$
בארץ

שבדי נעצר בנתב"ג: ניסה לרגל לחיזבאללה

חסן חיזראן גויס לשורות ארגון הטרור הלבנוני ב-2009 וניסה לגייס לחיזבאללה ערבים ישראלים. לפני כשלושה שבועות נעצר בנתב"ג, עם הגעתו לביקור בישראל

ynet 10:55 09.08.15

 

אזרח שבדי מואשם במגע עם סוכן חוץ: פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד חסן חיזראן, אזרח שבדיה בן 55, בגין מסירת ידיעה, מגע עם סוכן חוץ ואיסור פעולה ברכוש טרור. חיזראן, שנעצר בנתב"ג עם נחיתתו בישראל לפני כמה שבועות, נאשם בניסיון לסייע לחיזבאללה.

 

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רועי רייס, התגייס חיזראן לשורות חיזבאללה בקיץ 2009, בתפקיד מקור מודיעיני. משימותיו היו לגייס לשורות מודיעין החיזבאללה ערבים ישראלים בעלי קשרים חברתיים עם יהודים ישראלים, גורמי צבא, וגורמי ממשל ולאסוף מידע מועיל רלוונטי אודות ישראל, לרבות בתיעוד חזותי. הוא התבקש גם לאסוף מידע על נקודות בישראל שבהן יש ריכוזי צבא, אמצעי לחימה, טנקים ובסיסים צבאיים.

 

חסן חיזראן, היום בבית המשפט בישראל
חסן חיזראן, היום בבית המשפט בישראלצילום: אבי מועלם

 

על פי כתב האישום, בכמה הזדמנויות החל ממועד זה, בהמשך לכמה ביקורים שביקר בישראל, קיים הנאשם פגישות בביירות עם מפעיליו מחיזבאללה ונציגיהם וסיפק להם מידע על ישראל. לצד זאת, במהלך התקופה, הפעילו האחראים עליו לחץ כבד להעמיק ולעבות את המידע שמסר בתיעוד חזותי רלוונטי ולמלא גם את משימתו הנוספת, שעניינה גיוס ערבי ישראלי לשורות מודיעין החיזבאללה.

 

בכתב האישום צוין שהנאשם התחמק מלעשות כן. ב-21 ביולי הגיע המשיב לביקור נוסף בישראל, ונעצר על ידי כוחות הביטחון. חיזראן נעצר בתום פעילות משותפת לשב"כ וליחידת להב 433. עבור מפגשיו עם חיזבאללה והסכמתו לשתף פעולה, נטען, הוא קיבל ב-2009 כ-2,300 דולר. השלטונות בשבדיה עודכנו על המעצר.

 

משב"כ נמסר: "הפעלתו של חיזראן מוכיחה את האטרקטיביות שרואה חיזבאללה בהפעלת אזרחים זרים, בעלי נגישות ללבנון ולישראל, וזאת מתוך הנחה שהם יכולים לפעול ולנוע בישראל בחופשיות. המשימות שקיבל מוכיחות את ההתעניינות החוזרת של חיזבאללה באזרחים ישראלים היכולים לפעול ביתר חופשיות ומבלי לעורר חשד. ההתעניינות של חיזבאללה בתהליך הכניסה והבידוק בנתב"ג ממחישה את הרצון שלו לזהות את הפרצות בתהליך, אשר יאפשרו להכניס לישראל אנשים מטעמם באין מפריע ומבלי שיוחשדו".

x