$
משפט

ביהמ"ש: הפועלים ומזרחי ימסרו לתובעים מסמכים לגבי החקירה בארה"ב

הרשויות האמריקאיות חוקרות מאז 2012 חשד שהבנקים הישראלים סייעו לאזרחי ארה"ב להעלים מס. בעקבות החקירה הפועלים הפריש עד היום 50 מיליון דולר ומזרחי-טפחות 30 מיליון דולר. על פי תביעה שהוגשה הדבר נעשה לראשונה רק בדו"חות 2014, וכתוצאה מאי הפרסום במועד פתיחת החקירה, נגרם למשקיעים נזק כספי משמעותי

תומר גנון 12:0108.02.16
בנק הפועלים ובנק מזרחי טפחות ימסרו לתובעים ייצוגיים שורה של מסמכים והתכתבויות עם הפיקוח על הבנקים ועם רשות ניירות ערך לגבי ההפרשות שנדרשו לבצע בדו"חותיהם, וזאת בעקבות החקירה שמתנהלת נגדם בארה"ב בחשד שסייעו ללקוחות אמריקאים להעלים מס. כך פסקה אתמול (א') שופטת המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, רות רונן.

 

בעקבות החקירה, הפועלים הפריש עד היום כ-50 מיליון דולר ומזרחי הפריש כ-30 מיליון דולר. עם זאת, ולמרות שהחקירה בארה"ב החלה כבר ב-2012, נטען בתביעה שהוגשה שהבנקים ביצעו את ההפרשות לראשונה רק בדו"חות השנתיים של 2014. זאת בעקבות דרישות הרגולטורים בישראל בנושא.

השופטת רות רונן השופטת רות רונן צילום: שאול גולן

 

התובעים, המיוצגים על ידי עוה"ד עמית מנור ויוקי שמש, טענו שהיקף החשיפה הכספי המעורך של הבנקים בעקבות החקירה, הוא מידע מהותי ביותר למשקיע הסביר לפי חוק ניירות הערך, והוא היה חייב בדיווח ובגילוי בזמן אמת. לטענת התובעים, כתוצאה מאי הפרסום של הדיווח המיידי במועד, נגרם להם כמשקיעים נזק כספי משמעותי. הם דרשו לקבל את ההתכתבויות בין הפועלים ומזרחי טפחות לרשות ני"ע ולפיקוח על הבנקים בנושא לצורך הוכחת התביעה.

 

השופטת רונן קיבלה את הבקשה להעברת המסמכים, תוך שהיא דוחה טענות שונות שהעלו הבנקים. בהן למשל טענותיהם לחיסיון וסודיות ביחס להתכתבויות עם רגולטורים. "אני סבורה כי דין טענות הבנק בהקשר זה להידחות", כתבה רונן, שהסבירה שהחיסיון הוא יחסי ולא מוחלט והפסיקה הכירה באינטרסים נוספים הראויים להגנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x