$
משפט

העוזרת האישית של יולי עופר העידה: "הוא לא חתם לבד על כלום, הייתי העיניים שלו"

מרגלית תשבי שהיתה העוזרת האישית של יולי עופר המנוח תיארה את שנותיו האחרונות והעידה איך ליוותה אותו לכל מקום ונכחה בכל הפגישות. היא הכחישה את הטענה שהיא ורות עופר קיבלו מדורון מיליוני דולרים כדי לסייע לו במאבק הירושה

זוהר שחר לוי ומשה גורלי 19:5113.12.15

לפני שבוע, בעדות של מרגלית תשבי, שהיתה עוזרת אישית לאיש העסקים יולי עופר, נחשף טפח מהאירועים שמאחורי הקלעים בסכסוך הירושה בין האח דורון לאחות ליאורה על השליטה בעופר השקעות. הסכסוך הוכרע סופית לפני חודש בבית המשפט המחוזי שדחה את ערעורו של דורון עופר והשאיר בידי אחותו ליאורה את השליטה בחברה.

 

תשבי, לשעבר בעלת בית קפה מצליח בלב תל אביב, שמרה מרחק מהתקשורת בימיה לצד יולי עופר. סביר שאלמלא התביעה של לפידות שבשליטת יעקב לוקסמבורג נגד רות עופר, אלמנתו של יולי ונגד עיזבונו, לא היה המידע שבשורות הבאות נחשף לעולם.

 

"התחלתי לעבוד באחים עופר ב־2001. הייתי עוזרת לגברת ליאורה עופר. ב־2006 עברתי לעבוד עם מר יולי עופר אחרי שפיטר את העוזרת הקודמת", סיפרה תשבי. "מר עופר היה אדם מוגבל. חולה בסוכרת קשה. התעוור לאט לאט ולא שמע. אני הייתי זו שבעצם צריכה להקריא לו את העיתונים בבוקר אבל לא רכילות. הקראתי לו עיתונות כלכלית וראשי פרקים של העיתונות היומית".

 

מרגלית תשבי לצידו של יולי עופר בצילום משנת 2010 מרגלית תשבי לצידו של יולי עופר בצילום משנת 2010

 

"נפלו עליה השמיים"

 

כשנשאלה אם היתה מעורבת בפעילות חברת CEE, העידה שמעבר לטיפול ביולי עופר "לא הייתי מעורבת בפעילות. הפעילות נעשתה על ידי מר נמרוד (רינות – זש"ל ומ"ג) ואנשים נוספים".

 

תשבי סיפרה: "בתור העוזרת הייתי צריכה להעלות אותו למטוס ולהוריד אותו מהמטוס. הייתי נוכחת איתו בפגישות כיוון שהייתי צריכה ללחוש לאוזנו מה שאנשים מדברים ומי האנשים שיושבים מולו".

 

בהמשך עימת אותה עו"ד בעז בן־צור, בא כוחה של לפידות, עם כתבה שפורסמה בעבר שבה נטען שהיתה אחראית ל"חלק לא קטן ב־CEE". תשבי הכחישה. "לא הייתי אחראית על שום פעילות. לא התראיינתי לכתבה הזו. לא כל מה שכתוב בה נכון".

 

בן־צור: יש כתבה שמתארת אירוע שהתקיים לאחר פטירתו. רות עופר אמרה שם שפרימיום היא הבייבי של בעלה המנוח, שנהג לשוחח איתה על החברה לפני השינה. זה נכון?

 

תשבי: "רותי עופר, ברגע שיולי נפטר נפלו עליה השמיים. הגברת לא מבינה עברית, רוב השיחות איתה מתנהלות באנגלית. היא היתה במשבר".

 

לפי גברת עופר, פרימיום היתה הבייבי של בעלה. האם נכון?

 

תשבי: "אני לא זוכרת מה אמרה".

 

בן־צור טען שיולי ביקש מרות להעביר 4.5 מילון דולר לכיסוי חוב מסוים. השופטת ריקי שמולביץ תהתה: "ליולי בחשבון אין כסף?"

 

תשבי: "לא. כל הכסף שהיה לו, העביר לרותי. לא היה לו כסף בבנק".

 

בן־צור: "יש לו בנק".

 

תשבי אישרה: "יש לו בנק, אין לו כסף בבנק".

 

בן־צור שלף ריאיון עם עופר המנוח ב"כלכליסט", שם הגדיר אותה "יד ימינו". "הקשר היומיומי של פרימיום עם כל החברות הבנות", מצטט בן־צור מהכתבה, "עובר דרך תשבי".

