$
נדל

בדרך למעלה - גם באלעד דירות 4 חדרים כבר עולות יותר ממיליון שקל

קצב הגידול הטבעי הגבוה של העיר החרדית יוצר ציפייה לפרויקטים נדל"ניים שיסייעו להרחבתה

שי פאוזנר 15:0808.02.11

העיר אלעד היא חלק מתוכנית של משרד הבינוי והשיכון בשני העשורים האחרונים שבמסגרתה הוקמה קבוצת יישובים על ציר האורך של המדינה, משהם בדרום וועד חריש־קציר בצפון. אלעד ממוקמת בצמוד ומזרחית לכביש 444 המוביל משהם לראש העין, כ־4 ק"מ דרומית לראש העין ובצמוד לכביש 6. מעבר לפתיח הטכני, אלעד היא בעיקר תוצאה של החלטת ממשלה משנות השמונים שבוצעה בחצי השני של שנות התשעים להקים עיר חרדית במרכז הארץ, שתקל על העומס בבני ברק ובירושלים.

 

את אלעד מנהלת מועצה מקומית בת 15 חברים, כמעט כולם רבנים. ב־1998 הוכרז היישוב כמועצה מקומית וב־2007 כעיר. היא כוללת כ־8,000 דירות ושטח השיפוט שלה הוא 2,550 דונם. בשל הגידול הטבעי המהיר של האוכלוסייה, העומד על יותר מ־6% בשנה, המדינה תיאלץ להוסיף לה שטחים נוספים, כך שבסוף פיתוחה לפי התוכנית הקיימת, העיר בת 40,000 התושבים תכלול כ־50,000 איש. בשבוע שעבר פורסם כי משרד הפנים בוחן להזיז מגבולה של אלעד את מחצבת חברת הנסון, כדי לאפשר הקמת 1,000 דירות חדשות בצפונה.

 

 צילום: אריאל בשור

 

 צילום: אריאל בשור

 

לאורך שנות קיומה המעטות השתנה אופייה של העיר: אם בתחילת הדרך אלעד תפקדה בעיקר כ"עיר שינה", הרי שבחלקו השני של העשור האחרון החל מתפתח בה שוק עבודה תוסס עם כוונה להקים בה גם אזור תעסוקה גדול. בעיר קיימים כמה מרכזים מסחריים קטנים ואחד גדול - מרכז רייסדור שנבנה על ידי החברות צ.לנדאו ורייסדור, שהן מהחברות הקבלניות הבולטות שבנו את העיר, לצד אשדר, דונה וחברת חפציבה שקרסה ב־2007.

 

אלעד משופעת במוסדות חינוך, רובם תורניים, ובעשרות גני ילדים. העיר מחולקת לשני אזורים: האזור התחתון הוותיק בכניסה לעיר, שתחילת אכלוסו היתה לפני 11 שנה, והאזור העליון החדש יותר בחלק הצפון־מזרחי, שאכלוסו החל לפני כארבע שנים והוא היקר יותר. באזור זה הושלם בתחילת השנה מכרז של מינהל מקרקעי ישראל, ובו נמכרו קרקעות בלא פחות מ־560 אלף שקל ליחידת דיור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x