$
בארץ

לאומי הציע פרמיה 90%, בבנק ערבי ישראלי סירבו

בעלי מניות המיעוט בבנק ערבי ישראלי מעכבים את המיזוג עם לאומי אף שהוצע מחיר כפול על אחזקותיהם

תומר ורון 09:1029.07.15

בעלי מניות המיעוט בבנק ערבי ישראלי מקבוצת לאומי הצביעו באסיפה הכללית של בעלי המניות של הבנק, שנערכה בסוף חודש מאי, נגד המיזוג המתוכנן לתוך בנק לאומי. בתגובה לתוצאות האסיפה, בנק לאומי הגיש לבית המשפט כעבור כמה ימים בקשה לבית המשפט ובה ביקש ממנו להורות על המיזוג, ומאז הנושא נדון בבית המשפט.

 

לאומי הזמין הערכת שווי למניות בנק ערבי ישראלי, ולפיה השווי המוערך של מניית הבנק נע בין 847 ל־935 שקל. למרות הערכה זו, הציעו בלאומי לרכוש את המניות במחיר של 1,609 שקל למניה – כלומר עד 90% מהשווי המוערך שלה. בעלי מניות המיעוט מחזיקים בכ־2,556 מניות, כך שהתשלום הכולל לפי הצעת בנק לאומי מסתכמת ב־4.1 מיליון שקל עבור מניותיהם.

 

רקפת רוסק עמינח. מיזוג כחלק מתהליך ההתייעלות שלה רקפת רוסק עמינח. מיזוג כחלק מתהליך ההתייעלות שלה צילום: באדיבות יח"צ לאומי

 

הדירקטוריונים של שני הבנקים אישרו בתחילת חודש מאי את מיזוג בנק ערבי ישראלי אל תוך בנק לאומי. בלאומי ציינו בעבר כי המיזוג הוא נדבך נוסף בתהליך ההתייעלות הרב־שנתית שמובילה מנכ"לית הבנק רקפת רוסק־עמינח.

 

"התנהלות המשיבים (הבנק, ת"ו) המאופיינת בבהילות, תוך הפעלת מכבש לחצים על המבקשים להסכים למהלך המיזוג, ועל בית המשפט לאשרו למרות התנגדותם של המבקשים, מקים חשש מבוסס כי המניעים האמיתיים העומדים מאחורי בקשת המיזוג אינם אלה שפורטו לעיל אלא אחרים, כאשר במרכזם עומדת טובותו של בנק לואמי ולא של הבנק הערבי", כתבו בעלי מניות המיעוט לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

 

המיזוג העתידי מהווה גם פתרון לאחת מהיוזמות של כחלון, לפיה יש לפרק קבוצות בנקאיות גדולות כך שבנק הפועל כחברה בת של בנק גדול יפוצל מפעילותו. באותו אופן הודיע הבנק הבינלאומי על מיזוג יובנק ובנק פאג"י המוחזקים 100% על ידי הבינלאומי לתוכו. בהקשר זה כותבים בעלי מניות המיעוט לבית המשפט כי "יש לבחון את תזמון ההחלטה ואת הניסיונות להחיש את מהלך המיזוג נוכח הקמתה של הועדה להגברת התחרות בין הבנקים (ועדת שטרום, ת"ו).

 

בלאומי שוללים טענות אלו ומציינים כי המגעים לרכישת המניות שמחזיקים בעלי המניות מתנהלים לאורך השנה האחרונה.

 

בתוך כך, בעלי מניות המיעוט בבנק ערבי ישראלי הגישו בשבוע שעבר בקשה לבית המשפט שיכריח את לאומי לפרסם את פרוקטול של הישיבות שהתקיימו בדירקטוריון לאומי ודירקטוריון ערבי ישראלי שאישרו את המיזוג וזאת בכדי "להציג בפני בית המשפט את התמונה המלאה".

 

בלאומי ציינו בעבר כי המיזוג הוא נדבך נוסף בתהליך ההתייעלות הרב-שנתית שמובילה מנכ"לית לאומי, רקפת רוסק עמינח, תהליך הכולל איחוד מערכות וצמצום עלויות תפעוליות. כך בשנים האחרונות מיזג לאומי את בנק המשכנתאות אל תוך הבנק וכך מיזג את הנהלת החטיבה המסחרית לתוך העסקית.

 

בנק ערבי-ישראלי מחזיק במאזן בהיקף של 7.5 מיליארד שקל ואת שנת 2014 הוא סיים ברווח נקי של 100 מיליון שקל. את תהליך מיזוג בנק ערבי ישראלי אל תוך לאומי יוביל מנכ"ל בנק ערבי ישראלי, דני גיטר, אשר ינהל, עם השלמת המיזוג, את פעילות קבוצת לאומי בקרב האוכלוסייה הערבית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x