 

"אני מציעה לך לשאול את יולי. אני לא יכולה להסביר את הכתבה הזאת".

 

מימין: רות, יולי וליאורה עופר. היה תלוי באופן מוחלט בעוזרת האישית מימין: רות, יולי וליאורה עופר. היה תלוי באופן מוחלט בעוזרת האישית צילום: עמית שעל

 

זה נכון שהקשר היומיומי של עופר לפרימיום כולל CEE?

 

"לא. הייתי הקשר היומיומי של יולי כולל ללכת לשירותים. הכל היה כיוון שלא ראה ולא שמע. היה הולך ונשען עליי. הייתי צמודה ליולי. בכתבה הזו יולי התראיין ולא אני. תשאל אותו".

 

כתוב שאת מכירה את הניואנסים בכל רגע נתון.

 

"ליוויתי את יולי עופר כל יום מהבוקר ועד שהלך לישון".

 

יולי לא היה נוסע להונגריה לבדוק עסק חדש בלעדייך?

 

"ברור. כי אני הייתי העיניים והאוזניים שלו. הוא היה עיוור עד יומו האחרון. עין אחת היתה תותבת מזכוכית ובעין השנייה לא ראה. הוא לא שמע. הראש לצערי היה צלול".

 

ב־2008-2011 יולי חתם על מסמכים?

 

"שיטת החתימה של יולי היתה ברורה. היו שלושה מורשים שנכחו כשהיה חותם, עו"ד גולפרב, עו"ד עמיר צפריר בכל מה שקשור למזרח אירופה, ולהקדש היה עו"ד צביקה אפרת ואנשים מטעמו שהיו בעניינים השוטפים של כל החברות של יולי בחוזים משפטיים בנקאיים וכל דבר אחר. רק בנוכחותם יולי יכול היה לחתום. הייתי מחתימה אותו רק על ארנונה, חשמל, מים".

 

רק על זה החתמת אותו?

 

"אסור היה לי להחתים אותו לבד. לא היה מצב שלא היו עורכי דין, נוטריונים או מישהו מכל מי שהזכרתי ברשימה". תשבי נשאלה על עדות של אחד מעורכי הדין של עופר שאמר ש"יולי היה יכול לפתוח בית ספר למשפטים ולא היה צריך ייעוץ משפטי".

 

יולי לא קבע לבד כלום

 

אם זה היה נכון השיבה תשבי, "כמה משרדים היו פושטים רגל. יולי פרנס משרדים גדולים שתמיד ליוו אותו. תמיד".

 

הוא היה מקבל תמיד את ההחלטות לבד, נכון?

 

"ממש לא. אין קובע. לא קובע".

 

 

מי קבע? את?

 

"אני? מה לי ולזה? על כל עסקה שהיה עושה יולי לקח סביבו בין 15 ל־20 יועצים, עורכי דין, חשבים, מנהלי חשבונות, מנהלי בנקים. הוא לא החליט פתאום לעשות עסקה. הוא לא יזם לבד. בין לידה של יוזמה ועד שעסקה נסגרת היה יכול לקחת בין חצי שנה לשנתיים. בכל ההליך הזה תמיד היו אנשים סביבו שהסבירו לו, הקריאו לו, בעיקר עורכי דין. הוא לא היה מסוגל לעשות את זה לבד בגלל שלא ראה ולא שמע. ברור שהוא לא עשה דברים לבד וברור שלא היה יכול לפתוח מכללה לעורכי דין".

 

תשבי נשאלה גם על כתב ההקדש שגם עומד במרכז התביעה, ושלפיו עופר מקבלת 130 מיליון שקל במניות כבעלת שליטה. לדברי תשבי, היא היתה מודעת לחתימה על כתב ההקדש אך "רות לא מעורה בדברים כאלה".

 

קיבלה 130 מיליון שקל?

 

"איפה כתוב? רותי לא קיבלה שום דבר נכון להיום, עד היום. גם הלקוח שלך, כמה שזכור לי, אמר מספר פעמים 'אני לא מבין מה גברת רותי עופר עושה בסביבה, איך היא מעורבת, מה היא עושה כאן'. זה היה במשרדך, בנוכחותך ובנוכחות עוד עורכי דין. רותי לא יודעת אפילו מה קורה איתה היום בכל דבר ועניין".

 

מנהלי העיזבון מיוצגים על ידי עורכי הדין אלי כהן ואור לוסטגרטן ממשרד גורניצקי. חברת סנטראל מיוצגת על ידי עורכי הדין גיא נאמן ושיר מייזלס.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x