$
חדשות נדל

פרסום ראשון

עיריית ת"א "מפשירה" את מדיניות תמ"א 38 ברובעים 3 ו-4

ל"כלכליסט" נודע כי העירייה החליטה לשנות את מדיניותה ולאפשר ליזמים לקדם תוכניות התחדשות עירונית באזורים אלו, בתנאי שהם אינם סותרים את התוכנית המאושרת

יעל דראל 18:0102.09.14

כחודשיים לאחר שמחלקת ההנדסה בעיריית תל אביב "הקפיאה" בפועל את הליכי התכנון של פרויקטי תמ"א 38 בתחומי הרובעים 3 ו-4 בעיר, החליטה העירייה לשנות את מדיניותה ולאפשר ליזמים לקדם תוכניות התחדשות עירונית באזורים אלו, בתנאי שהם אינם סותרים את התוכנית המאושרת. כך נודע ל"כלכליסט".

 

תוכנית הרבעים, שאושרה בחודש מאי על ידי הוועדה המחוזית, מתייחסת לאזורי מרכז העיר הכוללים גם את האזור המיועד לשימור בתחומי "העיר הלבנה" (שהוכרז כאתר מורשת עולמי על ידי אונסק"ו) – אך עומדת לפני הליכי ערר במועצה הארצית. הדיון בעררים צפוי להתקיים בחודש נובמבר.

 

יישום תמ"א 38 (ארכיון) יישום תמ"א 38 (ארכיון) צילום: יובל חן

 

לפני כחודשיים נחשף ב"כלכליסט" כי העירייה החליטה להקפיא את הטיפול בכל הבקשות להיתרים, אשר טרם נדונו בוועדה המקומית וכי הוחלט להקפיא גם את הטיפול בכל הבקשות שהוצא בגינן תיק מידע - אך טרם נפתחו. על פי ההערכות הרשמיות שפרסמה בעבר עיריית תל אביב, החלטה זו השפיעה על כ-40 תוכניות לקידום פרויקטי תמ"א 38 באזורים אלו. עם זאת, באיגוד חברות התמ"א, העריכו בעבר כי העיכוב השפיע על למעלה מ-100 פרויקטי התחדשות עירונית ברבעים אלו.

 

החלטתה הנוכחית של העירייה קובעת כעת כי כל בקשה להיתר תיבדק על ידי העירייה: במידה ויימצא שהבקשה אינה סותרת את התוכנית שאושרה בוועדה המחוזית – יוכלו היזמים להתקדם בהליכים. עם זאת, במידה והבקשה סותרת את התוכנית שאושרה במחוזית, ייאלצו היזמים לקבל את אישור הוועדה המחוזית בטרם יוכלו להמשיך לקדם את תוכניתם

בהחלטתה הנוכחית של העירייה, שפורסמה באיגרת מידע של מינהל ההנדסה שהופצה בימים האחרונים, נכתב בין השאר כי העירייה החלה לבדוק את כל הבקשות להיתר, בהתאם להתאמתן לתוכנית שאושרה וכי החלטה זו התקבלה לאחר עבודה שבוצעה על ידי השירות המשפטי, אגף תכנון העיר ואגף הרישוי והפיקוח בעיריית תל אביב, "בכדי ללמוד את המצב החוקי המורכב בו נמצאות בקשות בתחום רובע 3 ו-4".

 

אילי בר, ראש תחום תכנון באיגוד חברות תמ"א 38 והתחדשות עירונית בלשכת המסחר ומנכ"ל (משותף) בחברת אקו סיטי, המקדמת בין השאר פרויקטי התחדשות עירונית בתחומי רובעים 3 ו-4 ציין כי "האיגוד מברך על ההודעה, וכעת צפוי להשתחרר מעט הלחץ שהצטבר בהליכי הוצאת היתרים לפי תמ"א 38 בשנה האחרונה.

 

עם זאת, בר הבהיר כי "למרות השינוי החיובי, אנחנו עדיין רחוקים מהסרת כל החסמים באזור הרובעים, כיוון שכמעט כל ההגשות להיתרים סותרות את התוכניות המופקדות. המשמעות היא שעל כל מרפסת, מסתור מזגן ואינספור פרטים נוספים נצטרך להגיע לדיון בוועדה המחוזית".

 

עו"ד אברהם ללום שותף במשרד עוה"ד עמית, פולק, מטלון ושות' ויועץ משפטי לאיגוד חברות התמ"א וההתחדשות העירונית, ציין גם הוא כי השינוי הוא חיובי אך הדגיש: "אני מקווה שלא מדובר רק בבשורה פורמלית, אלא בצעד שמבשר שינוי מגמה מצד עיריית תל אביב, מבחינת קידום תמ"א 38 בעיר – כי היום לא ניתן לקדם פרויקטי תמ"א 38 רבים בעיר בשל התוכנית".

 

על פי נתוני איגוד חברות תמ"א 38, משך הזמן הממוצע להוצאת היתר עבור פרויקטי התחדשות עירונית בתל אביב, עומד על בין שנתיים וחצי לשלוש שנים. "בזמן הזה היזם משקיע כחצי מיליון עד מיליון שקל בהוצאות משפטיות ותכנוניות הכרוכות בקידום תהליך ההיתר. היקפי פעילות של יותר ממאה פרויקטים בתחומי הרובעים מסתכמים לנזק מתגלגל של עשרות מיליוני שקלים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x