$
בארץ

הקץ לסאגה: ועדת השרים אישרה את הקמת מתקני קליטת גז בשטח ישראל

ועדת השרים לענייני פנים אישרה היום את התוכנית. זאת לאחר שתושבי עמק חפר וחדרה התנגדו נחרצות להקמת שני מתקנים גדולים באזורם

ליאור גוטמן 15:0627.07.14

ועדת השרים לענייני פנים, בראשות שר הפנים גדעון סער, אישרה היום (א) את התכנית להקמת מתקני קליטת גז בשטח ישראל, כאשר מי שהגיש אותה לאישור הוא משרד ראש הממשלה. בכך באה לקיצה הסאגה התכנונית והמשפטית שליוותה את הדיונים, זאת לאחר שתושבי אזור השרון התנגדו נחרצות להקמת שני מתקנים גדולים לקליטת הגז ממאגרי תמר ולוויתן בעמק חפר וחדרה.

תושבי עמק חפר חוסמים את כביש 4 במחאה על מתקן קליטת הגז (ארכיון) תושבי עמק חפר חוסמים את כביש 4 במחאה על מתקן קליטת הגז (ארכיון)

 

המתווה התכנוני, שזכה לשם תמ"א 37ח', אושר עקרונית בנובמבר האחרון אז הוחלט שהמדינה תקדם הקמת שני מתקנים יבשתיים שם יתחברו מערכות הולכת הגז. האזורים שנבחרו הם אזור מזרחית לחוף דור שליד חדרה ועמק חפר.

 

בפברואר הודיעה המדינה שהיא ממליצה לבצע את כל הטיפול בגז (הפחתת לחץ, ניקוי) בים, המלצה שתאמה את הצהרות קבלנית הקידוחים והשותפה הבכירה במאגרים תמר ולוויתן נובל אנרג'י. לפיכך, רוב ההערכות הן ש90% מההפקה והטיפול במאגרי הגז יעשו עשרות קילומטרים מהחוף, כאשר על היבשה יוקמו מתקני קליטה צנועים ועל שטח של עד 20 דונם כדי לחבר את הצנרת הימית לזו הארצית.

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר, שקידם את תוכנית המתאר למתקני הקליטה בחודשים האחרונים ברך על ההחלטה ואמר ש"זוהי בשורה עבור הכלכלה הישראלית ועבור האזרחים שיוכלו להנות בשנים הקרובות מפירות פיתוח משק הגז הטבעי ומאגר לוויתן. הגז הטבעי שהתגלה מול חופי ישראל הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של המשק הישראלי ובזכותו נוכל להוזיל את מחירי החשמל למשקי הבית, לנצל אנרגיה ירוקה ולקדם את התעשייה". מאגר לוויתן אמור להתחבר לחוף בין סוף 2017 לאמצע 2018.

 

מעמותת צלול נמסר בתגובה: "ההחלטה להקים את מתקני הטיפול בגז בים היא ההחלטה הנכונה - שצריך היה לקבלה כבר מזמן. זהו ניצחון משמעותי לתושבים ולסביבה, אך כעת חשוב להבטיח שהטיפול בגז ייעשה בעומק הים ולא בקרבת החוף. מתקני הגז האמורים יכילו חומרי גלם דמויי נפט וחומרים מסוכנים שבהם יש לטפל בעומק הים כדי לצמצם אפשרות של דליפה שתגרום לנזק כלכלי כבד לתשתיות חיוניות כמו התפלת מים, ייצור חשמל ולסחר הימי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x