיים תדון הממשלה שוב בהחלטה למטרת מעקב וביקורת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x