$
חדשות נדל

בקשה לפירוק נגד יזמי "מגדל גבולות" ברחוב אילת בת"א

המשקיעים ובעלי הקרקע בפרויקט ברחוב אילת מבקשים מבית המשפט למנות כונס נכסים לחברת DGR שבבעלות היזם יוסי דלגושן

דותן לוי 09:2024.01.13

הקמתו של פרויקט המגורים "מגדל גבולות" ברחוב אילת 56 עומדת בסימן שאלה, כך עולה משתי בקשות שהוגשו בימים האחרונים לכינוס נכסים ופירוק על ידי השותפים לפרויקט ומשקיעים.

 

בקשת הפירוק הוגשה נגד חברת מגדל גבולות אשר הוקמה לצורך הפרויקט על ידי חברת DGR שבה מחזיק היזם

יוסי דלגושן. את הבקשה הגישה השותפה בפרויקט, חברת האחים סבירסקי, שהוקמה על ידי שלומי עוז המנוח וראובן זלוף, ובה היא מבקשת לפרק את החברה בטענה כי זו הגיעה למצב של חדלות פירעון. בבקשה שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד ישראל שפלר נטען כי דלגושן הפר את ההסכמות שנחתמו מולם פעם אחר פעם וכן חייב להם למעלה מ־10 מיליון שקל.

 

160 דירות ב־3 בניינים

 

הקרקע ברחוב אילת היא אחת מהקרקעות שלהן תב"ע משמעותית לפרויקט מגורים על ציר אילת כחלק מתוכנית המתאר של עיריית תל אביב לאזור. הפרויקט שמשתרע על קרקע בשטח של כ־2.8 דונם מיועד ל־160 יחידות דיור ב־3 בניינים בני 13 קומות כל אחד. בשנת 2008 חתמו האחים סבירסקי על עסקת קומבינציה עם DGR שכללה תשלום מזומן של כ־40 מיליון שקל והתחייבות להעביר לידם אחוזים ממכירת הדירות. לטענתם, בניגוד להסכמות מנסה היזם לגייס כספים לפרויקט באמצעות מכירת אופציות לרכישת דירות בפרויקט למשקיעים ובמחירים הנמוכים משמעותית מהשווי בפועל שעתיד להיות לדירה בפרויקט.

 

בבקשה נכתב כי החברה היא חדלת פירעון ואף נפתח נגדה לאחרונה תיק הוצאה לפועל, חשבון החברה בבנק מזרחי הוגבל וכן משקיעים נוספים שהעבירו הלוואות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים מבקשים בימים אלה לממש את המשכנתאות שנלקחו לרכישת הקרקע.

 

"לא הונפקו בטוחות"

 

במקביל להגשת בקשת הפירוק הגיש משקיע בפרויקט, תושב חוץ צרפתי בשם דוד רוברט בקשה לכינוס נכסים לבית המשפט המחוזי בתל אביב בטענה שהיזמים לא מקדימים את הפרויקט. לטענתו, למרות ההסכמים עם המשקיעים, החברה לא רשמה לטובתם הערות אזהרה בטאבו או משכנתאות ולחילופין לא דאגה להנפיק להם בטוחות אחרות.

 

כמו כן נטען על ידי רוברט, כי החברה התחייבה להעביר לו ריבית בשיעור שנתי של 4% והחל מיוני 2013 ריבית שנתית בשיעור של 8% אך מאז מרץ 2012 העברת תשלומי הריבית הופסקה לחלוטין.

 

לטענתו, קיים חשש אמיתי לעצם קיומו של הפרויקט ואף לאובדן כספי המשקיעים. "הפרויקט נמצא במבוי סתום ונבצרת מאיתנו המשקיעים האפשרות לממש את השקעתנו", לשון הבקשה. לסיום נכתב בבקשה, כי כאשר ימונה כונס נכסים הוא יידרש לברר להיכן נעלמו כספי המשקיעים ולהסדיר את רישום זכויותיהם בהתאם לתשלומים שהעבירו.

לא ניתן היה להשיג את תגובת חברת DGR והיזם יוסי דלגושן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x