$
בארץ

בשל איומי הפיטורים: עובדי רותם אמפרט של כיל פתחו בשביתה

לאחר שהנהלת המפעל הודיעה על כוונתה לפטר 23 עובדים, ואף זימנה ארבעה מהם לשימוע, נמנעו העובדים מלהגיע למפעל. ועד העובדים: "אם השימועים יתקיימו כמתוכנן, נרחיב העיצומים לשאר מפעלי החברה"

מיקי פלד 14:4613.03.14

עובדי מפעל רותם אמפרט של כילהחלו היום להשבית באופן מלא את המפעל בשל כוונת ההנהלה לפטר 23 עובדים. למעשה, העובדים החלו את ההכנות להשבתה כבר אתמול אך בשל אופן הטיפול בציוד נדרשים מעל 24 שעות על מנת להגיע להשבתה מלאה והיום העובדים כבר לא הגיעו למפעל.

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

השבוע הודיעה הנהלת רותם לועד העובדים כי היא בשל המבוי הסתום במשא ומן עם הועד היא חוזרת לתכניתה המקורית ומתכוונת לפטר 23 עובדים כאשר 4 כבר זומנו לשימוע לפני פיטורים ביום שני הקרוב. בתגובה הודיע ועד עובדי כיל, המאחד את הועדים של המפעלים השונים, כי אם השימועים יתקיימו כמתוכנן הם עשויים להרחיב את העיצומים גם לשאר מפעלי החברה: "מבחינתנו הוועדים, פיטורים בחברה מרוויחה כמו כיל היא מילת גנאי וקו אדום אותו לא ניתן לחצות", נמסר מהוועד.

 

מפעל רותם אמפרט מפעל רותם אמפרט צילום: חיים הורנשטיין

 

בנובמבר האחרון הודיעה כיל כי כחלק מתכנית הקיצוצים שלה היא מעוניינת להוציא לפנסיה מוקדמת או לפטר כ-130 עובדים ברותם אמפרט וככל הנראה כ-200 נוספים במפעלי ים המלח. במתווה שהוכן בתיווכו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הוסכם כי על פרישה מוקדמת בלבד ברותם, שלפיו הודיעו על נכונותם לפרוש 103 עובדים בתנאים הכוללים מענק של 800 אלף שקל ומענק חודשי של כ-20 אלף שקל עד הפנסיה. עם זאת, חילוקי דעות על קליטת עובדים חודשים ותוספת מענקים הביאה לפיצוץ המתווה ולכך שהנהלת רותם חזרה לאופציית הפיטורים.

 

לדברי החברה הסיבה לקיצוצים בכיל הם ירידה בהכנסות ממכירת מוצריה אך גם הכוונה להעלאת התמלוגים שהחברה עשויה להידרש לשלם עבור השימוש במשאבי המדינה כחלק ממסקנות ועדת ששינסקי השנייה.

 

מכיל נמסר כי "לאור המשבר הקשה בשוק הדשנים והתחרות העזה מצד מתחרותיה, הנהלת החברה פועלת באופן אינטנסיבי ליישומה של תוכנית חירום ברותם אמפרט נגב, שהיא מחויבת המציאות, במטרה לאפשר לחברה זכות קיום כלכלית ויכולת תחרות בשווקים הבינלאומיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x