$
בארץ

גדעון תדמור: "צריך לשים סוף למגש השקרים על תעשיית הגז"

יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר קרא ליו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל "להתעלות ולהיות נאמן לדרכו המדינית שהייתה גם דרכו של יצחק רבין. אין סתירה בין טובת המשקיעים לטובתה של המדינה"

שירות כלכליסט 12:0323.11.15

"שנת 2015 היתה שנה אבודה למשק האנרגיה בישראל, שאיש לכאורה לא אחראי לה, אך היא עלתה לכל אזרחי המדינה מיליארדי ₪ אבודים. ויש מי שרוצה שהשנה האבודה הזו, שנת הכיפורים של משק הגז, תמשך עוד שנים רבות". כך אמר יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר, גדעון תדמור, אמר בוועידת אנרגיה ועסקים שהתקיימה הבוקר (ב').

 

תדמור הוסיף כי "אני חי את עולם תעשיות הגז-והנפט הישראלי והבינ"ל כבר עשרות שנים. היתה לי הזכות להיות ממייסדי תעשיית הגז הישראלית, עוד בימים שהיה מדובר על חלום של מתי מעט, של משוגעים לדבר". עוד אמר כי "לעולם לא הרגשתי ניתוק כה עמוק בין כל מה שאני מכיר ויודע על התעשייה, לבין הבדיות שמפיצים בשיח הציבורי". הוא מכיר בכך שהשיח הציבורי על עתיד תעשיית הגז קריטי וחיוני לחברה דמוקרטית, אך לטענתו "כל סקטור האנרגיה, נמצא תחת מתקפה חסרת תקדים בהיקפה וחסרת כל ביסוס מקצועי, המשלבת את השילוש הלא קדוש של – פוליטיקה, כסף ממקורות עלומים, ואנשים שהמציאו סטארט-אפ לאגו טריפ הפרטי שלהם".

 

 


 

תדמור התייחס לכמה מהטענות ("שקרים" בלשונו) שהופנו אליהם ממחאת הגז: אחת הטענות היא ששווי ההכנסות המדינה מגיע לכל היותר ל-15%, בעוד שלדברי תדמור "חלקה של המדינה מההכנסות (לא ברווחים) הוא של 60%. גם ב-40% הנותרים, הציבור שותף דרך בעלי ההשקעות, כתוצאה מחוק ששינסקי". טענה נוספת היא  שזו אשליה שצריך להוציא את הגז מהאדמה. לדבריו, "כבר בשנת 2014 חווה המשק הישראלי מחסור בגז בשעות שיאי הביקוש, השנה המצב החמיר וזה עוד טרם חיבור 2000 המפעלים המשוועים לגז. כיום כל אספקת הגז לישראל תלויה במאגר אחד, בצינור אחד, ובפלטפורמה אחת". תדמור הוסיף כי הם מחויבים לפתח את ליוויתן בזמן קצר ולהרחיב את פעילות תמר. 

 

גדעון תדמור. "ניתוק עמוק בין כל מה שאני יודע על התעשייה, לבין הבדיות שמפיצים בשיח הציבורי" גדעון תדמור. "ניתוק עמוק בין כל מה שאני יודע על התעשייה, לבין הבדיות שמפיצים בשיח הציבורי" צילום: עמית שעל

 

עוד טענה של מתנגדי המתווה לפי תדמור היא שתגלית תמר הוגשה להם על מגש של כסף. לכך תדמור עונה כי "הסיכון היה כה גדול ש-BG שפיתחה את הפרויקט חיפשה בכל העולם שותפים ולא מצאה". תדמור אמר כי "רק אנחנו נובל ישראמקו ודור לקחנו סיכון כנגד כל הסיכויים וקדחנו בעלות של 140 מיליון דולר את הקידוח שפתח למדינת ישראל אופק חדש".  עוד אמר כי "מחיר הגז בישראל הוא מהנמוכים ב-OECD, נמוך מבלגיה, הולנד, אנגליה, איטליה, צרפת, פורטוגל, ספרד, טורקיה".

 

"מתווה הגז הזה אושר בממשלת ישראל ברוב של 17 נגד 1, והגיע להכרעה דמוקרטית בכנסת ישראל", אמר תדמור, "זו הדמוקרטיה הישראלית במיטבה שאמרה כן למתווה ולפיתוח ולקידום משק הגז בישראל". לדבריו "הרוב השפוי לא רוצה לקבור את הגז באדמה ולפעול נגד היזמים והמגזר העסקי בישראל. הציבור הישראלי אינטליגנטי מספיק כדי לזהות שמדובר במחאה פוליטית".

 

תדמור אמר כי "המתווה הזה קשה עבורנו, וכולל גזרות קשות שלא היו כללות בו בעבר" ודיבר על החשיבות של היציבות לפיתוח הפרויקטים ולמשיכת משקיעים נוספים. עוד הוסיף כי יוכלו תוך חודשים לייצא גז לירדן, מצרים לטורקיה ולקפריסין. הוא קרא ליו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל: "להתעלות ולהיות נאמן לדרכו המדינית שהייתה גם דרכו של יצחק רבין ומשום מה מפלגת העבודה נטשה במהלך הדרך. אין סתירה בין טובת המשקיעים לטובתה של המדינה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x