$
נדל

החוק להאצת הליכי הבנייה אושר לקריאה שנייה ושלישית בוועדת הכלכלה

במסגרת החוק יובאו לאישור מהיר תוכניות להקמת כ-50 אלף יחידות דיור בתוך 18 חודשים. החברה להגנת הטבע: "החוק במתכונתו הנוכחית לא יפתור את מצוקת הדיור"

תומר אביטל 14:0519.07.11

ועדת הכלכלה אישרה היום (ג') לקריאה שנייה ושלישית את החוק להאצת הליכי הבנייה והוא יועבר לאישור מליאת הכנסת. החוק אינו מעניק פתרון בתחום הדיור בר-השגה, אך כולל הקצאה של דיור לשכירות.

 

במסגרת התוכנית יובאו לאישור מהיר תוכניות להקמת כ-50 אלף יחידות דיור

בתוך 18 חודשים. התוכניות יאושרו ב"וועדות דיור לאומיות" (וד"לים) שייפעלו כוועדות משנה של ועדות התכנון המחוזיות ויעסקו אך ורק בתוכניות בנייה ומגורים, ולא ימתינו בתור יחד עם עוד מאות תוכניות אחרות של בנייה למסחר ולתשתיות.

 

לפי השינויים בחוק הוד"לים, תוכניות דיור לאומי יוכלו לכלול גם תוכניות לדיור להשכרה כאשר מדובר בדירות שגודלן אינו עולה על 75 מ"ר ומשך ההשכרה בהן הוא לפחות 10 שנים. כמו כן, תוכנית דיור לאומי הסותרת תוכנית מתאר מחוזית תחייב אישור ועדת המשנה לדיור לאומי של המועצה הארצית, אם יבקשו זאת שני חברי ועדה לדיור לאומי. ועדת המשנה לדיור לאומי של המועצה הארצית תצטרך למסור את החלטתה תוך 15 יום. במידה ולא החליטה בפרק זמן זה, התוכנית תמשיך לעבור את הליכי התכנון.

 

בנוסף, תוכניות דיור לאומי יוכלו להיות מוגשות גם במגזר המיעוטים. במקרה כזה, דרישת המינימום לגודל התוכנית הוא 100 יח"ד לפחות (ולא 200, כמוגדר בתוכנית דיור לאומי רגילה) והוא יוכל להתבצע על קרקע פרטית בתנאי ש 80% מבעלי הקרקע מסכימים לכך.

 

עוד נקבע בחוק הוד"לים כי היועץ המשפטי לוועדה לדיור לאומי יוכל להיות עובד מדינה, כי האחריות לחוק ולתקנות תחול הן על ראש הממשלה והן על שר הפנים אלי ישי, כי הוועדה המשותפת תבצע ביקורת פרלמנטארית על ביצוע החוק כל 4 חודשים, וכי רה"מ ושר הפנים רשאים, באישור הוועדה המשותפת, להאריך את הוראת השעה לתקופה נוספת של 8 חודשים.

 

לדברי משרד רה"מ, החלק בחוק הכולל ייעוד קרקעות לשכירות לתקופה של 10 שנים לפחות "בא לתת מענה לדיור בר השגה". בנוסף הנחה נתניהו לקבוע בחוק כי חובת הגשת תוכניות רק על קרקעות מדינה לא תחול על קרקעות בתחום "ישובי המיעוטים", זאת כדי לקדם תוכניות לדיור לאומי בישוב מיעוטים. נתניהו אמר כי "כל המהלכים נועדו להגדיל את היצע הדירות ולהביא להורדת מחירים".

 

החברה להגנת הטבע מסרה בתגובה לאישור החוק: "למרות מחאת הדיור הציבורית הנרחבת של השבוע האחרון, החוק במתכונתו הנוכחית לא יפתור את מצוקת הדיור: הוא לא כולל אפילו מילה אחת על דיור בר השגה, וזה מעיד על כך שהממשלה רק רוצה לעקוף את הליכי התכנון ולהעשיר את כרישי הנדל"ן, על חשבון איכות החיים והסביבה של כולנו".

 

"הקואליציה לדיור בר השגה", בין השאר, מסרה כי "הנוסח שעבר לא יקדם דיור בר השגה, לא דיור ציבורי ולא דיור לבעלי מוגבלויות, מדובר בשינויים קוסמטיים בלבד".

 

אתמול נועד יו"ר ועדת הכלכלה, כרמל שאמה הכהן, עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנושא וביקש מנתניהו להכניס לחוק סעיף שיאפשר הקצאת קרקעות לדיור בר-השגה, אך נתניהו סירב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x