$
משפט

"יולי עופר אמר לי: 'מה אתה דואג? יש לך ערבות אישית שלי'"

יעקב לוכסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות, העיד היום במשפט בו הוא תובע 17 מיליון שקל מעזבונו של יולי עופר המנוח. לטענתו האלמנה רותי עופר מתחמקת מהתשלום על העסקה שבה מכרה לפידות 11% ממניות אינוונטק לחברת CEE בבעלות עופר

גולן חזני 17:2702.04.15
במשך שבע שעות ניצב היום (ה') יעקב לוכסנבורג, בעל השליטה בחברת לפידות הבורסאית, והעיד במשפט בו תובעת לפידות את CEE שהיתה בשליטת יולי עופר, ואת יורשיו של עופר המנוח בראשות האלמנה רותי עופר, על תשלום של 17 מיליון שקל מהעזבון.

 

 

מדובר בתשלום שלישי בעסקה של שלושה שלבים, שבה מכרה לפידות 11% ממניות חברת אינוונטק, לחברת CEE תמורת 17 מיליון שקל.

 

לוכסנבורג טוען שרותי עופר מתחמקת מהתשלום, למרות שהיא ובעלה המנוח יולי, חתומים על ערבות אישית לחוב. ואילו רותי עופר טוענת כי אין בידי לוכסנבורג את ההסכם המקורי וכי החתימה שלהם זויפה.

 

כראיה הם טוענים כי העמוד שבו מתנוססת חתימתם של בני הזוג עופר מודפס באותיות שונות משאר העמודים. כמו כן, העמוד שעליו חתום לוכסנברוג בתצהיר שהגיש לבית המשפט כתוב באותיות שונות.

 

מנהלי העזבון טוענים כי בשלב החתימה לכאורה על כתב הערבות היה יולי עופר על סף עיוורון, וכי אין ראיות לכך שיולי עופר, ככל שחתם על המסמך, בכלל היה מודע לתוכנו. רותי עופר טוענת כאמור כי החתימה מזוייפת.

 

בשלב אחר של עדותו אמר כי פרקליטה של עופר עו"ד אביעד אמיתי הציע לו למחוק את רותי עופר מהתביעה ולהשאיר רק את מנהל העיזבון, ובתמורה רותי עופר תעיד ותתמוך בגרסתו. עו"ד אמיתי הכחיש זאת מכל וכל בחקירה הנגדית שערך ללוכסנברג וביקש מהשופטת למחוק את הדברים של לוכסנבורג מהפרוטוקול.

 

לוכנסבורג העלה טענות קשות שלא קיימות בתצהיר שהגיש לבית המשפט. בין היתר האשים את ליאורה עופר, בעלת השליטה בחברת מליסרון ובתו של יולי עופר, כי נפגשה עמו במסעדת 'טורקיז' ולחצה עליו כי "בוא נגיע לפשרה, כדאי לך. אחרת נמשוך אותך במשך שנים בבתי משפט". עוד הוסיף כי יולי עופר אמר לו במספר פגישות כי "מה אתה דואג? יש לך ערבות אישית שלי".

 

עוד הציג לוכסנבורג דרישה של בנק הונגרי שגם הוא מבקש לממש ערבות אישית של יולי ורותי עופר. לוכסנבורג, המיוצג בידי עו"ד בועז בן-צור, אמר כי הוא עומד מאחורי כל מילה בתצהיר שהגיש.

 

"הבנתי שרינות פוחד ממשפחת עופר"

 

צלע משמעותית בתביעה היא נמרוד רינות, שהחזיק 20% מ-CEE והיה שותפו של יולי עופר בחברה. עו"ד אלי כהן ממשרד גורניצקי, שמייצג את מנהל העיזבון, לחץ את לוכסנבורג ורמז לשיתוף פעולה בינו לבין רינות, לפיו לפידות תסייע ל-CEE בהסדר החוב שניהלה מול מחזיקי האג"ח ובתמורה הוא יעניק לו תצהיר התומך בגירסתו. רינות העניק ללוכסנבורג תצהיר אולם התצהיר לא נחשף אלא רק לאחרונה. לוכסנבורג השיב: "הבנתי שרינות פוחד ממשפחת עופר. הם משפחה כוחנית, ולכן העדיף שהתצהיר ישאר חסוי".

 

כהן היקשה: "יכול להיות שההסדר היה לטובת רינות והסיכום היה שאם ההסדר ייצא לפועל ייעשה שימוש בתצהיר ובמידה ולא – הוא ישאר במגירה חבוי לעולמים"? לוכסנבורג הכחיש.

 

כהן ומנהלי העזבון טוענים כי ישנה בעיית אמינות עם כתב הערבות האישית של יולי ורותי עופר וכי מדובר במסמך לא אותנטי ועובדה שלוכסנברוג לא מצליח להשיג את עותק המקור של הערבבות. לוכסנבורג טוען כי בידיו עותק נאמן למקור חתום בידי משרד גולדפרב-זליגמן ששימשו עורכי הדין של החברה.

 

רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר, היום בביהמ"ש רותי עופר, אלמנתו של יולי עופר, היום בביהמ"ש צילום: אוראל כהן

 

לוכסנבורג הציג את עו"ד אמיר צפריר ממשרד גולדפרב כמי שייצג את רותי ויולי מולו: "הוא הציג את עצמו כקונסלייר של רותי ויולי עופר. הגענו אליהם הביתה לפגישה וראיתי ביניהם יחסים שהם הרבה מעבר ליחסי עורך-דין לקוח. הוא פתח את המקרר, לקח את רותי הצידה לעשרים דקות והסביר לה את המצב". לשאלת כהן לגבי המונח קונסלייר השיב לוכסנבורג כי זה מונח שצפריר עצמו השתמש בו.

 

לטענת מנהלי העיזבון, מדובר בניסיון להיפרע מהעיזבון בקשר לחוב ששייך לחברה, על בסיס מסמך כתב הערבות שיש לפקפק באותנטיות שלו, לאור אי התאמה לכאורה בין הדף האחרון, שעליו מופיעות לכאורה חתימותיהם של יולי ורות עופר, לבין יתר המסמך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x