$
בארץ

צבי סטפק, אורי יהודאי, ישי דוידי וחיים כצמן מצטרפים למחאה נגד הפגיעה במערכת המשפט

שורה של אנשי עסקים בולטים, ובהם גם דיתה ברוניצקי, איל וולדמן, איציק צאייג, אלה אלקלעי, שלום זיידלר ונילי צור חתמו על מכתב הקורא לקואליציה הבאה "להימנע מחקיקה שתפגע באיזון הרשויות בישראל"

צלי גרינברג 19:0129.05.19

למעלה מ-30 אנשי עסקים בולטים מהבכירים ביותר במשק, ובהם חיים כצמן, איציק צאייג, ישי דוידי, איל וולדמן, אלה אלקלעי, שלום זיידלר, צבי סטפק וצבי סונילי צור חתמו על מכתב הקורא לקואליציה הבאה "להימנע מחקיקה שתפגע באיזון הרשויות בישראל". אנשי העסקים התארגנו על מנת לכתוב את המכתב, לצד הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל אביב.

 

 

 

צבי סטפק צבי סטפק צילום: אוראל כהן

 

"אנו החתומים מטה, אנשי עסקים מובילים במשק ופטריוטים, קוראים לראשי הקואליציה המתהווה להימנע מלהחליש את מערכת המשפט", כתבו אנשי העסקים. "בעוד אנו מבינים שנקודת האיזון המדויקת בין הכוחות שהעם מעניק לרשויות המחוקקת, המבצעת והשופטת הינה עניין שניתן לחלוק עליו ולגיטימי לקדם לגביו עמדות שונות בכלים פוליטיים, ישנם עקרונות יסוד העומדים בבסיס שלטון החוק אשר פגיעה בהם אינה לגיטימית בחברה דמוקרטית.

 

     

מימין: ישי דוידי, יהודית ברוניצקי ואורי יהודאי מימין: ישי דוידי, יהודית ברוניצקי ואורי יהודאי צילומים: אוראל כהן,

 

    

אנשי העסקים יוצאים נגד חקיקה פרסונלית ורטרואקטיבית ופגיעה משמעותית ביכולתה של הרשות השופטת להגן על החלשים, המוחלשים והמופלים לרעה. 

 

"אנו יודעים מנסיוננו הרב בארץ ובעולם שמדינה שבה הרשות השופטת עצמאית וחזקה הינה מדינה שבה הכלכלה חזקה יותר, השקעות החוץ רבות יותר, הצמיחה גבוהה יותר, העוני נמוך יותר, השחיתות השלטונית נמוכה יותר, ורווחת האזרחים גבוהה יותר. אנו קוראים לכל העוסקים במלאכת הרכבת הממשלה להעמיד את טובת העם והמשק לנגד עיניהם ובמיוחד להימנע מפגיעה בעצמאות הרשות השופטת", הם כתבו.

 

צבי סטפק: "מאחורי פיסקת ההתגברות נמצאת פגיעה בערכים הדמוקרטיים. יש שמפחדים לנקוט עמדה מחשש למחיר שישלמו עם הבעתה, אך המחיר שישלמו, אם ישלמו, יהיה קטן בהשוואה למחיר שישלמו בעתיד על כך ששתקו. אני אמנם מוכן לעמוד בזירה חשוף בצריח, אבל מצאתי שאחרים פחות, ומחר (ה') אגיע לכינוס בכנסת כדי לדבר בנושא. חשוב לציין, כי הדיון בפיסקת ההתגברות וחוק החסינות צריכים להיות עניינים ובמקום זאת הם נצבעו פוליטית, ולכן אי אפשר, באווירה הנתונה, לדון עליהם עניינית. זו סכנה לדמוקרטיה, ואני חושב שמחובתי לנקוט עמדה, גם אם יהיה לזה מחיר מסויים - אני מוכן לשלם אותו, כי אני חושב שהעניין הזה יותר מדי חשוב בשביל להשאיר אותו רק לפוליטיקאים".

 

אלה אלקלעי: "כמו שיש ממשל תאגידי בחברות, וההנהלה שלה נמצאת תחת ביקורת של גופי הביקורת שבוחנים פעילות החברה, כך צריך להיות גם במדינה. זהו מהלך תקין, ללא קשר לגורם שנמצא בראשות הממשלה. זו הסיבה שישראל מצליחה למשוך משקיעים אליה לעומת מקומות בהם משקיעים לא משקיעים, בשל חוסר התקינות הזו".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x