$
בארץ

משרד הכלכלה משיק תוכנית לעידוד היצוא בעלות של 50 מיליון שקל בשנה

תוכנית "כסף חכם" תסייע לכ-100 חברות שכבר מייצאות להגדיל משמעותית את נתח היצוא שלהן. זאת לעומת התוכנית הקודמת שהתמקדה בחברות שרק החלו לייצא

דוד רפאלי 13:3708.09.14

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה משיק תכנית חדשה לעידוד היצוא – תכנית "כסף חכם". המשרד יצא בקול קורא לחברות במשק המעוניינות להשתתף בתוכנית. כ-100 חברות ייבחרו על ידי נציגי המשרד ונציגי ציבור מקרב היצואנים. היקף הסיוע המירבי לכל חברה הוא עד כ-500,000 שקל. התוכנית צפויה להתקיים בין השנים 2017-2014.

 

מטרת התוכנית היא להביא להגדלת היקף המכירות של חברות ישראליות בחו"ל, על ידי סיוע לחברות לפרוץ לשוקי יעד חדשים. הסיוע יינתן לחברות בצורה של השתתפות של עד 50% בהוצאות השיווקיות של החברות. משרד הכלכלה גיבש רשימה של הוצאות שיווק המוכרות על ידו. בנוסף החברות ייהנו מתמיכה והכוונה של יועצים מקצועיים שיעבדו איתן לצורך בניית התוכנית השיווקית לשוק היעד, והכוונה שיווקית צמודה מהנספח המסחרי של משרד הכלכלה בשוק היעד שנבחר.

 

שר הכלכלה נפתלי בנט. לעודד חברות שכבר מייצאות להגדיל משמעותית את נתח היצוא שלהם שר הכלכלה נפתלי בנט. לעודד חברות שכבר מייצאות להגדיל משמעותית את נתח היצוא שלהם צילום: נמרוד גליקמן

 

התכנית תחליף את התוכנית הקודמת של המשרד – "200 פי 2" שהתקיימה מ-2009 ועד דצמבר 2013. "בניגוד לתוכנית הקודמת, שהתעסקה בעיקר בחברות קטנות מהפריפריה שרק מתחילות לייצא – בתוכנית החדשה הכוונה היא לעודד חברות שכבר מייצאות להגדיל משמעותית את נתח היצוא שלהם, ולהתפרש לעוד שווקים." מסביר אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה. "בנוסף, בתוכנית החדשה החברות ייאלצו לבחור עד שני שווקי יעד שאליהם הן רוצות לחדור". החברות שהשתתפו בתוכנית הקודמת רשמו גידול כולל בייצוא של 291%, והעסיקו כ-530 עובדים חדשים.

 

עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה, ציין כי "חולשת היצוא הישראלי נובעת מריכוזיות יתר". במנהל סחר חוץ מסבירים כי כיום כ-70 חברות בישראל מחזיקות למעלה מממחצית מהיצוא, מה שגורם לייצוא בישראל להיות מאד רגיש. מספיק שטבע או אינטל "מתעטשת" והיצוא נפגע. לנג ציין גם כי "היצואנים הקטנים סובלים מקושי להגדיל את פעילותם ולפרוץ לשווקים חדשים. הבאנו תוכנית פעולה ייעודית ליצואנים הקטנים שמתאימה למידותיהם ואני מאמין שהיא תביא לחיזוק היצוא הישראלי ולהזנקתם קדימה".

 

על פי נתוני סחר חוץ של הלמ"ס, בשנים האחרונות נרשמת האטה בייצוא מישראל. כך, בעוד שבשנים הראשונות שלאחר המשבר הכלכלי העולמי (2009-2011) נרשמה צמיחה של כ-8 מיליארד דולר בייצוא כל שנה, בשנת 2012 נרשמה ירידה בייצוא, וב-2013 התאוששות מתונה בלבד – כאשר נתוני 2014 עד כה מלמדים שגם השנה לא צפויה עלייה משמעותית.

 

יו"ר מכון הייצוא, רמזי גבאי מסר כי "התכנית מהווה נדבך נוסף בסיוע ליצואנים ובשיפור מצבם. כולי תקווה כי התוכנית תישא פרי וכי ינקטו צעדי סיוע נוספים, ובראשם הגדלת הסכום המוקצה לפעילות זו, להיקף של כ- 300-250 מיליון שקל על מנת להגדיל משמעותית את מספר היצואנים שייהנו מתוכנית זו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x