$
בארץ

נחשף בכלכליסט

"לציבור יש זכות לדעת אם יש מישהו שמפקח על המשכורות במוסד ובשב"כ"

כך אמר שופט ביהמ"ש המחוזי בירושלים משה סובול במהלך דיון בעתירה לחשוף את שכרם של ראשי השב"כ והמוסד ואת השכר הממוצע בארגוניהם. הוא הורה למשרד רה"מ להודיע לו מי מחזיק במידע

תומר גנון 17:4101.10.14

"לציבור יש זכות לדעת אם יש מישהו שמפקח על המשכורות במוסד ובשב"כ". כך אמר היום (ד') שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל, במהלך דיון בעתירת העמותה לחופש המידע להורות למשרד ראש הממשלה, שאליו כפופים המוסד והשב"כ, לחשוף את שכרם הממוצע של ראש המוסד, תמיר פרדו, וראש השב"כ, יורם כהן, בין השנים 2002-2012. כן מבקשת העמותה בעתירה לפרסם את שכרם הממוצע בחתכי ותק ותפקיד של כלל עובדי השירותים החשאיים לשנים אלה.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", נותני השכר של עובדי השירותים החשאיים אינם מועברים לאף גורם ממשלתי ואינם מפוקחים על ידי הממונה על השכר במשרד האוצר, וזאת בניגוד לשאר זרועות הביטחון – צה"ל, המשטרה ושירות בתי הסוהר (שב"ס). עובדה זו נחשפה בתצהיריהם של ראשי מחלקות השכר במוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים ובשירות הביטחון הכללי (השב"כ). בתצהירים, שהוגשו לפני כשלושה חודשים לבית המשפט, כתבו ראשי המחלקות כי "המידע בדבר ממוצעי שכר העובדים על פי ותק ותפקיד, אינו מועבר על ידי משרדנו למשרד ממשלתי אחר".

 

השופט סובל. אין שקיפות השופט סובל. אין שקיפות צילום: אלכס קולומויסקי

 

הנתון הכספי היחיד לגבי השב"כ והמוסד שחשוף לעיני הציבור הוא מסגרת התקציב הכוללת של השירותים, שעמדה על 6.3 מיליארד שקל ב-2013 וצפויה לעמוד על למעלה מ-7 מיליארד שקל ב-2014. במהלך הדיון היום הורה השופט סובול לגורם מוסמך ממשרד ראש הממשלה, ולא לנציג שב"כ או מוסד, להגיש תצהיר עד סוף החודש שבו יפרטו אם המידע המבוקש קיים במשרד ואם אין להם אותו למי יש אותו.

 

את העמותה לחופש המידע מייצג עו"ד אוריה ירקוני. את המדינה מייצגת עו"ד אחווה ברמן מפרקליטות מחוז ירושלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x