$
בארץ

השר שלום: "הפסקת האש - משגה היסטורי. לכנס מיד את הממשלה"

גם שרי הקבינט לא ידונו היום במדיניות ההבלגה מול חמאס, שממשיך לירות. השר שלום תוקף לראשונה ורומז לתיאום מוקדם בין ראש הממשלה לנשיא ארה"ב: "דברים מהסוג הזה לא קורים ללא הכנה מוקדמת ושיחות טלפון בין מנהיגים הן שיחות טלפון שנעשות לאחר ששני הצדדים יודעים בדיוק על מה מדובר"

ynet 17:21 28.07.14

 

בזמן ששרים קוראים שלא לסיים את מבצע צוק איתן - רומז אחד השרים הבכירים בממשלה כי ייתכן ששיחת הנזיפה אמש הייתה יזומה: שר האנרגיה, סילבן שלום, רמז אחר הצהריים (יום ב') כי השיחה שהתקיימה אמש בין נשיא ארצות הברית ברק אובמה לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הייתה מתואמת. "אני לא יודע כבר אם האמריקנים התקשרו או שזה היה מתואם שהם יתקשרו, אני לא נכנס לזה", אמר שלום.

 

בראיון לערוץ 2, נשאל שלום אם השיחה הייתה מתואמת, והוא ענה: "תסיקו לבד". בתשובה לשאלה נוספת בנושא, אמר שלום: "אני לא יודע, אני לא הייתי שותף לעניין, אני רק אומר דבר אחד. מפני שאני כבר הייתי במקומות האלה והייתי גם שר חוץ - דברים מהסוג הזה לא קורים ללא הכנה מוקדמת, ושיחות טלפון בין מנהיגים הן שיחות טלפון שנעשות לאחר ששני הצדדים יודעים בדיוק על מה מדובר".

 

שלום. רומז, לא אומר. "תסיקו לבד"
שלום. רומז, לא אומר. "תסיקו לבד"צילום: אוראל כהן

 

השר שלום הדגיש כי הפסקת אש בשלב הזה תהיה משגה חמור: "כשיש להם את היכולת לשמור את המנהרות שעדיין לא נחשפו או לפחור מנהרות חדשות - אני חושב שהפסקת אש כזו תהיה משגה חמור, אפילו בסדר גודל היסטורי". הוא אף קרא לכנס את מליאת הממשלה - הרכב מלא של שרים, ולא רק את הקבינט - כדי לדון במדיניות.

 

במקביל, שר הפנים גדעון סער אמר כי הוא מתנגד לסיום המבצע בשלב זה. סער פנה לנתניהו עוד קודם לדברי שלום וביקש ממנו לכנס את הממשלה: "במצב הנוכחי דיון בממשלה, שחבריה נושאים באחריות משותפת, הוא חיוני במיוחד".

x