$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

עופר עיני ושרגא ברוש חברו לקרן בלקסטון לרכישת תעש

יו"ר דירקטוריון התעשייה הצבאית אודי אדם ובכירים נוספים צפויים להיפגש היום עם קרן פורטיסימו ובהמשך עם גופים נוספים, וביניהם גם קבוצה בראשות נשיא התעשיינים ויו"ר ההסתדרות לשעבר. מדובר בשיתוף הפעולה העסקי השני ביניהם

הדס גליקו 07:0921.04.15

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ויו"ר ההסתדרות לשעבר עופר עיני מקימים קבוצה שתתמודד על רכישת תעש. עיני וברוש צפויים לחבור לקרן בלקסטון שתממן את ההשקעה. על פי תנאי המכרז גורם בינלאומי אינו יכול להתמודד לבדו על רכישת החברה וחייב לחבור לגורמים ישראלים. ההערכות הן כי שווי תעש במכרז יעמוד על 2-2.5 מיליארד שקל.

 

עופר עיני ושרגא ברוש עופר עיני ושרגא ברוש צילום: עמית מגל, אוראל כהן

 

ההתמודדות על תעש אינה שיתוף הפעולה ראשון של שרגא ועיני. השניים מחזיקים יחד בחברת הגז עושרד הפועלת לקידום חיבור מפעלים וצרכנים קטנים לצנרת הגז. החברה צפויה לנהל מו"מ על ניהול הגז מול דלק ונובל אנרג'י.

המועד האחרון להגשת מועמדות במכרז לרכישת החברה יחול בסוף חודש מאי. בינתיים, יו"ר דירקטוריון התעשייה הצבאית אודי אדם, המנכ"ל אבי פלדר והמשנה למנהל רשות החברות הממשלתיות מאיר שמרה צפויים להיפגש היום גם עם קרן פורטיסימו ובהמשך עם חברת דיפנסיב שילד של גל הירש, זהבית כהן מנכ"לית אייפקס בישראל ונציגי אלביט במסגרת סבב הפגישות עם משקיעים פוטנציאליים.

 

בשבוע הבא צפוי סבב פגישות בארה"ב וגם בו צפויות להיות מעורבות חברות פיננסים המעוניינות לרכוש את החברה ־ ולא חברות תעשייה. צבר ההזמנות של תעש ל־2016 עומד על 9 מיליארד דולר וב־2017 על 5 מיליארד שקל. התעשייה הצבאית, חברה ביטחונית המתמחה בפיתוח וייצור של פתרונות ומערכות לחימה, מעסיקה כ־2,700 עובדים ויצאה למכרז להפרטתה בחודש מרץ. בתחילת אפריל דחתה רשות החברות הממשלתיות בשבועיים את תאריך היעד להגשת הצעות במכרז להפרטת התעשייה הצבאית מאמצע לסוף מאי.

 

מתווה הפרטת תעש כולל שינויים מבניים ובמסגרתו צפויה תעש להיות מופרטת כמקשה אחת למעט יחידה מסווגת שתישאר בידי המדינה ותנוהל באמצעות חברה ממשלתית חדשה בשם תומר מערכות. כמו כן, מטיל מתווה ההפרטה מגבלות על החזקה, רכישה והעברת השליטה בחברה וכל בעלי התפקידים יהיו כפופים לסיווג ביטחוני של משרד הביטחון ויפעלו תחת הוראותיו בענייני ביטחון ויחסי חוץ של המדינה, כפי שחל על כל החברות הביטחוניות בישראל.

 

עיקריו של נוהל המכירה של החברה קובעים כי לגוף הרוכש יהיה חוסן כלכלי ויכולת מתאימה לרכישת מניות המדינה בחברה ביטחונית, להחזקתן ולהפעלת החברה כעסק חי ומאידך העדר ניגוד עניינים בין עיסוקיו וענייניו של הפונה לבין ענייניה של מדינת ישראל או בקשר לרכישת מניותיה וענייניה של החברה.

 

מתעש נמסר בתגובה: "הפרטת התעשייה הצבאית ומכירתה למשקיע פרטי מתקדמת כמתוכנן. בהמשך לפרסום מודעות בעיתונים על הפרטת התעשייה הצבאית ומכירתה למשקיע פרטי ־ רשות החברות הממשלתיות מקיימת סבב משקיעים לאיתור משקיעים פוטנציאליים בארץ ובחו"ל. במסגרת תהליך איתור המשקיעים החברה תוצג למשקיעים פוטנציאלים על ידי רשות החברות, תעש ונציגי סטיפל בנק ־ בנק ההשקעות שנבחר ללוות את תהליך המכירה ולאתר משקיעים. ההצעות המקדמיות ייבחנו על ידי רשות החברות ומשרד הביטחון לאישור ראשוני של המעוניינים לרכוש את החברה ואשר מדינת ישראל תאשר את כניסתם לחדרי המידע כנגד הפקדת ערבות בנקאית על סך 6 מיליון שקל. היום הקובע להגשת הבקשה הוא 28.5.15".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x