$
בארץ

משרד הבינוי נגד חבילת המיסוי של האוצר: "זו שגיאה חמורה"

מנכ"ל משרד הבינוי הפורש שלמה בן אליהו מזהיר שתוכנית האוצר לצינון ביקושים לדירות שנחשפה אתמול בכלכליסט תביא נזק. וזה רק מכשול ראשון

שאול אמסטרדמסקי 07:0531.03.15

מנכ"ל משרד הבינוי היוצא שלמה בן אליהו תוקף בחריפות את אגף התקציבים ומשרד האוצר על הפרסום אתמול ב״כלכליסט״, שפירט את חבילת צעדי המיסוי שמתכננים במשרד האוצר במטרה לצנן את הביקוש לדירות.

 

״הופתענו לגלות מקריאה בתקשורת כי בכוונת אגף התקציבים להציע לשר האוצר הנכנס תיקוני מסים בשוק המקרקעין שלא תואמו עמנו ולא נבחנו על ידי הגורמים המקצועיים בממשלה האמונים על שוק הדיור״, כתב בן אליהו, ״אגף התקציבים אינו גורם מקצועי בתחום הדיור ואינו מוסמך לקבוע מדיניות בשוק הדיור. הפרסומים האחרונים מלמדים כי האגף אינו מודע למלוא המשמעות של הצעדים בהם הוא מציע לנקוט. משרד הבינוי מתנגד בתוקף לשינויי המיסוי המוצעים. עצם פרסומם בתקשורת, גם אם לא ייושמו, גורם לנזק״.

 

משה כחלון. שר האוצר המיועד משה כחלון. שר האוצר המיועד צילום: גיל נחושתן

 

אתמול פרסם ״כלכליסט״ כי במשרד האוצר בוחנים חבילת מיסוי חדשה על שוק הדיור שתורכב משלושה צעדים: הטלת מס בגובה 25% על הכנסות משכר דירה מהשקל הראשון, הגדלת שיעור המס על משקיעים בדירות (עד לשיעור של 15%) וכן הטלת מס שבח (בגובה 25% על עליית הערך של הדירה) גם על זוגות צעירים ומשפרי דיור (כיום יש פטור ממס זה לדירות יחידות עד שווי של 4.5 מיליון שקל).

 

כעת כותב בן אליהו כי ״ניסיון העבר מלמד כי שינויי מיסוי תכופים בתחום הנדל״ן יוצרים חוסר יציבות בשוק, מקשים על גיבוש מדיניות ממשלתית עקבית ופוגעים ביכולת השוק לאזן את עצמו. חוסר הוודאות של השחקנים הפרטיים בא לידי ביטוי במרווחי סיכון גבוהים יותר, המביאים לעליית מחירים לצרכן״. עוד הוסיף כי ״זו שגיאה חמורה לאתר הכנסות למדינה בשוק הדיור כיום, שבו נעשים מאמצים רבים להורדת המחירים ולמיתון שוק השכירות״.

 

ההתנגדות של בן אליהו למכתב משקפת את הקושי הפוליטי שעוד כרוך בקבלת תמיכה לרעיונות המיסוי של משרד האוצר. הרבה לפני מנכ״ל משרד השיכון, פקידי האוצר יצטרכו להשיג גם את תמיכתו של שר האוצר הנכנס בחבילת הצעדים שלהם - בכולה או בחלקה. וגם אם זה יקרה, הם יצטרכו לקבל לאחר מכן את הסכמת הממשלה, ולבסוף גם את תמיכתם של חברי הכנסת במהלך תהליך החקיקה.

 

בתהליך זה, אם ללמוד מנסיון העבר, פעמים רבות מוכנסות אותיות קטנות לתוך החוק - כל מיני חריגים, למשל - שלעיתים מסרסות את עיקר כוונת החוק המקורית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x