$
בארץ

מחיר המבצע: תקציב החינוך יקוצץ ב-480 מיליון שקל, התחבורה - 243 מיליון

כך עולה מההצעה המפורטת לקיצוץ רוחבי בתקציבי משרדי הממשלה, בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, לצורך מימון עלויות "צוק איתן"; הממשלה מבקשת להגדיר את המבצע כמצב חירום, כדי שתוכל להשתמש בכספי האפוטרופוס הכללי.

עמרי מילמן 22:1929.08.14

מזכירות הממשלה פרסמה הערב את הצעת המחליטים של האוצר לקיצוץ רוחבי בתקציבי משרדי הממשלה, בהיקף של 1.5 מיליארד שקל (2%); הקיצוץ, בו תדון הממשלה בישיבתה ביום ראשון, נועד לסייע במימון עלויות מבצע "צוק איתן".

 

למסמך המלא של הצעת הקיצוצים בתקציב שתובא לאישור הממשלה לחצו כאן

 

 

 

מאחר שמדובר בקיצוץ בבסיס התקציב, הוא יהיה תקף גם בשנים הבאות - אף שנעשה "לשם מימון עלויות מבצע צוק איתן והשלכותיו". כך למשל, תקציב משרד החינוך יקוצץ לצמיתות ב-480 מיליון שקל, תקציב פיתוח התחבורה - ב-243 מיליון שקל, תקציב ההשכלה הגבוהה - ב-175 מיליון שקל, ותקציב הרשויות המקומיות - ב-69 מיליון שקל.

 

עוד נכתב במסמך כי שרי הממשלה יבחנו האם הם נדרשים לבצע תיקוני חקיקה כדי לבצע את הקיצוץ המדובר. כלומר, גם תקציבים הקבועים על פי חוק, כמו חוק חינוך חינם מגיל 3, עלולים להיפגע.

 

נתניהו ולפיד נתניהו ולפיד צילום: עומר מסינגר

 

בנוסף, מציע האוצר להגדיר את "צוק איתן" כמצב חירום, על אף סירוב הממשלה, לאורך המבצע, להגדירו כמלחמה. הסיבה לכך נעוצה באפשרות להשתמש בכספי האפוטרופוס הכללי לצורך מימון המבצע; לפי החוק, כספים אלה מיועדים לשמש "לצורך ביצוע מיזמים תחומי החינוך, הבריאות, הרווחה, איכות הסביבה, התעסוקה ולשם מתן מענה למצבי חירום שיוגדרו על ידי הממשלה".

 

הקיצוץ הרוחבי נועד כאמור לסייע במימון עלויות "צוק איתן", המוערכות על ידי משרד הביטחון ב-9 מיליארד שקל; מימון נוסף יבוא מניצול מלא של הרזרבות העומדות על 1-1.5 מיליארד שקל, ומשימוש בתקציב משרדים שנמצאים ב"תת ביצוע" - כלומר קיצוץ במשרדים שלא ניצלו את התקציב שהוקצה להם. עם זאת, באוצר סבורים כי עלות המבצע נמוכה מ-9 מיליארד שקל, אך מסרבים לנקוב במחיר המוערך.

 

ההצעה עלתה ביום שלישי לשולחנו של ראש הממשלה, בדיון משותף יחד עם האוצר ובנק ישראל. בישיבה התגלה שוב הפער הגדול בין לפיד, שמעוניין שלא להעלות מסים, לקצץ בשירותי הממשלה ולהעלות את יעד הגירעון ליותר מ-3%, לבין הנגידה קרנית פלוג המעוניינת לשמור על יעד גירעון של 3% ולהרחיב את ההוצאה הציבורית, ולשם כך להעלות מסים.

 

עוד תעלה לאישור הממשלה ביום א', התוכנית האסטרטגית רב-שנתית לפיתוח שדרות ויישובי עוטף עזה בהיקף כולל של 1.3 מיליארד שקל, בפריסה על פני כ-5 שנים, מהם 940 מילון שקל תוספת לתקציב ו- 360 מיליון שקל מתקציבי המשרדים השותפים להחלטה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x