$
חדשות נדל

ועדת ערר: לעודד בניית מרפסות גם אם השכנים מלמטה מתנגדים

בעלי דירה ברחוב האלונים בקריית ביאליק הגישו בקשה להקמת מרפסת שמש וממ"ד. השכנים, בעלי דירת גן, התנגדו

האם דיירים המחזיקים בדירת גן בבניין משותף יכולים למנוע באופן אוטומטי בקשה לבניית מרפסת של שכניהם בקומה מעל? ועדת ערר מחוזית במחוז חיפה הכריעה לאחרונה כי התשובה לכך היא שלילית. מדובר בבקשה שהגישו בעלי דירה ברחוב האלונים בקריית ביאליק להקמת מרפסת שמש וממ"ד.

 

בניין עם מרפסות (ארכיון) בניין עם מרפסות (ארכיון) צילום: דוד הכהן

 

בעלי הדירה בקומה התחתונה, שכוללת חצר המוצמדת לדירת המבקשים, התנגדו לבניית המרפסת. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בקריות שאליה הוגשה הבקשה, החליטה לקבל את הבקשה לבניית הממ"ד ולדחות את הבקשה לבניית המרפסת, בגלל טענת השכנים כי מדובר בפגיעה בערך הנכס שבבעלותם. ועדת הערר המחוזית, בראשותה של עו"ד מיכל גלקין־גולן, שנדרשה להכריע בנושא, קבעה כי על הוועדה המקומית להחליט בנושא מטעמים תכנוניים בלבד ולהשאיר את הדיון הקנייני לבתי המשפט. הוועדה ציינה בהחלטתה כי "קבלת עמדת הוועדה המקומית תוביל למצב אבסורדי שלפיו לא ניתן יהיה לבנות מעל דירות גן באופן גורף. אנו סבורים כי מדובר בתוצאה לא רצויה, לא נכונה על פי דין ולא מתחייבת", נכתב בהחלטה.

 

בנוסף הפנתה ועדת הערר לסעיף 14 בחוק המקרקעין, שקובע כי "בעלות וזכויות אחרות במקרקעין, אין בהן כשלעצמן כדי להצדיק עשיית דבר הגורם נזק או אי־נוחות לאחר". עו"ד עפר טויסטר המתמחה בדיני התכנון והבנייה מסביר כי מדובר בהחלטה חשובה שמשקפת את המגמה שיש לה גם ביטוי בפסקי דין של בית המשפט העליון, כי ועדות התכנון ידונו לגופן של בקשות. "עם זאת חשוב להבהיר כי המתנגד יהיה זכאי לפעול בערכאות המשפטיות כדי למנוע את הבנייה על אף ההיתר שניתן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x