$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נסגר הסכם הגז הענק בין החברה לישראל לשותפות תמר

בז"ן, כיל ו-OPC ירכשו 2.2 מיליארד מ"ק גז טבעי לתקופה של עד 18 שנה. היקף החוזה עשוי להגיע ל-5 מיליארד דולר. החברה לישראל נותרה ללא ספקית גז בעקבות הפסקת האספקה ממצרים

ליאור גוטמן וגולן חזני 21:3225.11.12

הסכם הגז בין החברה לישראל לשותפות "תמר" הגיע לישורת האחרונה - ממידע שהגיע לידי "כלכליסט" עולה שביממה הקרובה אמורה להיחתם עסקת הגז השנייה בגודלה במשק הישראלי בין כיל, בז"ן ו-OPC שבשליטת החברה לישראל לבין שותפות "תמר".

על פי ההערכות, מדובר באספקה של כ-2.2 מיליארד מ"ק (BCM) גז טבעי לתקופה של עד 18 שנה. היקף החוזה עשוי להגיע ל-5 מיליארד דולר, כולל אפשרות לרכישה עתידית. מחיר יחידת אנרגיה (MMBTU) צפוי לנוע בין 5.6 ל-5.8 דולרים.  

 

עסקת הגז הנוכחית מחליפה למעשה את העסקה שנחתמה בדצמבר 2010 בין החברה לישראל לספקית הגז המצרי EMG, בהיקף של כ-4.3 מיליארד דולר. החברה לישראל נותרה ללא ספק גז בעקבות הפיצוצים בצנרת ההולכה של הגז המצרי מאל עריש לישראל.

  

קידוח תמר קידוח תמר צילום: אלבטרוס

על פי המסתמן, שלוש עסקאות הגז לא יהיו זהות. בז"ן, שעתידה להפעיל בקרוב מתקן זיקוק חדשני ("פצחן"), תהיה הלקוחה הראשונה של הגז והחוזה שלה יהיה קצר מועד ויוגבל באורכו ל-7 עד 8 שנים. החברה השנייה שתקבל גז, באפריל 2014, היא OPC - שמקימה תחנת כוח במישור רותם שבנגב בהספק של 440 מגה-וואט. חוזה זה יהיה הארוך מבין השלושה - 16 עד 18 שנה.

 

ההסכם השלישי, עם כיל, נמצא בשלבים הסופיים של המו"מ; החברה עתידה להקים תחנת כוח בהספק של כ-250 מגה-וואט בעוד כשלוש שנים. לכיל יש הסכם אספקה ממאגר "ים תטיס" - והוא אמור להסתיים רק בעוד שנתיים. הדילמה של החברה לישראל היא האם להאריך את ההסכם האמור בכמה שנים או לחתום על הסכם חדש. ההחלטה תיפול ביממה הקרובה.  

 

השותפות במאגר תמר הן דלק קידוחים, ישראמקו, אבנר, דור חיפושי גז ונובל אנרג'י,

 

את המשא ומתן הממושך ניהלו עוה"ד דן הכהן ואדי אשכנזי מטעם שותפות תמר, ועוה"ד ג'ק סמית ומשה קריגר ממשרד גורניצקי ושות' מטעם החברה לישראל.

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x