$
חדשות נדל

האוצר: מחצית מהזוגות הצעירים ויתרו על רכישת דירה ביולי

עפ"י נתוני 'אורות אדומים', בחודש יולי ירד מספר כל העסקאות בשיעור של 32% בהשואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו במכירת 7,700 דירות; נתונים ראשונים מצביעים על האטה נוספת בחודש אוגוסט

דותן לוי ועמרי מילמן 12:2122.09.14

מחצית מהזוגות הצעירים ששקלו לרכוש את דירתם הראשונה ויתרו על המהלך והעדיפו להמתין לעת עתה, כך עולה מדו"ח 'אורות אדומים' שפרסם היום (ב') משרד האוצר.

 

 

לפי הדו"ח, היקף העסקאות במהלך חודש יולי ירד בחדות בשיעור של 32% בהשואה לתקופה המקבילה אשתקד, ומשקלם של הזוגות הצעירים היה משמעותי - היקף העסקאות שזוגות אלה ביצעו היה כאמור נמוך יותר וכלל את מרבית האזורים בארץ למעט אזור טבריה.

 

המגמה שאפיינה את יולי היתה המשך הקיפאון בענף כאשר מספר העסקאות התייצב על רמה של 8,200, בדומה לחודש הקודם. בניכוי מכירת דירות בדיור הציבורי, הירידה היא חדה יותר ועומדת על 7,700 דירות. כמו כן, נתונים ראשוניים לחודש אוגוסט מצביעים על ירידה במספר העסקאות, הן בהשוואה ליולי והן בהשוואה לאוגוסט אשתקד. הירידה בולטת במיוחד ברכישת דירות חדשות.

 

ירושלים ירושלים צילום: דוד הכהן

 

במונחים מוחלטים הסתכמו רכישות הזוגות הצעירים ביולי ב-2,600 דירות ומשקלם מסך העסקאות הגיע לשליש, לעומת משקל 44% ביולי אשתקד. המשקיעים ומשפרי הדיור הם שמיתנו באופן יחסי את הירידה בסך העסקאות ביולי.

 

משקל המשקיעים בסך העסקאות ביולי עמד על 24%, ירידה של 1% בהשוואה לרמה שנרשמה בכל אחד מארבעת החודשים הקודמים. בהשוואה ליולי אשתקד, גדל משקל המשקיעים בסך העסקאות ב-3%, זאת בעיקר על רקע גידול חד במשקל המשקיעים בתל אביב וירושלים.

 

את הגידול במשקל המשקיעים בת"א ניתן להסביר בעיקר על רקע גידול חד ברכישת דירות חדשות ובירושלים בעובדה שביולי אשתקד נהנו רוכשי דירה ראשונה בעיר הבירה ממענק שניתן להם מהעירייה.

 

נתונים ראשוניים לחודש אוגוסט מצביעים על ירידה במספר העסקאות, הן בהשוואה ליולי והן בהשוואה לאוגוסט אשתקד. הירידה בולטת במיוחד ברכישת דירות חדשות.

 

עוד מנתוני האוצר: במדדים השוטפים המעידים על הפעילות הריאלית של המשק נרשמו ירידות בחודש אוגוסט לאחר ירידות בשני הרבעונים הראשונים של השנה, בין היתר בשל השלכות מבצע צוק איתן. מדד הייצור התעשייתי ירד ב-1.1%.

 

גם בסחר החוץ של ישראל חלה הרעה. הגידול הסתכם ב-3% לעומת התחזיות שדיברו על 4.5%. יצוא הסחורות והייצוא התעשייתי הצטמצמו באוגוסט בכ-7.5%. בעיקר עקב ירידה בכשליש ביצוא התרופות.

 

חודש אוגוסט המשיך את מגמת הירידה בקצב האינפלציה (מה שהביא את בנק ישראל להוריד את הריבית בחודש שעבר) . מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% באוגוסט. 

 

למרות זאת, הכנסות המדינה ממסים באוגוסט דווקא עלו והיו גבוהות מהתחזית, זאת לאחר מספר חודשים בהם ההכנסות היו נמוכות מהתחזית: גבייה של 21.3 מיליארד שקל, כ-1.4 מיליארד שקל מעל לתחזית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x