$
בארץ

ועדת השרים אישרה: שעת הנקה - גם לאבות

על פי הצעת החוק שיזמה ח"כ רחל עזריה אבות יוכלו לצאת מהעבודה שעה לפני הזמן במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה; בנוסף "שעת הנקה" תכונה "שעת הורות" והמונח "חופשת לידה" יכונה בחוק "תקופת לידה והורות"

עמרי מילמן 14:3929.11.15

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום את חוק הורות שוויונית שיזמה ח"כ רחל עזריה (כולנו) המציע מספר תיקונים בחקיקה כדי לעודד אבות לחלוק עם אמהות את משימות ההורות והטיפול בילדיהם.

 

על פי ההצעה אבות יוכלו לקחת שעת הנקה ולצאת מוקדם מהעבודה במשך ארבעה חודשים מסיום מחופשת הלידה. מטרת התיקון היא לאפשר חלוקה בין ההורים של האיסוף המוקדם, בעוד שהיום רק אמהות זכאיות לשעה זו.

 

עוד אושר בהצעת החוק כי שמה של "שעת ההנקה" יכונה מעתה "שעת הורות", והמונח "חופשת הלידה" יהפוך בחוק ל"תקופת לידה והורות", זאת במטרה לעודד אבות לממש את האפשרות להתחלק עם האם בחופשת הלידה.

 

ח"כ רחל עזריה. לאפשר לאבות לחלוק את הטיפול בילד ח"כ רחל עזריה. לאפשר לאבות לחלוק את הטיפול בילד צילום: אלכס קולומויסקי

 

פשרה: הביטוח הלאומי יבליט את האפשרות של אבות לקחת חופשת לידה

 

בהצעת החוק המקורית הוצע כי הביטוח הלאומי יהיה מחוייב לשלוח מידע להורים על זכויותיהם, אך חלק זה לא אושר בסוף, אולם נקבע כי יתווסף סעיף "בולט" למכתב הראשון לאמהות מהביטוח הלאומי המציין את האפשרות להתחלק בחופשת הלידה עם האב. לאחר קריאה טרומית החוק יקודם בתיאום עם משרדי הממשלה הרלוונטיים. עוד בטרם אושר החוק הביעו משרדי הכלכלה והאוצר תמיכה בחוק.

 

 

ח"כ רחל עזריה (כולנו), יוזמת חוק הורות שוויונית: "בשנים האחרונות חלו שינויים משמעותיים במשפחה הישראלית שלא באים לידי ביטוי בדיני העבודה. החוק הזה הוא מקבץ תיקונים שמטרתם לאפשר לבני זוג לחלק ביניהם את משימות גידול הילדים באופן שבו הם מחליטים כתא משפחתי. החוק מיטיב עם כל המשפחה: הילדים זוכים לגדול עם שני ההורים, האבות זוכים לזמן יקר עם הילדים, והאמהות זוכות לשותפות בגידול הילדים שמאפשרת להן להתחרות באופן שווה יותר בשוק העבודה".

 

עוד אושרה הצעת החוק לפיה תקוצר תקופת הפטור מתשלום ארנונה הניתן למבנים נטושים ומבנים שאינם ראויים למגורים, לתקופה של 3 שנים בלבד, שלאחריהם יחויבו הנכסים בארנונה לפי התעריף הפטור אוטומטי של 3 שנים ואחריו תשלום ארנונה לפי התעריף המקורי של הנכס. לאחר שבשבוע שעבר הודיע משרד הפנים כי לא יתמוך בהצעת החוק של ח"כ רועי פולקמן, שניתן לומר כי תעלה את הארנונה, הגיעו השניים לסיכום לפיו לא יהיו שינויים בנוגע לדירות רפאים, מה שהביא לאישורה של ההצעה היום.

 

על פי החוק היום, ניתן פטור אוטומטי למשך 3 שנים, ולאחר מכן לשלם תשלום מזערי למשך חמש שנים נוספות לאחר שתי התקופות הללו, ניתן פטור מלא למשך תקופת בלתי מוגבלת לאותם נכסים שעומדים. כך בפועל אין לבעלי הנכסים שעומדים כאבן שאין לה הופכין בלב הערים, בזמן שמחירי הנדל"ן עולים ועולים בעקבות ההיצע הדל של הדירות. הצעת החוק שאושרה, אמורה להקטין את היקף הנכסים שאינם בשימוש, שעל פי נתונים שהגיעו לידי "כלכליסט" ופורסמו בשבוע שעבר רק בירושלים ישנם 415 אלף מ"ר נטושים, שאם היו מאוכלסים היו מגדילים את הכנסות העירייה שדורשת סיוע משר האוצר ב-32.6 מיליון שקל בשנה, ומוסיפים עוד כ-3,000 דירות חדשות. בתל אביב, ההערכות הן כי ישנם 400 אלף מ"ר נטושים שהיו יכולים להגדיל את הכנסות העירייה בכ-33 מיליון שקל ולהוסיף עוד 4000 דירות חדשות.

 

הפטור הנדיב שניתן היום מתמרץ את בעלי הנכסים להמתין עם השמשת המבנים עד לשינוי ייעוד הקרקע, עליות מחירים, או כל סיבה אחרת שתאפשר להם להרוויח יותר כסף על אותו הנכס ששוכב באזורי הביקוש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x