$
בארץ

רגע לפני הגשת התקציב: יגדל היטל ההעסקה על עובדים זרים בחקלאות

כיום משלמים חקלאים למדינה היטל בגובה 10% מעלות שכרו של כל עובד זר שהם מעסיקים, וכעת באוצר מעוניינים להכפיל זאת לשיעור של 20% ובכך לעודד העסקת עובדים ישראלים. על פי התכנון באזורי ספר מרוחקים יישאר ההיטל בשיעור של 10%

עמרי מילמן 19:3530.09.14
ברגע האחרון נכנס לתקציב המדינה תיקון נוסף לפיו יגדל היטל ההעסקה על עובדים זרים. כיום משלמים חקלאים למדינה היטל בגובה 10% מעלות שכרו של כל עובד זר שהם מעסיקים, וכעת במשרד האוצר מעוניינים להכפיל זאת לשיעור של 20%. המהלך צפוי להגדיל את הכנסות המדינה ב־110 מיליון שקל ובאותו זמן לעודד העסקת עובדים ישראלים. כיום מועסקים 40 אלף עובדים ישראלים בחקלאות לעומת 25 אלף עובדים זרים, ובאוצר מעוניינים להגדיל את התעסוקה המקומית בתחום. על פי התכנון, ההיטל יגדל בכל הארץ מלבד ב"אזורי ספר מרוחקים" כמו הערבה, עוטף עזה, הבקעה והנגב - שם הוא יישאר 10%.

עובדים זרים בחממות עובדים זרים בחממות צילום: חיים הורנשטיין

 

ראוי לציין כי דו"ח ועדת אלאלוף למלחמה בעוני התייחס לנושא והמליץ על הקטנת המכסות הקיימות בענפי הבנייה והחקלאות, לצד ייקור עלות העסקת עובדים זרים באמצעות הגדלת האגרות הרלבנטיות. מנגד, התאחדות האיכרים בישראל יצאה נגד המהלך ונשיאה דובי אמיתי אמר כי "המס במקור נקבע על מנת להקטין את המוטיבציה להעסקת עובדים זרים, אולם כל הגורמים בממשלה ומחוצה לה יודעים ומבינים שללא עובדים זרים לא תהיה חקלאות והתיישבות בישראל, שכן זו עבודה קשה שישראלים לא מוכנים לבצע".

 

מתחילת השבוע פועלים באגף התקציבים במרץ על התקציב בכדי להתאים את המספרים למסגרת הגידול בתקציב שעומדת על 8.2 מיליארד שקל (לא כולל החריגה עבור מערכת הביטחון בגובה של 4.3 מיליארד שקל). על פי התכנון המקורי, היו אמורים להגיש פקידי האוצר את התקציב כבר אתמול. נכון לעכשיו הוא צפוי להיות מוגש מחר או מחרתיים, כאשר באוצר שואפים לקיים את הדיון בנושא בממשלה ביום שלישי הבא, לפני חג סוכות, למרות שלוח זמנים כזה ישאיר לשרים פחות משבוע לבחון את התקציב לפני שיאשרו אותו.

 

מלבד ההיטל על העובדים הזרים, משרד האוצר מתכוון להשית היטל נוסף בהתאם להמלצות ועדת גרמן על בתי החולים הפרטיים, במטרה לשמור על פעילותם בשנה הבאה באותו היקף כמו ב־2013. על פי התוכנית, כל חריגה מתקרת הפעילות תגרור היטל של 30% מעלותו שיגיע לקופת המדינה. כך מקווים באוצר להפסיק את הגידול ברפואה הפרטית ולשמור את התשומות הקיימות ברפואה הציבורית. מלבד זאת יוטלו היטלים גם על תיירות המרפא בבתי החולים הפרטיים והציבוריים, במטרה לחלק את הכנסות בתי החולים בצורה שוויונית יותר ולמתן את התופעה. שתי הפעולות יחדיו צפויות להגדיל את הכנסות המדינה בכ־100 מיליון שקל בשנה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x