$
בארץ

"פעם הממשלה סיפקה שירותים, כיום העסק לא מוגדר"

במהלך כנס הרצליה אמר מנכ"ל קרן טראמפ כי "גופים פרטיים אזרחים לא יוכלו להחליף את הממשלה". אייל גבאי: "הממשלה איבדה את שיקול הדעת כיצד לגעת באזרח הפשוט"

הדר קנה 16:5212.03.13
"לדעתי, האחריות במשרדי הממשלה מוטלת על השר ולא על פקידיו, רוב השרים לא יכולים להחליט ולכן הם מפילים את האחריות על הפקידים שלהם. אני ראיתי כי כששר יודע מה הוא רוצה לעשות, אז אף אחד לא יכול לעצור אותו", כך אמר היום ח"כ מאיר שטרית בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה בבינתחומי הרצליה, במושב בנושא "יחסי גומלין בין המדינה, האזרח והסקטור הפרטי".

 

שטרית ביקר את מדיניות הממשלה: "מדינת ישראל מתמקדת בעיקר בביטחון והגנה, דבר שפוגע בכל שאר התחומים. שורה ארוכה של חקיקות בתחומים קריטיים לא מקבלים את המקום אותו הם צריכים לקבל, כמו החוק הביומטרי שלא יצא לפועל כי משרד הפנים מפחד. אני מאמין כי דברים יכולים להיעשות ברגע שמחליטים לבצעם, ככל שמחליטים מהר יותר ההתנגשות קטנה. ממשלה צרה פועלת טוב יותר, יש פחות בעיות כאשר כל שר אחראי לתפקידו ולתקציבו. בעניין התקציב על השר לקבוע סדר עדיפויות. הגישה במדינה היא לתת תקציבים לכל אלה שאינם עובדים, כמו החרדים והערבים, אני בעד לתת לאלה שכן עובדים".

 

מאיר שטרית מאיר שטרית צילום: עמית שעל

 

עובד יחזקאל, מנכ"ל חברת הייעוץ ת.א.ר.א ולשעבר מזכיר הממשלה, אמר: "בכל תהליך קבלת החלטות יש יסוד טרגי, החלטות מורכבות וקשות הו החלטות בהן יש צורך לוותר על ערכים מסוימים למען ערכים אחרים. במדינת ישראל המצב מאוד מורכב, התשתית הפוליטית פה שונה משאר העולם, הרכבת ממשלה בישראל מתבצעת על ידי בחירת קואליציות, ואני תוהה כיצד ממשלה שמורכבת כתוצאה מתהליך קבלת החלטות לא כל כך רצוני מתפקדת ותתפקד בעתיד".

 

אייל גבאי, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ביקר את מאזן הכוחות בין הממשלה למגזר השלישי: "ממשלה צריכה לקחת אחריות ולדאוג לסיפוקם של השירותים הציבוריים בישראל. זה נכון שהממשלה יכולה להיעזר בגורמים ציבוריים ללא מטרת רווח, אך זה בעצם פוגע בה. התפיסה של ארגוני המגזר השלישי במדינה, שלפיה כל דבר צריך להיעשות על ידי תקציב מהממשלה, גרם לכך שהממשלה איבדה את שיקול הדעת כיצד לגעת באזרח הפשוט. הממשלה מעדיפה להעביר את הכסף למגזר השלישי, כך המגזר השלישי עם הזמן למד לחיות מכסף ממשלתי, ובסופו של דבר הקשר הזה מביא לכך שמתעסקים במספר מאוד מצומצם של נושאים".

 

אלי הורביץ, מנכ"ל קרן טראמפ, אמר: "אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מי מספק לנו את השירות אותו אנו מקבלים. פעם הממשלה סיפקה לנו את זה, וכיום העסק לא מוגדר. מדינת ישראל עצמה הוקמה על ידי מתנדבים וקרנות, אך ברגע שהמדינה הוקמה היה צריך להלאים את שירותי הרווחה, הסיעוד והרפואה. אין תחליף לממשלה - גופים פרטיים אזרחים לא יוכלו להחליף את הממשלה. הם יכולים להמריץ ולבצע, אך הם צריכים לקבל קודם כל את הסכמת הממשלה".

 

פרופ' יהושע שמר, יו"ר רשת אסותא מרכזים רפואיים, אמר: "בתור יו"ר אסותא אני מרגיש בשר מבשרה של המדינות הציבורית. בישראל יש מערכת רפואה מפוארת. התייקרות שירותי הרפואה בעולם גבוהים מאלו בישראל , ואין מדינה בעולם שתוכל לספק שירותי רפואה לכולם במימון ציבורי".

 

ד"ר מיכל חמו-לוטם, מנכ"לית המכון למנהיגות וממשל: "הדיאלוג המתמיד בין הציבור למנהיגות הנבחרת הוא פן קריטי בשיח שלנו. מנהיגות היא שינוי. משהו ברלוונטיות של הממשלה הלך והתכרסם, אך יש ניצני שינוי. הממשלה אימצה את הממשל הפתוח. ההון החברתי זוכה למעט מדי תשומת לב, הוא דורש את החיבור בין מוסדות הממשל לגופים הציבוריים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x