$
בארץ

רשות ני"ע קנסה את בנק לאומי ב-750 אלף שקל

בדיקת הרשות העלתה 7 הפרות עיקריות המתייחסות בעיקר לחוק הייעוץ ולהוראת בירור הצרכים של הלקוח כשזה בא לקבל ייעוץ מהבנק

תומר ורון 16:17 05.08.15

 

רשות ניירות ערך הטילה היום (ד') קנס של 750 אלף שקל על בנק לאומי על רקע ביקורת שערכה הרשות בבנק במהלך  פברואר-יולי 2014 – ביקורת המתייחסת למערך ייעוץ ההשקעות של הבנק.

 

במהלך הביקורת של הרשות נתגלו הפרות שמצביעות על התנהגות לא תקינה של הבנק כאשר חלק מההוראות חזרו ועלו מביקורת קודמת שנערכה בבנק. בדיקת הרשות העלתה 7 הפרות עיקריות המתייחסות בעיקר לחוק הייעוץ ולהוראת בירור הצרכים של הלקוח כאשר זה בא לקבל ייעוץ מהבנק.

 

צילום: אוראל כהן

 

הרשות קיבצה את ההפרות וייחסה בסופו של דבר שלוש מהן כאשר במרכזן ליקויים וכשלים שנמצאו במערכת הייעוץ הממוחשבת בבנק שהביאה כאמור לביצוע לא תקין של הליך בירור הצרכים ותיעוד לקוי של פעולות הייעוץ. הרשות בדקה

באחרונה מספר גופים מפוקחים והטילה קנסות בהיקף כולל של 875 אלף שקל כאשר מתוכם כאמור 750 אלף שקל על בנק לאומי.

 

לפני כחודש וחצי הטילה ועדת העיצומים של בנק ישראל בעניין איסור הלבנת הון קנס של 4.2 מיליון שקל על בנק לאומי. הקנס ניתן על 9 הפרות שונות של הוראות חוק איסור הלבנת הון שהתגלו כחלק מבדיקת ביקורת שעשתה הוועדה בין נובמבר 2013 למרץ 2014.

 

בלאומי דיווחו למשקיעי הבורסה כי "סכום העיצום הכספי נקבע בשל שלוש הפרות שנכללו בדוח הביקורת, ולאחר שהרשות מצאה לנכון להפחית את סכום העיצום הכספי בשיעור של 50.5%, בין היתר, בשל הפעולות הנמרצות שננקטו על ידי הבנק לתיקון ומניעת הישנות ההפרות".

 

x