$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

הדסה למדינה: לא ניקח 20 מיליון שקל בשלב זה

מנכ"ל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין טוען כי ההחלטה להקדים את העברת הסכום במסגרת תוכנית ההבראה אינה מפצה על עיכוב תקציב בסך 150 מיליון שקל שהובטח לפיתוח תשתיות. באוצר לא סותרים את הטענות, אך מסבירים כי ההעברה נועד למנוע מצוקה תזרימית בחודשיים הקרובים

ספי קרופסקי 07:1901.08.17

בית החולים הדסה הודיע למדינה כי הוא אינו מוכן לקבל בשלב זה תשלום של 20 מיליון שקל שהובטח לו במסגרת הסכם ההבראה. הסכום היה אמור לעבור רק בדצמבר, אך ועדה מטעם משרדי האוצר והבריאות המפקחת על הליך ההבראה החליטה בשבוע שעבר להקדים את התשלום. בהדסה לא ויתרו על הסכום שהמדינה התחייבה להעביר במסגרת ההסכם, אך מעוניינים לקבלו במועד המקורי שעליו סוכם.

 

בחודש שעבר מונה רו"ח שלמה בן שימול לחשב לבית החולים. ההחלטה להעביר את הכסף התקבלה כדי לאפשר לו למפות את הכספים שהועברו עד כה במסגרת ההבראה ואת אלו שבית החולים זכאי לקבל. לפי נציגי משרדי האוצר והבריאות, התשלום הוקדם כדי למנוע מצוקה תזרימית בחודשים אוגוסט וספטמבר, שבמהלכם צפויות הוצאות שכר גדולות יותר בשל דמי הבראה, מענקי ביגוד ותמרוץ אחיות. עד לסיום הבדיקה של בן שימול לא צפויים לעבור כספים נוספים.

 

אלא שבתחילת השבוע שיגר מנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין מכתב שהגיע לידי "כלכליסט" ובו הוא מותח ביקורת על ההחלטה וטוען כי היא מבוססת על "נתונים שגויים וקריאה מוטעית של מצבו הכספי של בית החולים". פרופ' רוטשטיין מציין במכתב שנשלח לנציגי הוועדה המפקחת על הליך ההבראה כי שיעור הוצאות השכר בהדסה כחלק מכלל תקציב בית החולים הצטמצם מ־79% ב־2011 ל־76% ב־2015. עוד הוא מדגיש כי הגירעון הצבור של בית החולים פחת מכ־1.3 מיליארד שקל ערב פשיטת הרגל ב־2013 לפחות מ־640 מיליון שקל ב־2017.

 

 

זאב רוטשטיין. העבודה עם האוצר השתפרה זאב רוטשטיין. העבודה עם האוצר השתפרה צילום: אלכס קולומויסקי

 

יתר על כן, בהדסה טוענים כי הגירעון צומצם "אף שכספים רבים מעוכבים על ידי המדינה זה שנים, ומצב זה מעכב את השלמת המהפך". בהנהלת בית החולים מתכוונים לסכום של 35 מיליון שקל שהמדינה הבטיחה להעביר כדי לממן עלות פרישה של עובדים, אך בעיקר לסכום של 150 מיליון שקל שהובטחו לצורכי שדרוג תשתיות ותמיכה בפעילות בית החולים.

 

פרופ' רוטשטיין מוסיף כי "בית החולים התחייב לבצע את כל הדרוש בהסכם ההבראה ומעבר לכך מסקנתכם שלפיה בית החולים עשוי 'להיכנס למצוקה תזרימית' נובעת אך ורק מהעיכוב בהעברת הכספים שעליהם סוכם". יש לציין כי נציגי המדינה לא סותרים את טענות מנהל בית החולים, ולכן הוחלט שהחשב המלווה ימפה בתקופה הקרובה גם את החובות שנותרו להדסה.

 

למרות הביקורת, מנהל הדסה מציין לטובה כי "תהליך העבודה מול המדינה השתנה לחלוטין בתקופה האחרונה: פגישות העבודה מתקיימות כסדרן ויש זרימה שוטפת של חומרים". פרופ' רוטשטיין ניהל סכסוך מתוקשר עם החשבת הכללית של האוצר והחשב המלווה שעזבו את תפקידיהם השנה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x