$
חדשות נדל

עד 2030 – תוספת של 40 אלף יחידות דיור בראשון לציון

תוכנית המתאר החדשה שהופקדה להתנגדויות צופה גידול של כ-100 אלף תושבים ובמקביל בנייה של 3.5 מיליון מ"ר לתעסוקה; בתוכנית המתאר שהופקדה לעיר רעננה מתוכננת תוספת של 20 אלף יח"ד עד 2035

דותן לוי 11:5104.12.13

תוכנית המתאר של העיר ראשון לציון צופה גידול של כ-100 אלף תושבים עד לשנת 2030. הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז החליטה להפקיד את התוכנית להתנגדויות הציבור. מדובר בתוכנית אשר מתווה את מדיניות שימושי הקרקע בעיר לשנים הבאות. בתחום המגורים, התוכנית צופה את בנייתן של 40 אלף יחידות דיור אשר יעלו את אוכלוסיית העיר לכ- 330 אלף איש.

אילוסטרציה. תוספת של 100 אלף תושבים עד 2030 אילוסטרציה. תוספת של 100 אלף תושבים עד 2030 צילום: אלכס קולומויסקי

 

בנוסף בעיר מבקשים לשנות את מעמדה הכלכלי על ידי הגדלת שטחי התעסוקה והגדלת מספר מקומות העבודה תוך משיכת חברות ומעסיקים לעיר. בהתאם לכך התוכנית מציעה תוספת זכויות בנייה של 3.5 מיליון מ"ר לתעסוקה. במקביל, התוכנית מבקשת לשמור על יחס נכון בין השטחים הבנויים ושטחים פתוחים תוך שמירה על ערכי טבע, פתוח עירוני, נוף וטופוגרפיה המיוחדים לעיר ותוספת השטחים הציבוריים עד לשנת היעד תעמוד על כ-2,000 דונם. נקודות נוספות שמעלה התוכנית הן שימור המורשת הבנויה תוך קביעת מדיניות המאפשרת שימור מתחמים, שימור אתרים ומבנים בעלי ערך היסטורי תרבותי, פיתוח של מערך הדרכים והתחבורה תוך העדפת התחבורה הציבורית ואמצעי תחבורה חילופיים.

 

20 אלף יחידות דיור נוספות ברעננה

 

במקביל, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז אישרה להפקדה להתנגדויות גם את תוכנית המתאר של העיר רעננה ולפיה עד לשנת היעד 2035 יתווספו לעיר כ-20 אלף יח"ד אשר יוסיפו כ-120 אלף תושבים.

 

לפי תוכנית המתאר שהוגשה חזון העיר הוא: 'עיר רעננה ושייכת' – כלומר, עיר המחויבת לטיפוח חינוך ברמה גבוהה, קהילתיות, תרבות, שרותי רווחה ומגורים על יסוד תשתיות וטכנולוגיות חדשניות וידידותיות לאדם ולסביבה. התכנית מחלקת את מרחב העיר ל–10 מתחמי תכנון הכוללים מתחמים למגורים, למע"ר, לתעסוקה, לאזור נופש מטרופוליני ולשטח חקלאי. הגדרת מתחם התכנון קובעת את האופי הרצוי של כל מתחם ומתחם, אשר לפיו תאושרנה התכניות המפורטות במתחם.

 

יעדי התוכנית הם: הגדלת אפשרויות התעסוקה בעיר ליצירת בסיס כלכלי איתן והזדמנויות תעסוקה רחבות על ידי הגדלת שטחי התעסוקה, שימור המרקם העירוני ופיתוח מרחב ציבורי, התחדשות העיר והעצמה ממותנת של מע"ר (מרכז עסקים עירוני) אחוזה, פיתוח אזורי המגורים והתעסוקה, מרחבים ציבוריים ומוקדים קהילתיים ועיבוי המוקדים הקהילתיים הקיימים, פיתוח מערכות תחבורה המאפשרות נגישות וניידות בין כל חלקי העיר בתחבורה ציבורית, באופניים וברגל, שמירה על איכות הסביבה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x