$
חדשות נדל

ראשי ערים לכחלון: אם תקדם את תוכנית התקצוב הדיפרנציאלי - לא נבנה בשטחנו

ראשי ערים שלחו מכתב לשר האוצר ובו הם טוענים כי שיטת התקצוב תגרום לכך שרשויות חזקות יממנו רשויות חלשות - ברובן ערביות וחרדיות

עמרי מילמן 15:1002.09.15

במכתב ששלחו 29 ראשי ערים לשר האוצר משה כחלון, הם מאיימים כי אם יקדם את תוכנית התקצוב דיפרנציאלי שאותה מקדם ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, הם יבטלו את הבנייה המתוכננת בשטחם - שכן לא יוכלו לעמוד בעלויות של הגדלת האוכלוסייה. כך פורסם היום (ד') בגלי צה"ל.

 

לדבריהם, "ברור כי עשרות אלפי יחידות דיור מוטלות על הכף בערים שלנו, ואם אכן יתבצע שינוי בתקצוב המבוסס על תוספת האוכלוסייה ניאלץ לשקול מחדש אם לקחת על עצמנו את המטלה הגדולה שנטלנו על עצמנו בהסכמי הגג ובתוכניות בנייה נוספות או אם לעצור את המהלך כולו, וזאת בעקבות המחיר העצום והבלתי נסבל שתושבינו ישלמו בגין שינוי זה".

 

דב צור, ראש עיריית ראשון לציון דב צור, ראש עיריית ראשון לציון צילום: אוראל כהן

 

לדברי דב צור, ראש עיריית ראשון לציון, "התוכנית שאותה מקדם האוצר תביא לכך שתוספות התקציביות שניתנות דרך בתחומי החינוך והרווחה, ייפגעו ובמקום לקבל כ-70% מהעלויות נקבל כ-10% מהעלויות בלבד". לטענתו, "התוספות ניתנות בעקבות עדכון מדד או תוכניות חדשות, אך עיקר התוספות הן עבור ערים שבונות ומגדילות את מספר התושבים שבתחומן". הפגיעה בהשתתפות המדינה, אם תקודם תוכנית התקצוב הדיפרנציאלי, משתנה מרשות לרשות בהתאם למדד הסוציו-אוקונומי, מדד הפריפריאליות (הבוחן מרחק מהמרכז) ואת הכנסות הארנונה לתושב.

 

לדבריו, בפועל רשויות בדירוג 5-10 יממנו את הרשויות שבדירוג סוציו אקונומי 1-4, שהן כוללות את מרבית הרשויות הערביות והחרדיות וערים עניות נוספות כמו ירושלים למשל.

 

משרד האוצר: הפנייה תמוהה

 

על המכתב חתומים ראשי הערים, ביניהם ראשי הערים של תל אביב, חיפה, באר שבע, פתח תקווה, אשקלון, אשדוד, חולון, רמת גן, הוד השרון ועוד. גם יו"ר השלטון המקומי, ראש עיריית מודיעין, חיים ביבס חתום על המכתב. במכתב מפרטים ראשי העיריות את היקף יחידות הדיור שאמורות להבנות בכל רשות - כך למשל באשקלון אמורות להיבנות 30 אלף יחידות דיור, בבאר שבע 27 אלף, בראשון לציון 35 אלף ובתל אביב 44 אלף יחידות דיור.

 

בימים אלו מנהלים משא ומתן על תקצוב דיפרנציאלי נציגי הרשויות המקומיות ומשרד האוצר. ממשרד האוצר נמסר, כי "שיטת התיקצוב הקיימת כיום לפיה כלל הרשויות מתוקצבות באופן שווה מבלי לקחת בחשבון שישנן רשויות חלשות יותר מביאה הלכה למעשה להעמקת פערי החינוך והרווחה ברשויות החלשות. משרד האוצר מתכנן לפתור זאת על ידי תיעדוף הרשויות החלשות. מכתב זה תמוה בעינינו שכן צוות משותף עם יו"ר השלטון המקומי והממונה על התקציבים במשרד האוצר מקדם מנגנון מתאים בהסכמה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x