$
חדשות נדל

גימנסיה הרצליה תובעת 123 מיליון שקל מעיריית תל אביב

מבקשת התביעה עולה כי העירייה הפקיעה מידה של מחזיקת השליטה בגימנסיה שטח לצורכי ציבור אלא שאז שינתה את יעודו

דותן לוי 09:3820.11.12

חברת הגימנסיה העברית הרצליה, מחזיקת השליטה בגימנסיה בתל אביב, תובעת את עיריית תל אביב בסכום של 123 מיליון שקל - כך עולה מתביעה שהוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בגימנסיה טוענים באמצעות עורכי הדין גל תורג'מן ושחר הררי כי ב־1945 העירייה הפקיעה מידם לצורכי ציבור שטח של 3.6 דונם, המהווה כשליש מהקרקע שעליה עומד לקום מגדל המגורים שנקרא מגדל הגימנסיה, ופיצתה אותה בשטח של 603 מ"ר בלבד ב־1972. אלא שלטענת הגימנסיה, מאז זנחה העירייה את המטרה הציבורית שלשמה הופקעה הקרקע, והחליטה לשנות את ייעודה למגורים מבלי להשיבה לבעלים, תוך התעשרות על חשבון הגימנסיה ויתר הבעלים ההיסטוריים של הקרקע.

 

חולדאי. ראש העירייה ומנהל הגימנסיה לשעבר חולדאי. ראש העירייה ומנהל הגימנסיה לשעבר צילום: מיכאל קרמר

 

תוצאות המכרז שיזמה העירייה פורסמו בפברואר 2010, ובמסגרתו זכו היזמים קנדה ישראל ואקרו נדל"ן בקרקע בתמורה ל־353 מיליון שקל. הקרקע מיועדת להקמת מגדל בן 30 קומות ו־108 יחידות דיור. "בשנת 2009 החליטה העירייה לשנות את ייעוד הקרקע, ומכרה את זכויותיה במכרז ליזם פרטי לשם הקמת פרויקט מגורים גרנדיוזי", לשון התביעה.

 

הקרקע שעליה הוקמה הגימנסיה ברחוב רמז פינת ז'בוטינסקי בתל אביב נרכשה בשנות הארבעים של המאה הקודמת. מדובר בקרקע בשטח של 75 דונם שנרכשה עם אגודת "יד המעביר", והגימנסיה החזיקה בבעלות על שליש ממנה (26 דונם).

 

עוד נכתב בתביעה כי בשנות השמונים שקלה העירייה לשנות את ייעוד הקרקעות, אך ראש אגף הנכסים דאז כתב בדו"ח כי "ברור שמרבית הקרקע הנידונה הועברה לעירייה בהפרשות לצורכי ציבור (ללא תמורה) - ומכאן הפרובלמטיקה בייעוד קרקעות אלה לצרכים מסחריים ותוך שינויי ייעוד". לאחר פרסום תוצאות המכרז הוגשה בשנת 2011 תביעה ראשונה הנוגעת למתחם, ודומה במאפייניה לתביעה שהגישה הגימנסיה על ידי יורשיהם של 69 בעלי קרקעות פרטיים אשר תבעו סכום של כ־140 מיליון שקל. יצוין כי ראש עיריית תל אביב רון חולדאי שימש בשנים 1993–1998 כמנהל הגימנסיה העברית הרצליה.

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל בעירייה. כשיתקבל, תגיש העירייה כתב הגנה כנדרש. בניגוד לנטען, לא מדובר בהפקעת מקרקעין אלא בעסקת רכישה רצונית שבמסגרתה רכשה העירייה בעלות מלאה במגרש, כך שהיא רשאית לנהוג בו מנהג בעלים - לרבות תכנונו מחדש ושינוי הייעוד בו. התמורה שהתקבלה בידי העירייה בגין שינוי הייעוד מנוצלת למטרות ציבוריות, בין היתר לרכישת קרקע לצורכי ציבור בדרום תל אביב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x