מיזם ענק לשטיינמץ: רוכש עם SIGNA האוסטרית נדל"ן בשווי 2 מיליארד יורו
איש העסקים הישראלי חובר לענקית הנדל"ן האוסטרית המחזיקה גם בבניין הבורסה בפרנקפורט, לרכישת מקבץ נדל"ן באירופה. המוכרת - הקרן הפרטית Highstreet, שבה שותפים גולדמן זאקס ודויטשה בנק. אחד הנכסים שרוכש - חנות הכלבו המפורסמת KaDeWe הפועלת בברלין
בני שטיינמץ וקבוצת הנדל"ן האוסטרית SIGNA הקימו מיזם משותף בתחום הנדל"ן - רכשו במשותף מקבץ נדל"ן מקרן פרטית בשווי שוק של כ-2 מיליארד יורו. את הנכסים רכש שטיינמץ באמצעות BSGRE- BSG Real estate - זרוע הנדל"ן של החברה הפרטית שבבעלותו. רוב פרטי העסקה חסויים מכיוון ששתי החברות הינן פרטיות ולא מחוייבות בדיווח ציבורי כלשהי על פעילותן העסקית.
ככל הידוע, הקרן הפרטית- Highstreet, הינה קרן בה שותפים מספר גופים פיננסיים חזקים הפועלים בשוק הנדל"ן הגרמני, עליהם נמנים בנק ההשקעות גולדמן זאקס, דויטשה בנק. על פי הערכות, היו השותפים בקרן חייבים לממש את הנכסים, משכך נראה שהעסקה אותה עשו שטיינמץ ו-SIGNA נחתמה בתנאים טובים.
כפי הנראה רכשו שטיינמץ וSIGNA את נכסי הנדל"ן מ-Highstreet כבר בסוף 2012 אולם רק ב-9 בינואר אישר הרגולטור האוסטרי הממונה על ההגבלים העסקיים את העסקה. אחד מנכסי הנדל"ן בהם החזיקה Highstreet שנמכר לשטיינמץ ו-SIGNA היא חנות הכלבו המפורסמת KaDeWe הפועלת בברלין.

מבחינת SIGNA, אחת מחברות הנדל"ן החזקות באוסטריה, מדובר בפעילות סינרגטית לתחומי הפעילות הנוכחיים שלה. כיום היא מחזיקה בחנות הכולבו הפועלת במינכן Oberpoliger, ועל פי ההערכות הוכנס גם נכס זה למיזם המשותף אותו הקימה SIGNA עם BSG.
SIGNA Holdiing GmbH נוסדה לפני 13 שנה על ידי רנה בנקו האוסטרי ונחשבת לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות במרכז אירופה. George Economou היווני הוא השותף הבכיר של בנקו ב-SIGNA, ומחזיק בין 40%-50% בחברה. נכס ידוע בו מחזיקה SIGNA בפרנקפורט הוא בניין הבורסה.
היא פועלת באמצעות חמש חטיבות עסקיות, ובסך הכל השקיעה מאז הקמתה 5.5 מיליארד יורו בהשקעות בתחום הנדל"ן באירופה. אחת מהחטיבות באמצעותן היא פועלת היא SIGNA Prime Selection AG, המתמקדת ברכישת נכסים והשבחתם לטווח הארוך. עיקר פעילותה באוסטריה, ובמיוחד בווינה.
BSG היא חברה פרטית בבעלותו של בני שטיינמץ הפועלת בארבעה מגזרים עיקריים: משאבי הטבע, באמצעות BSG resources, נדל"ן, באמצעות Five Mount Properties Holdings, שוקי ההון באמצעות BSG Capital Markets Limited ויהלומים - באמצעות Steinmetz Diamond Group of Companies.
בתחום הנדל"ן פועלת BSGRE באמצעות חברה בת בבעלותה המלאה - Five Mount Properties FMP שרוכשת נדל"ן יוקרתי ומבצעת השקעות בתחום הפריים באירופה וצפון ארה"ב. ל-BSGRE ניסיון של כעשרים שנה בפיתוח, ייזום ורכישת נדל"ן, בעיקר בתחום הנדל"ן למגורים והנדל"ן המסחרי באירופה ובצפון ארצות הברית.


