$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

סכנה להבראה: האוצר עצר העברת 25 מיליון שקל להדסה

הסיבה לעצירת הכספים היא איחור של בית החולים בהגשת בקשה לאישור מינהל תקין מרשם העמותות. בנוסף מתנה הרשם את מתן האישור בבדיקת יציבותו הפיננסית של בית החולים ועמידתו בתנאי ממשל תאגידי תקין

מיקי פלד 09:2109.02.16

החשבת הכללית באוצר מיכל עבאדי־בויאנג'ו עצרה העברת 25 מיליון שקל לבית החולים הדסה, כך נודע ל"כלכליסט". התשלום היה אמור לעבור לבית החולים כחלק מיישום הסכם ההבראה שנחתם עם המדינה, אך משום שאין לבית החולים אישור מינהל תקין מרשם העמותות, עצרה החשבת את העברת הכספים. על פי נוהל שר האוצר לכספי תמיכות, לא ניתן להעביר כספי מדינה לעמותה שאין לה אישור מנהל תקין מרשם העמותות.

 

ביום ראשון השבוע נחשף ב"כלכליסט" כי רשם העמותות סירב לחדש את אישור מינהל תקין לבית החולים עקב האיחור של הדסה בהגשת הבקשה, אך גם משום שהרשם רוצה לבדוק את ההתנהלות הפיננסית של בית החולים, שעד 2020 יהיה תחת הסכם הבראה מול המדינה. משמעותו של אישור מינהל תקין הוא שעמותה נמצאת במצב תאגידי ופיננסי יציב, ושאין לה גירעונות ובעיות כספיות שמאיימים על יציבותה. הרשם, העובד תחת משרד המשפטים, פנה לראשי משרדי הבריאות והאוצר בבקשה לקבל את חוות דעתם לגבי מצבו של בית החולים ולשמוע את דעתם אם צריך לתת להדסה את האישור. משרד הבריאות ואגף התקציבים באוצר הודיעו כי הם בעד מתן אישור מנהל תקין אך החשבת הכללית טרם קיבלה החלטה בנושא.

 

במרץ הקרוב אמור האוצר להעביר להדסה 20 מיליון שקל, וסכום זהה אמור לעבור לביה"ח בדצמבר.

 

ארז מלצר, יו"ר הדירקטוריון של הדסה ארז מלצר, יו"ר הדירקטוריון של הדסה

 

אותם 25 מיליון שקל שעצרה החשכ"לית היו אמורים להיות מועברים להדסה כבר בדצמבר, אך אז עצרה זאת המדינה בשל ויכוח מול דירקטוריון הדסה, שלטענת המדינה לא עשה מספיק לעצור את תופעת טיפולי השר"פ בשעות הבוקר ונגס בסמכויותיה של ממלאת מקום המנכ"ל פרופ' תמר פרץ.

 

ברקע הדברים מתרחש מהלך מעניין שבו דווקא עבאדי־בויאנג'ו מביעה תמיכה בפעילות רוטשטיין בהדסה, אף שפעלה לא מעט כדי למנוע את מינויו לתפקיד. נקודת המפנה חלה השבוע כאשר סגנה של החשכ"לית ציין במכתב לראשי האוצר והבריאות כי לאור הפעולות האחרונות של רוטשטיין אפשר להפשיר את הקפאת 25 מיליון השקל מדצמבר. קינד הסתמך על דיווחים לפיהם בישיבת הדירקטוריון הראשונה שבה השתתף רוטשטיין הוא אמר כי הוא מתכוון לאסור לחלוטין על שר"פ בשעות הבוקר ומתכוון לפעול ליישום מלא של הסכם ההבראה.

 

האיסור על שר"פ בשעות הבוקר הוא חלק מהסכם ההבראה שנחתם בין הדסה למדינה ביוני 2014, אך עד כה טרם בוצע באופן מלא. לכאורה לא ניתן להזמין תור לניתוח שר"פ בשעות הבוקר במוקד הדסה, אבל הרופאים מוצאים דרכים לנתח בשעות הבוקר במסלול הפרטי.

 

באוקטובר האחרון הודתה פרופ' פרץ כי 60% מניתוחי השר"פ נעשים בשעות הבוקר. לאיסור הגורף על ניתוחי השר"פ יש החרגה בדמות שורה של פרוצדורות רפואיות, שאותן כן אפשר לבצע כחלק מהשר"פ בבוקר, אם משום אורך הניתוח, כמות מנות הדם הדרושה וכדומה. משרד הבריאות היה אמור להגדיר מהן הפרוצדורות, אך טרם פרסם חוזר בנושא. לכן מנהל רוטשטיין בימים אלו מעין מו"מ עם ועדי הרופאים על דמותן של אותן פרוצדורות.

 

ממשרד הבריאות נמסר: המשרד סבור כי לאור השינויים שחלו לאחרונה בדירקטוריון והנהלת בית החולים קיימת חשיבות עליונה להמשך הובלת יישום תכנית ההבראה וכחלק מהאמור להנפיק אישור ניהול תקין למוסד.

 

רוטשטיין מסר כי הספקים העובדים עם הדסה יכולים להיות רגועים. עם זאת אין ספק שעיכוב הכספים פוגע בתהליך ההבראה של ביה"ח ויש צורך בהתגייסות האוצר לשם הבראת ביה"ח הגדול בירושלים.

 

גורמים בהדסה הכחישו כי לא נעשה מספיק מצידם לעצירת השר"פ בשעות הבוקר. לדבריהם הטענות לא עולות בקנה אחד עם התייחסות בכתב שנשלחה לחשבת הכללית על ידי הדירקטוריון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x