סקר החברות של בנק ישראל: האטה במגזר העסקי ברבעון השלישי
100% מבתי המלון דיווחו על ירידה בפעילות. אחריו נפגע ענף התחבורה והתקשורת – למעלה מ-50% מהחברות דיווחו על ירידה בפעילות.
ירידה משמעותית בכלל פעילות המגזר העסקי, נרשמה ברבעון השלישי של השנה, בין היתר על רקע מבצע צוק איתן. כך עולה מסקר החברות של בנק ישראל. בסקר השתתפו 407 חברות ועסקים מענפי המשק השונים - 147 חברות תעשייה, 54 חברות מסחר, 22 חברות בנייה, 25 חברות תקשורת ותחבורה, 21 מלונות, ו-138 חברות שירותים.
בכלל ענפי המשק היו מאזני הנטו שליליים. הענף שהכי סבל ברבון השלישי הוא כצפוי ענף התיירות. 100% מבתי המלון דיווחו על ירידה בפעילות. אחריו נפגע ענף התחבורה והתקשורת – למעלה מ-50% מהחברות דיווחו על ירידה בפעילות.
הירידה בפעילות ניכרת הן במכירות המקומיות והן ביצוא. בענף התעשייה - הפגיעה בשוק המקומי הייתה גדולה יותר, עם מאזן נטו של מינוס 8, לעומת הפגיעה בייצוא לה היה מאזן נטו של מינוס 3 בלבד.

הציפיות המדווחות על ידי החברות בענפים הנסקרים שונה בין החברות: בענפי השירותים, התחבורה והתקשורת הציפיות הן להתאוששות בפעילות ברביע הבא, ואילו החברות בענפי התעשייה, המלונאות והמסחר צופות המשך ירידה בפעילות.
האינפלציה הממוצעת שהחברות צופות ל-12 החודשים הבאים עומד על 1.74%. ציפיות החברות לשער הדולר הממוצא ברבעון הבא עומד על 3.7 שקלים, ולשנה הבאה על 3.74 שקלים.


