$
בארץ

ועידת סין ישראל

שגריר סין: "ישראלים צריכים להשקיע בנו סכומים גדולים יותר"

ג'אן יונגשין אמר הערב באירוע הפתיחה של ועידת הטכנולוגיה וההשקעות השנייה ישראל-סין: "לפעמים אומרים שסין גדולה מדי, אבל מכיוון שהישראלים לא מפחדים מכל העולם, למה שיפחדו מסין? אני אומר לתושבי ישראל - בואו לסין, לא תמצאו מקום טוב וידידותי יותר"

עומר כביר 22:5124.09.16

"יזמים ומשקיעים ישראלים צריכים להשקיע סכומי כסף הרבה יותר גדולים בסין" – כך אמר הערב שגריר סין בישראל גָ'אן יוּנְגְשִׂין באירוע הפתיחה החגיגי של ועידת הטכנולוגיה וההשקעות השנייה ישראל סין בתמיכת משרד הכלכלה ומשרד המדע ובשיתוף משרד הטכנולוגיה והמדע הסיני. האירוע נערך במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. 

"לסין ולישראל יש יחסים טובים מאוד", הוסיף השגריר. "בשנה שעברה נפח הסחר בין המדינות עמד על 11.4 מיליארד, גידול שנתי של 5%. ב-2015 סין השקיעה בישראל 6 מיליארד דולרים בסך הכול, אבל ההשקעה של ישראל בסין היא רק מיליארד דולר. לפעמים אומרים שסין גדולה מדי, אבל מכיוון שהישראלים לא מפחדים מכל העולם, למה שיפחדו מסין? אני אומר לתושבי ישראל, לא תמצאו מקום טוב יותר וידידותי יותר מסין, אז בואו לסין. אני מעודד אתכם להשקיע יותר בסין".

 

שגריר ישראל בסין, מתן וילנאי, אמר שבקרוב יחול שינוי במדיניות הנפקת הוויזות ההדדית בין ישראל לסין, שיאפשר לישראלים שמבקרים בסין ולהיפך לקבל ויזה לעשר שנים שתאפשר כניסות חוזרות למדינה לשהות של עד שלושה חודשים. "האירוע הזה מראה איך היחסים בין ישראל לסין מתחזקים מדי יום", הוא הוסיף. "כולנו יודעים את חשיבות החדשנות בישראל ובסין. הסינים הם בקו הראשון של החדשנות, ובתוך זמן קצר סין תהיה שוב כוח חדשנות גלובלי, כפי שהיתה לפני מאות שנים. אני רואה את זה בכל מקום בסין. המדינה משקיעה בכך מיליארדי דולרים ונמצאת בכיוון הנכון".

 

שגריר ישראל בסין מתן וילנאי. "סין תהיה כוח חדשנות גלובלי, כפי שהיתה לפני מאות שנים" שגריר ישראל בסין מתן וילנאי. "סין תהיה כוח חדשנות גלובלי, כפי שהיתה לפני מאות שנים" צילום: עמית שעל

 

אמיר גל אור, שותף מנהל באינפינטי גרופ ויו"ר הוועידה, אמר שהמטרה המרכזית של האירוע היא לקרב בין הסינים לישראלים, כדי שיבינו אחד את השני טוב יותר: "תקשורת פנים אל פנים היא הדבר האמיתי. אפשר לדבר ברשת, לקרוא, אבל בסופו של יום מה שחשוב זה האנשים, בלי קשר לאם מדובר בטכנולוגיה, נדל"ן או השקעות. עצם זה שכולנו כאן ביחד, זה צעד אחד קטן. בימים הקרובים יהיו עוד אלפי צעדים, וזו המטרה האמיתית – לקרב בינינו".

 

ועידת הטכנולוגיה וההשקעות השנייה ישראל-סין, הערב ועידת הטכנולוגיה וההשקעות השנייה ישראל-סין, הערב צילום: עמית שעל

 

הממונה על השקעות זרות ושיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה זיוה איגר אמרה: "הוועידה הזו היא המשך לוועידה שערכנו בינואר בבייג'ניג, אבל הוועידה הזו מיוחדת כי עכשיו אנחנו מארחים את השותפים הסינים שלנו. אנחנו רוצים שתראו בעצמכם את מה שסיפרנו לכם עליו בסין, שתרגישו את רוח היזמות הישראלית כאן בתל אביב. ממשלת ישראל ובפרט הצוות שלי עומדים לשירותכם כדי לקדם את השקעותיכם בישראל וקוראים לכם להמשיך את מסע החדשנות המשותף בעתיד, להיות יותר פעילים בעתיד. אני מקווה שב-2020 יהיו כאן עשרות חברות סיניות פעילות. ישראל היא השער שלכם לאירופה ולארה"ב, בואו להשקיע כאן".

 

ערן שלו, שותף בכיר ב-KPMG, ציין שהוועידה היא עדות ליחסים הטובים בין סין לישראל ולהזדמנויות שיש לעסקים משתי המדינות. "מהניסיון שלנו, תשתית וטכנולוגיה הם המגזרים המרכזיים, אבל יש עניין גובר גם בשירותים פיננסיים", הוא הוסיף. "אנחנו תמיד שמחים להזדמנויות השקעה, ויותר מכך שמחים לתמוך במסע בסביבה העסקית הייחודית כאן".

 

מנכ"ל בורסת היהלומים ומנכ"ל מכון היהלומים, אלי אבידר, אמר: "לפני 15 שנה ביקרתי בסין בפעם הראשונה כקונסול הישראלי בהונג-קונג, וכבר אז התרשמתי מהעם הסיני ומהתכנון האסטרטגי והחזון לעתיד שלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x